Nu stiu daca l-ai vazut in functiune, dar proiectorul Sony - fiind doar de 800 de ANSI lumeni - necesita un spatiu extrem de intunecat pentru a functiona acceptabil. Televizoarele cu retroproiectie sunt mult mai tolerante la lumina ambientala (chiar si cu reflexii), asa ca una peste alta o sa ai probleme de amenajare a locului de vizionare si cu unul si cu altul. In privinta pretului, asa cum am spus, cele cu diagonala de 1m, 1m si ceva sunt intre 1500 si 2000 de dolari, deci mai ieftine decat proiectorul.
Toate proiectoarele LCD/DLP sunt progressive scan prin insasi natura lor, problema e daca au intrari component progresive pentru interfatarea cu DVD playerul. Din punctul acesta de vedere, Sony-ul e OK.
Panelurile 4:3 in proiectie 16:9 afecteaza calitatea fie ca folosesti semnal video progresiv fie interlaced. Este adevarat ca degradarea de rezolutie e mai aparenta in cazul unui semnal interlaced (pentru ca deja rezolutia verticala e injumatatita), dar este evidenta si in proiectia de semnal video progresiv.
Ca o nota generala, eu sincer nu inteleg nevoia de suprafete de proiectie mai mari decat 1 metru/1 metru si jumatate pentru video normal, pentru ca rezolutia este deja foarte proasta chiar din standard. Daca ai lucra cu semnale HD sau daca ai avea un proiector de film, as mai intelege, dar eu personal nu sufar pixeli cat pumnul pe ecrane gigantice. Just my humble oppinion. :smile:
Salutari,
Andrei
|