Aveau saxofoane, tromboane, French horns, you name it. Si in Stalag exista electricitate. Cit de greu sa fie sa tragi un fir printr-un tunel? Si sa legi citeva becuri? Nu mi se pare nimic socant.
Inceputul cartii da o idee vaga despre viata din lagar.
Si la citi consultanti au avut sa ii consilieze despre veridicitatea conditiilor descrise (va dati seama, destui prizonieri de razboi inca in viata ar fi urlat bloody murder daca isi luau realizatorii prea multe libertati in privinta asta), m-as mira sa fi facut asemenea erori.
Singura mare stingacie care m-a deranjat nu se referea la conditiile din lagar. Este vorba de scena in care trenul cu prizonieri strabate Germania, si desi scrie clar pe vagoane POW (Prisoners of War), este bombardat de aviatia americana. Conventia era clara si nemtii fusesera corecti, si atunci? Ei bine, ies prizonierii din vagoane, si din trupurile lor inghetate inchipuie acelasi acronim, POW (mai putin lizibil oricum decit textul scris cu vopsea alba de pe acoperisurile vagoanelor) si atunci bombardamentul inceteaza. Pfff... Whatever. Aveau nevoie de ceva vizual interesant, desigur, o explozie, o atentie, niscaiva drama si morti in plus. Si ar fi fost OK daca nu exista inscriptia de pe vagoanele alea.
Despre Iures, Floydman, cred ca ai dreptate. De aceea spuneam si eu ca e la un moment crucial; dupa parerea mea, urmatorul rol ar trebui sa fie principal. Sper ca ia lectii asidue de pronuntie si accent. Si mi s-a parut un pas inapoi faptul ca a acceptat o aparitie episodica in "Amen", dar in fine... Pare sa aiba un agent excelent totusi, si deci sa ii tinem pumnii.