Crydead, din putinul pe care l-am vazut eu, "manualele" de scenaristica pacatuiesc fie printr-o expunere a unor concepte complet banale si evidente (singurul merit poate ca le structureaza intr-o ordine cat de cat logica), fie printr-o opacitate studiata si pretentioasa (gen Carabat, care in principiu nu are idei sa spunem proaste, ci doar prost prezentate, imho). Manualele de la Dramatica sunt un compromis intre cele doua extreme si de aceea le-am apreciat. Sunt departe de a fi un expert in domeniu (dovada notele la materia asta din primul an :oops: ), deci everybody take that with the required pinch of salt.
Of course, orice soft se poate "gasi", dar nu ma lasa inima sa recomand asa ceva. Interesante alternativele recomandate de tine, dar daca nu ma insel, nu sunt gratuite ci "gratuite", right? Exista si programe freeware? Chiar sunt curios.
Normal ca Dramatica nu e un panaceu (ooops, era sa zic si universal dar m-am corectat la timp), trebuie sa fi batut in cap sa iti imaginezi un soft care scrie (bine) pentru tine. :smile:
In alta ordine de idei, nici unul. Am fost lenes si regizorul meu la fel. :smile:
Salutari,
Andrei
P.S. Sa moara de ciuda Pruteanu cand imi citeste mesajele, nu alta.
|