o sa ma opresc asupra afirmatiei legate de English Patient si de finalurile clasice.
orice film se integreaza in anumite categorii dupa diferite criterii. nu exista nimic original in totalitate!chiar si ideea de a face ceva cu totul si cu totul iesit din comun, este destul de veche si a devenit oarecum un cliseu.
in ceea ce priveste filmele, ele se imaprt in cateva mari genuri:drama, comedie, actiune, istoric etc. o data ce regizorul stabileste ce vrea de la public si implicit de la filmul sau, nu mai poate migra dintr-o categorie in alta pentru ca iese o varza.
Scopul filmului English Patient era sa fie o poveste de dragoste. si in final spectatorul trebuia sa ramana cu impresia ca a vazut o poveste foarte emotionanta, ca a asistat la o dragoste pura...asa ca finalul trebuia sa fie oarecum dramatic deoarece scopul sau este sa impresioneze.
bine, intamplator filmul asta chiar are niste idei foarte interesante si eu i-am cam minimalizat originalitatea. Sfarsitul filmului nu este deloc banal sau simplu sau stupid.
eu doar am incercat(nu stiu cat am reusit) sa-ti explic ca un film trebuie discutat intr-un context. Iar Pacientul Englez trebuie discutat in contextul filmului de dragoste.
|