mie mi-a placut foarte mult filmul...am citit asa in mare(nu foarte amanuntit) si ce se scrisese aici despre film, si m-a ajutat enorm pentru ca am inteles mult mai bine filmul...
mie mi se pare ca albastrul delimiteaza cele doua parti...ceea ce este albastru apartine visului iar restul apartine realitatii...
sunt anumite elemete ale carr semnificatii nu sunt sigura ca le-am inteles...asa ca le aduc in discutie sa vad ce ziceti si voi...
in primul rand cutia albastra...eu m-am gandit ca aceasta aparitie ar putea fi explicata de replica lui Diane atunci cand vede cheia albastra: What does it open?...ea nu stie ce deschide cheia si atunci in visul ei inventeaza un element(pe care chiar s-ar fi putut sa-l fi vazut inrealitate)pe care care sa-l deschida cheia...problemele apar in momentul in care Rita incearca sa deschida cutia...de fapt atunci se face trecerea la realitate...pentru ca (zic eu) cutia neexistand de fapt, distruge lumea imaginara a Dianei...
alte elemte mai ciudate al caror rol nu sunt convinsa ca l-am inteles, ar fi cei doi tipi de la inceput care se intalnesc la fast-food-ul roz...mie mi se pare ca ei sunt un indiciu...adica reprezinta ideea omului care ajunge sa-si traiasca visul...pentru ca in final asta face Diane...in visul ei ea se vede moarta si in final ajunge sa se sinucida...
n-am inteles de loc ce e cu cei doi batrani care ajung s-o innebuneasca pe Diane...
in rest sa spunem ca lucrurile sunt cat de cat clare...oricum cred ca mai merg si eu inca o data sa vad filmul!
|