Dan, am inteles ce spui. Probabil ca ai mai auzit obiectiile astea si inainte, asa ca vad ca ai raspunsurile bine studiate. Foarte bine, daca vrei sa-l impui pe piata, trebuie sa le inchizi gura criticilor. :smile:
Ultima solutie de la Arri foloseste o unitate mobila ca emitator si receptorul e inclus in camera, deci nu are importanta suprafata pe care trebuie facut focus-ul, ci doar ca receptorul sa fie adus la locul potrivit si sa se efectueze masuratoarea (ca un fel de measuring tape fara "banda"). Insa ai dreptate, e un sistem pasiv. Insa e super-cool, pentru ca transmite direct datele la lentila, care se ajusteaza in concordanta, complet automat.
Spui ca ai un set diferit de la Wide la Tele. Chiar pot acoperi camerele tale video orice combinatie de la 10 mm la 135 mm cat are un set obisnuit de Prime Lenses? Care e distanta minima la care functioneaza? Si legat de asta, in ce conditii de iluminare (stiu ca pe platou e de obicei lumina, dar mai sunt situatii in care exista zone de obscur, unde presupun ca acele camere video isi pierd utilitatea)?
Ah, btw. presupun ca sistemul indica numai locul unde este punctul de focus nu si depth of field-ul curent, right?
In loc de traductor, nu puteai sa preiei datele despre focus electronic de la lentila? Sau asta ar fi redus compatibilitatea sistemului cu lentilele care nu au i/o electronic?
Sa ne ti oricum la curent cu ce se mai intampla cu sistemul tau si daca treci prin Romania, sa aduci un exemplar pentru teste. Ai un pret estimativ, sau l-ai conceput doar pentru rental?
De meserie sunt editor de imagine si sunet, dar imi place sa ma tin la curent in masura posibilitatilor si cu ce se intampla in domeniile conexe, ca de exemplu cel de imagine. :smile:
Salutari,
Andrei
|