View Single Post
Old 09 Apr 2002, 09:36   #10
horatiu
Veteran

horatiu

printzesa: In lumea snobismului de origine franceza care domina asa-zisii "cinefili" romani, nimeni nu apreciaza filmul comercial de frica ostracizarii de catre "confratii in arta adevarata."

R: Problema de stil: ori "asa-zisii", ori ghilimele la cinefili. Altfel e cam pleonastica exprimarea.
La obiect: ma recunosc cu voluptate intre snobi, desi de origine maghiara (sint pe sfert ungur, dar nu vreau Ardealul, pentru ca il am). Asa este, tinjesc, precum Pristanda ("Altele anm eu in suflet!"), sa pot spune si eu adevarul: il iubesc pe Sergiu Nicolaescu! Dar mi-e frica ca de dracu de ostracizare. Ma resemnez: voi trai mereu cu aceasta neputinta de a nu putea ce cred.

Sergiu Nicolaescu a fost preferat in epoca decedatului (si speram de nerepetat) comunism tocmai pentru ca aducea sali pline, facea bani si nu era prea controversial in subiecte.

R: Sa traduc: era preferat in comunism pentru ca era un bun capitalist. Curat perversiune. (Stil: "controversial" nu exista in limba romana.)Nota bene: La filmul Mihai, Sergiu Nicolaescu a avut buget NELIMITAT

Si ce daca se infratea cu comunistul Amza Pellea in "Duelul" sau ca a pus ca un caracter destul de obscur pe secretarul de partid in "Zile fierbinti"? Si ce daca e patriotic in "Noi, cei din linia intii" sau in "Columna"?

R: Nu e patriotism, e national-comunism.

Sa vedeti filmele americane ce pline de patriotism sunt si atunci sa mai vorbim.

R: De ce crezi ca imi plac filmele patriotice americane?

Cu amicitie, Horatiu

horatiu is offline   sendpm.gif