View Single Post
Old 02 Jun 2002, 15:19   #59
Amyd
Guru

Amyd

i_matei:

Prostiile alea total inutile sunt abc-ul pe care trebuie sa-l stie oricine vrea sa se apuce de cinematografie profesional in anul de gratie 2002 intr-o meserie tehnica. E ca si cum i-ai spune unui pianist ca acordurile si gamele sunt "prostii inutile. Nu numai ca sunt utile, dar pana si tu le poti verifica cu un simplu search pe Google. Daca detaliile tehnice iti trec peste cap si nu te intereseaza, nici o problema, poti sa treci peste mesajele mele. Din fericire pentru cinematografia romana, nu m-a pierdut, pentru ca slava Domnului inca lucrez in ea... Ah, felicitari totusi pentru limbaj, cu adevarat demn de un "cinefil"". :grin:

Poison&Toni:

Nu ca as vrea sa ma erijez in aparatorul lui Lucas, dar nu cred ca sunt chiar asa de furaciuni. Nu stiu daca ati observat, dar in scena consiliului senatului apar la un moment dat 3 ET-ii! Sunt sigur ca Spielberg - prietenul de o viata - nu s-a suparat. Se mai obisnuieste ca cineasti sa-si faca cu ochiul in felul acesta.

In al doilea rand, eu chiar nu am vazut o asemanare intre "The Abyss" si planeta clonatorilor. Extraterestrii din "The Abyss" erau multicolori, printre altele... Apoi, campul cu copii (care nu erau clone btw. in lumea matricii) din "The Matrix" e si el la randul lui inspirat din nenumarate alte surse, una din cele la prima mana fiind chiar picturile din seria copiilor lui H.R. Giger din "Necronomicon" si "Ein fressen fur den psychiater", iar masinile din "The 5th Element" mi-au adus intotdeauna aminte de exterioarele din "Metropolis". Nu cred ca mai exista multe idei de design complet originale, care sa nu fie la randul lor "furaciuni" dupa altceva.

Dar ca sa intru si eu in joc, Coruscant pare o copie a planetei oras imperiale Trantor din "Fundatia" lui Asimov...

Salutari,
Andrei
Amyd is offline   Reply With Quote sendpm.gif