View Single Post
Old 20 May 2002, 12:26   #33
Amyd
Guru

Amyd

Daydream, ce e domne' cu engleza asta fortata? Inteleg ca mai scapa cate un cuvant, doua sau o expresie, pentru ca limba romana nu e "cool" [(oops)sic] de loc, dar ce rost are sa vorbesti jumatate de mesaj in engleza si restul in romana? Mai ales ca e cam agramata engleza aia...

Floydman, ha ha.

In rest, nivelul efectelor speciale nu e "acesta" de loc, ILM continua sa stabilieasca noi standarde cu fiecare episod din Star Wars, chiar si in circumstante adverse de-a dreptul, ca in ATOC, unde au trebuit sa valseze cu limitarile tehnologice ale formatului HD.

Mie personal mi-a placut, pentru ca scenariul a redevenit interesant (nu complicat, pentru ca succesiunea e inca destul de previzibila, dar macar interesanta, asa cum spuneam). Firele narative din episoadele precedente se aduna incet incet spre concluzia care trebuie sa fie Episode III.

Anakin se cam da in stamba cu privirile de mascul feroce dar sensibil (si isi arata sfarcurile - moment in care sala a oftat, cel putin jumatatea (da, ca sa vezi) feminina) insa surprinzator, reuseste sa apara ca un pusti arogant, instabil si iritant - deci misiune indeplinita aici. Cel putin, nu e talamb.

Yoda CGI a fost foarte bun si de ce sa nu recunosc ca in momentul in care isi lasa bastonul si incepe sa se lupte, murmuram si eu "Go Yo-da, Yo-da, Yo-da". :smile:

In rest, pare ca a revenit pe calea cea buna cu ATOC - poate merita lucrat mai mult la sfarsit, care pare oarecum lipit artificial acolo si cu un element prea ostentativ (mana robotica).

In concluzie, nu am mai fost de mult timp la un film la care sala sa fie PLINA pana la refuz cu oameni din categoria 15-35 ani, care sa nu comenteze si sa abereze in timpul filmului, ci sa stea cu ochii lipiti de ecran si sa participe la actiune. Cam in asta consta magia Star Wars.

Salutari,
Andrei
Amyd is offline   Reply With Quote sendpm.gif