Chiar daca s-ar putea sa nu se mai incadreze in topica forumului, ca nu stiu cit mai rezista pe ecrane...
Filmul asta a aparut cindva prin noiembrie 2000, a fost nominalizat la Oscar, a aparut la noi pe ecrane de citeva luni bune, a disparut, a reaparut la Mall de vreo 3 saptamini aproape. Si nimeni de aici n-a vazut filmul asta sau, mai rau, l-a vazut si n-a scris doua vorbe...!? As vrea sa cred ca mi-a scapat mie vreun mesaj pe undeva dar nu prea cred, pentru ca un search pe toate forumurile nu m-a ajutat cu nimic. Nu inteleg, sunt foarte nedumerit.
Giuseppe Tornatore ne-a dat Cinema Paradiso, The Legend of 1900 (in care am vazut cel mai naucitor mod de a aprinde o tigare!) si, mai nou, Malena. Film de la care am primit mult mai mult decit suma platita la intrare...! Filmul e diferit de ce ma asteptam, dar oricum toata atmosfera acestui film e dificil de explicat cuiva care nu l-a vazut. Are alte puncte tari, alte momente slabe decit cele pe care le intuiam uitindu-ma la trailere & pictures; in acelasi timp mi-ar displace sa fac pe criticul si sa adun, abrut, unu si cu unu pentru ca sunt multe elemente din background-ul filmului care abia incep sa mi le amintesc si care dau explicatii dar adincesc si intrebarile... As prefera sa schimb opinii cu cineva care a vazut filmul - if any of you, out there...
"Ma oggi che sono vecchio, che ho consumato bonalmente la vita, che ho conosciuta tante donne che mi hanno detto "Ricordati di me...", e io le ho scordate tutte, ancora oggi e lei, l'unica che non ho mai dimenticato, Malena."
Giuseppe Tornatore - un REGIZOR. "Malena" - un FILM.
|