Ricutza, poate nu stiu eu la cine te referi, dar Grieg nu apare in 12 Monkeys. Muzica este de P. Buckmaster (parca asa-l chema). Dar cred ca stiu unde bati cu exemplul ala. Un score scris anterior folosit (o parte) intr-un alt film. Daca asta-i cazul, ar intra la Non Original Music (cum ar fi muzica clasica in filmele lui Stanley Kubrick) si cred ca ar intra la soundtrack, pentru ca, in definitiv, score-ul include opera celui care e trecut la Music by sau Original music by. (stupid definition)
In ultimul timp, cu ocazia acestei discutii, am facut si eu "digging around" ca sa-mi clarific si eu clasificarea, si am constatat ca ea nu mai este respectata pe CDurile cu muzica din film. Acolo sunt amestecate pentru ca ala de-a facut CDu' vroia sa recreeze spiritul filmului cat mai bine. In unele cazuri, sunt numai piese de pe score (Gladiator, music by H. Zimmer si L. Gerrard). In alte cazuri, sunt combinate (CD cu muzica din R. Scott's Thelma&Louise are o singura melodie de la H. Zimmer, restul melodii d-alea country d-ale lor. La fel, Pearl Harbor are o singura melodie de soundtrack de Faith Hill, restul sunt score de H. Zimmer). In alte alte (

cazuri sunt numai melodii de soundtrack (aici nu prea stiu dar cred ca Moulin Rouge! e un exemplu bun).
Inca odata trebuie sa-mi cer scuze pentru gargara si ineficienta in a da un raspuns clar si concis. Daca mai ai intrebari da-mi un mail pe
[email protected] ca sa nu ii asasinam pe astia cu discutia noastra :smile: . Voi incerca sa-ti raspund.