Cred ca majoritatea au uitat de la ce s-a plecat in SW: o poveste clasica transpusa intr-un viitor indepartat. Impresia mea este ca aceasta ultima productie s-a departat cel mai mult de aceasta idee. Prea multa politica, ceea ce dupa parerea mea nu prea isi are locul in asemenea basme. Multi dintre noi indragim acest film de pe vremea cand eram doar niste copii care strangeam 5 sau 10 lei sa mergem si noi la cinematograful de cartier sa vedem poveste spatiala care nu ne-o putea spune nici mama, nici bunica mai bine decat batranul Lucas. Ca am adus vorba despre el imi da impresia ca s-a cam ramolit. A copiat o gramada de lucruri in filmul asta (Al cincelea element - cu urmarirea prin oras -, Fundatia - cu planeta-oras -, Dune - cu Ghilda si celelalte si unele personaje -, Gladiatorul - cu arena de Geonosis -, Infanteria stelara - cu aramata de insecte -,etc. La crearea extraterestrilor care au creat clonele la lasat chiar bine imaginatia lui atat de bogata alte ori in ceea ce priveste diferitele forme de viata. Si zau, chiar nimeni din jurul lui Anakin nu realizeaza calea pe care a apucat-o acesta cand inca nici nu este cavaler Jedi? Doar Cancelarul incearca sa ii insamanteze unele idei de marire, ma intreb de ce, el sa fie Lord Sidious (sau cum s-o scrie ca nu prea imi aduc aminte acum). Daca nu era lupta in care sunt implicati mai multi Jedi si lupta lui Yoda (care fie vorba mai si leviteaza intr-o scena banala de dialog cu alti 2 cavaleri) cred ca as fi iesit total dezamagit de acest film, dar nu pot lasa orbit doar de atat ca sa spun ca a fost cel mai bun SW. Si apropo, Republica e in fierbere, dar noua nu ne este infatisata decat o planeta pe care se da de inteles ca ar fi stranse toate partile implicate in razmerita, si care sunt si infrante (armatele, - am priceput si eu ca nu a fost o victorie a Cavalerilor Jedi pe general), la ce bun ca Republica sa ramana la cheremul Cancelarului care nu face altceva decat sa conduca ambele parti in favoarea sa. Da' orbi mai sunt cavelerii astia. Inca din prima parte Palpatine ii joaca cum vrea el facand sa fie ales Cancelar, iar acum sa i se dea intreaga putere de decizie asupra Senatului. E cam cu ata alba treaba asta si zau, e pacat de ce a fost SW in copilaria noastra. Oare copii de acum ce inteleg din aceste noi episoade si ce din cele vechi. Dar poate restul lumii nu vrea sa isi mai aminteasca de trecut.