Vai, draga Ambra Blu, ce limbaj suburban din partea unui universitar (presupun?). Sau ai studiat antropologia la gradinita?
Tolkien nu a folosit in viata lui termenul de trilogie. Toti cei care au scris despre el in mod serios au amintit ca "Lord of the Rings" nu e o trilogie. Pana si el (adica Tolkien) precizeaza acest lucru in una din scrisorile din cartea pe care ti-am recomandat-o. Editorii "inventati" de mine (haha) sunt cei care l-au publicat pentru prima oara (lucru pe care il gasesti de altfel si in biografie, dar sigur e obositor sa citesti).
Ti-am mai explicat ca de obicei "Lord of the Rings" se publica in 3 volume (cum de altfel precizeaza si Douglas A. Anderson). Daca asa s-a intamplat prima data, obiceiul a continuat - mai mult din inertie. Dar exista si editii intr-un singur volum (ca de exemplu
aceasta) sau chiar in 6 volume plus anexe (ca de exemplu
aceasta).
Imi intaresti convingerea ca nici macar nu ai deschis cartea, pentru ca sub acele parti pe care le citezi sunt
intotdeauna impartite in Books 1-6 si evident in capitolele respective.
Acum, daca nici pe autorul cartii nu il crezi cand iti spune ca nu e o trilogie, eu ce sa mai spun...
Pupici dulci,
Andrei
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Amyd pe 2002-08-12 12:00 ]</font>