Amyd,
iti multumesc pentru raspunsul tau. Il iau ca pe un compliment (pentru ca nu ma asteptam sa fiu atat de citit) si iti apreciez bunavointa.
Dar pentru ca e o discutie amicala, da-mi voie sa-ti raspund cu aceeasi moneda, mai ales ca esti usor inconsecvent apropos de "your opinion is your opinion is your opinion"... puneai problema inexpugnabilitatii opiniei in threadul despre afisul de la "Amen" (intr-o discutie cu Floydman daca nu ma insel) si acum imi pare ca te deranjeaza ca imi inchei mesajul cu "fiecare cu teoriile lui".
Revenind la subiectul Oscar, cred ca esti de departe nedrept cand compari "No Man's Land" cu "Three Kings". E ca si cum ai compara "Behind Enemy Lines" cu "Black Hawk Down", ca sa citez doar doua filme de anul trecut, vag cu aceeasi tema, insa de calitate diferita. Inteleg ca te afecteaza ca "Fight Club" nu a fost selectat pentru Oscaruri la timpul sau, dar cand il compari cu Amelie ("pentru ca are atatea straturi" si pentru "subversivitatea mesajului") esti vag si neprecizat. Eu unul sunt incapabil sa vad o legatura intre ele si astept cu nerabdare parerile tale.
Mai mult, e drept ca am spus ca "No Man's Land" are o miza importanta, iti multumesc ca mi-ai corectat eroarea de a nu fi fost complet. Voiam sa spun, implicit si ca "No Man's Land e un film excelent. Continuand insa, da-mi te rog exemple de filme bune ("Premiul Oscar se da pentru cel mai bun film") care NU au miza serioasa si importanta. O sa descoperi ca printre filmele premiate cu Oscar nu sunt multe, poate nici unul. Asta evident se potriveste cu faptul ca Academia nu e deloc "cool", dar daca te astepti ca o institutie cu pretentii sa fie "cool", inseamna ca ar trebui ca SUA sa fie Mexic. (dupa mine "cool" inseamna "shallow" si "superficial", asa cum si abuzul de "misto" e semn de marginire lingvistica)
Quote:
Si ca sa ne intoarcem la "mai departe", de ce sa nu mentionam premiul lui Denzel dat de fapt pentru "The Hurricane" si imparteala intre Best Animated Feature lui "Shrek" si premiul de consolare pentru Pixar Inc. la Best Short (ca sa nu se supere pentru "Monsters Inc."), in detrimentul lui "50 percent Grey".
|
Aici Amyd, imi pare rau sa spun cu ciuda ca ai informatii din interior de la Academie, pe care noi astia, muritorii, nu le avem. Te felicit pentru pile, eu le catalogasem drept teorii. :grin:
Cu simpatie, altfel nu am fi aici,
Blizz
P.S. In ceea ce priveste ca nu deschizi gura fara sa stii ce vorbesti, asta e un ideal al nostru al tuturor.
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Blizz pe 2002-03-26 02:39 ]</font>