View Single Post
Old 28 May 2002, 15:21   #1
jory
Novice

jory

De curand am avut ocazia sa vad "Dancer in the Dark" si la prima vedere m-a dezarmt faptul ca era filmat ca un documentar si parea un experiment al unor amatori:camera de filmat tremura, cadrul se schimba rapid de la un personaj la altul fara sa fie nevoie,lipsesc prim planurile pline de dramatism (nu ca le-as duce dorul).Pe de alta parte, poate tocmai veridicitatea pe care o inspirate atrage, desi in momentul in care l-am vazut mi-as fi dorit sa si arate ca un film nu ca o emisiune "Big broter".
Spre marea mea uimire, Bjork este foarte naturalapoate tocmai pentru ca personajul i se potriveste perfect.Dupa parerea mea este o persoana mult prea copilaroasa si cred ca reuseste foarte bine sa dea personajului aea inocenta de care avea nevoie.
Muzica este in schimb infernala (nu sunt o fana Bjork) si singura secventa ceva mai omeneasca mi se pare cea in caredanseza pe vagonul trenului de marfa.
Insa una peste alta povestea este foarte trista si m-a impresionat prin doua lucruri:1-faptul ca, desi personalitatea Selmei (personajul lui Bjork) este cat se poate de comuna,ea uimeste prin puterea ei de sacrificiu
2-nimicnicia unui om care este mult prea las pentru a-i spune sotiei ca sunt faliti, dar destul de "puternic" pentru a distruge viata uni alt om.
Voi ce parere aveti?
jory is offline   Reply With Quote sendpm.gif