View Single Post
Old 17 Aug 2002, 21:38   #23
Amyd
Guru

Amyd

Ca sa nu fiu acuzat de "stufozitate" extrema, o sa incerc sa-ti raspund la fel de punctual:

1. Daca nu vrei sa citesti mesajele partenerului de discutie, cum poti spera sa dai un raspuns pertinent sau sa porti un dialog coerent? Stiu ca uneori raspunsurile mele sunt mai dificil de citit decat un aproape monosilabic "ditto", dar asta e, pentru unele idei e nevoie de cateva fraze.

2. Interesanta intrebarea ta, un fel de pandant la deja celebra "Daca un copac cade in padure si nu e nimeni acolo ca sa-l auda, ce zgomot face?". Nu stiu care e momentul in care un film devine "film", dar stiu ca exista in istoria cinematografiei o gramada de exemple de filme care erau considerate "filme" si nu au fost vazute niciodata.

Ma gandesc doar la faimosul "Dune" al lui Jodorowsky (cu o echipa de soc - Dali, Moebius, Gigier, Pink Floyd, Welles, etc.), care a disparut subit dupa ce devenise una dintre cele mai promitatoare idei de film ale anilor '70, sau chiar de recentele ghinioane ale lui Terry Gilliam cu "Don Quixote" (un film intrerupt dupa 1 saptamana de filmari!) sau "Good Omens" (care pare inghetat pe vecie in stadiul de proiect) sau la nenumarate alte exemple de productii care au ramas in capul, sertarul sau chiar in cutia de film al unui regizor sau altul.

Deci, revenind la subiect, mi-am ales cuvintele cu atentie in mesajul meu original (si in consecinta am fost surprins de vitriolanta ta mustruluiala) pentru ca vroiam doar sa-ti spun ca nu ai vazut seria "American Pie" numita o trilogie pentru simplul motiv ca a treia parte este inca departe in viitor (vara lui 2003 afaik) si chiar daca sunt toate sansele sa ne murdareasca ecranele cu inca o gramada de minute de inutilitate cinematografica, nimic nu e sigur...

3. So, honey, sa inteleg ca dupa definitia ta, o trilogie nu poate fi formata din 3 filme care se continua unul pe celalalt, lucru care le "retrogradeaza" automat la statutul de simple sequel-uri? Interesant. So, how about it, honey, cum ramane cu "The Godfather", care e considerata o trilogie, de la titlul editiei pe DVD pana la manualele din scolile de film? Sau este exceptia care confirma regula? :grin:

Salutari,
Andrei
Amyd is offline   Reply With Quote sendpm.gif