Ca sa zic asa eu am privit filmul asta intr-o atmosfera foarte propice genului.L-am vazut la Bucuresti,la etajul doi unde as fi fost complet singur de n-ar fi fost tipul care duhnea tare a alcool de undeva de mai din spatele meu...Sunetul nu prea ajungea pana acolo sus la mine si cu atat mai putin la colegul meu de etaj,dar a fost un simtamant adevaraciune.
Despre film in sine...e facut dupa o carte,nu?(dupa un roman de Richard Harris)Iar Tacerea Mieilor care da iluzia ca ar fi fost facut inaintea filmului astuia si il raporteaza pe asta la el...E relativ pentru ca deja povestea lui Hannibal exista in romanul lui Harris (si-n filmul lui Mann).Asa ca toate afirmatiile de genul "Hannibal Lector e pus aici in scopuri comerciale" sunt absurde tare.Hannibal aicea s-a nascut!
Adevarul este ca ar fi fost prostesc ca Red Dragon sa fi aparut primul in seria "Hannibal" gandind ca Manhunter dateaza din 86,iar Tacerea Mieilor a fost tras in 90...
Intrebarea care se pune este daca m-a impresionat sau nu.Previzibil a fost de la un cap la altul,Hopkins era fara sclipirea din ochi demonica din Silence of the Lambs,noroc cu Fiennes care parca a fost perfect pentru rolul ala.Oricum pot spune ca e unul din filmele alea de unde am de ales dintre personaje- cu care ma identific mai tare.
Final marfa totusi...o vizitatoare...ha ha ha haaa
|