View Single Post
Old 21 May 2002, 13:36   #41
Amyd
Guru

Amyd

Chestia cu "sunt" si i din a e teoretic incorecta si condamnata de Academia Romana (care de altfel ar merita si ea condamnata la randul ei, dar e o alta discutie asta), insa in practica nu e atat de dramatica situatia. Unele ziare folosesc un tip de ortografie, altele pe celalalt si sincer sa fiu, cred ca nici la liceu nu se depuncteaza pentru folosirea ortografiei vechi (dar poate ma insel aici).

Multimedia este numita de fapt "Montaj, sunet, grafica computerizata", deci se ocupa in primul rand cu montaj de imagine si sunet (design, inregistrare, editare si mixaj) si in secundar cu grafica computerizata (compositing, 3D, etc.). Pentru ca de la grafica computerizata la CD-ROM & co e doar un pas, se fac si cursuri de acest fel, unde se studiaza design de produse interactive (fie ca sunt pagini web sau jocuri) si teoretic, dar si practic.

La C.A.V. se pune accentul mult mai putin pe implementarea propriu-zisa a teoriei (nu trebuie sa stie Director&stuff par example) si se ocupa mai mult de scriitura pentru astfel de produse. Oricum, la CAV subiectul nu e foarte aprofundat, asa cum spuneam, cred ca au doar un curs in anii 3 si 4.

La multimedia de obicei lucrarea de licenta se alege dintr-un subiect sau de montaj sau de sunet. Eu am unul referitor la produse multimedia/hypermedia pure, dar sunt o exceptie. Obtinerea licentei e conditionata de aceasta lucrare plus un asa numit CV-ROM (CD-ROM care te prezinta, care trebuie sa includa filmografie, biografie si orice altceva iti trece prin cap). Montajul si sunetul unui film sunt de asemenea proba obligatorie pentru licenta, dar sunt un examen separat.

La C.A.V. mi se pare ca lucrarea de licenta trebuie sa fie si un scenariu de lung-metraj si o lucrare de filmologie, dar s-au cunoscut cazuri (Branea acum 1 an, parca) care au prezentat un film (chiar de animatie).

Deci, exista un anumit grad de amestec intre sectii.

Salutari,
Andrei
Amyd is offline   Reply With Quote sendpm.gif