View Single Post
Old 11 Oct 2002, 09:14   #36
dandfocus
Novice

dandfocus

Salut Andrei,
Baiatul meu cel mare e Andrei (are apropape
18 ani)
Nu am respunsurile bine studiate.
Din 1997 de cind m-a lovit ideea asta si pina acum nu am facut nimic alceva decit research si development( plus munca la proprietatea intelectuala)
Am avut doi avocati pentru patente si dupa ce mi-au tocat $16.000 raspunsul de la USPTO
(US patent and trademark office) a venit negativ.
Au urmat trei saptamini de cite zece ore de legea patentelor de pe internet ca sa-mi protejez ideea care "nu e patentabila pentru ca e un "obvious combination of parallaxe system (Laica 1920) si un stereo rangefinger, or a stereo video camera pentru 3d TV)"

A trebuit sa "inghit" lege dupa lege si sa vad trimiteri la patente ca sa pot sa ofer un raspuns pertinent si aplicatia sa fie admisa. Am aflat "formula" Dupa legea lor:
Daca spui ca "an obvious combination", arata-mi unde in patentele citate se mentioneaza ca combinind A si B si C ajungi sa obtii prezentul aparat. Si nefiind nicaieri mentionat asa ceva, inventia e meritorie si patent trebuie granted.

http://patents1.ic.gc.ca/details?pat...language=EN_CA

e mai simplu de vazut asta e la Canada. La Americani e mai complicat (trebuie password) iar la cel European e si mai rau. Au schimbat site-ul si nici eu nu-l mai gasesc. Dar e acolo, undeva (GB, Fr, D)
Acea ultima soluite de la Arri a fost folosita pe Terminatorul 2.
Este un sistem care foloseste paralaxa dar sint doua "units" .
Un viewfinder (de incadrare numai) si aparatul de filmat.
Corelatia dintre cele doua "heads" care contin encodere e tradusa in focus movements.
Se calibreaza pe fiecare obiectiv (e folosit exclusiv pt TL) si e Automat.
Daca ai doua subiecte coliniare pe colimator si amplasate L/R in cadru e f. dificil, dar altfel e OK.
M-am lovit de acest patent (examinatorul la citat ca "prior art" si a trebuit sa aduc argumente cum e mai bun si cu ce e diferit al mau fata de asta. Si stiind diferenta am putut sa conving. Back to business:
Distanta minima este 0 (camerele se "uita una la alta" (90deg)
Oniectivele acopera setul de "primes"
Lumina necesara filmului e in genral mai mare (in Lux)decit minimum pentru video, asa ca "cui pe cui se scoate"
Intr-adevar, se poate lua "data" de la obiective sau motoare care misca focususl dar nu am facut inca acel cablu (in rest sint tot digitale si deci compatibile) Este practic un "encoder" car numara pulsuri multe si repede (ca sa aibe rezolutie de miscare fina)
Daca dau pe acolo am sa aduc unul negresit. Pretul este inca in "suspans" pentru ca nu si-a dovedit utilitatea. Dupa ce voi demonstra practic ce se poate face cu el si invita "lumea" sa obtina aceeasi imagine fara el, atunci vom sti valoarea si vom stabili pretul.
Am facut si eu un pic de montaj. Am avut un concert de Craciun, (corul bisericii dirijat de Catalin Ursu) si am filmat cu 5 camere. Frumos, dar "m-am impuscat in picior" cind a fost sa le sincronizez si sa le tai de la una la alta, dar a fost frumos si mi-a facut placere. Am editat vreo trei patru cintece (din -spe) si a trebuit sa ma intorc la "treaba" O sa reiau intr-o zi.... Alt concert (de Florii) l-am terminat intr-o saptamina (numai doua camere) cu tranzitii, inceput si credite de sfirsit.

Am folosit Premiere 6.1. Nu am avut inca timp sa ma uit la Final Cut. Si ce mult as vrea......... dar nu e timp.
Daca ai un e-mail unde sa primesti un clip de vreo 5 secunde, o sa vezi un test cu focusul.
Pentru cine faci editing? In ce program?
Cred ca cunosti lumea care filmeaza nu?
Cum mai e pe acolo? Se mai filmeaza FILM?
Video stiu ca e TV, dar FILM?
Care e starea la Buftea? Nu au site. Exista
macara si remote head? E cinva care stie mai multe?

Numai bine,
Dan
PS. E-mail me [email protected]
dandfocus is offline   Reply With Quote sendpm.gif