View Single Post
Old 12 Mar 2002, 11:53   #18
popm
Novice

popm

Doresc si eu sa alcatuiesc un top al filmelor preferate, desi sunt sigura ca o sa contina mai mult de 10 titluri. O sa incerc sa-mi justific alegerile pentru ca , fara sa vreau sa supar pe cineva, mi-a fost greu sa inteleg unele optiuni ale voastre. Intr-o ordine aleatoare:
· Leon – pentru Jean Reno si Natalie Portman si Gary Oldman si nu in ultimul rand Luc Besson
· Parfum de femeie – versiunea originala cu Vittorio Gassman – film in care l-am descoperit pe acest minunat actor italian
· Cei sapte magifici ( regret dar nu am vazut Cei sapte samurai asa ca nu am termen de comparatie ) – pentru tiparele umane atat de bine individualizate ( stiu ca suna a contradictie )
· Gigi – poate parea pentru unii ca este un muzical desuet , cu actori importati si atmosfera pariziana reconstituita tipic pe platourile hollywoodiene , dar dupa parerea mea marita sa-i vezi pe Maurice Chevalier si pe Leslie Caron ( mai incantatoare ca niciodata )
· Moara cu noroc – film de atmosfera , cu o distributie excelenta (un actor cu o voce minunata Geo Barton in rolul lui Lica Samadaul)
· Psihoza – pentru ca-l iubesc pe Hitchcock si acest film este una dintre cele mai bune creatii ale sale si pentru Anthony Perkins , in poate cel mai bun rol al carierei sale
· Va place Brahms? – pentru ca am citit cartea, pentru tristetea, melancolia filmului; pentru Ingrid Bergman si pentru Anthony Pekins – “dureros de tanar” – nu-mi pot imagina pe altcineva in acest rol
· Edward maini de foarfece – un film despre inadaptabilitate, izolare, neputinta, creator si creatia sa. Una dintre cele mai poetice imagini de film ( este doar Tim Burton ) , Johny Depp suberb
· Tacerea mieilor – un thriller senzational, pentru Jodie Forster si mai ales pentru Anthony Hopkins
· Mort din nou – un alt thriller - mai putin cunoscut cu Emma Thompson, Kenneth Branagh, Andy Garcia – muzica suberba care parca te “bantuie” tot filmul
· Unora le place jazzul –unul dintre cele mai amuzante filme produse vreodata
· Cabinierul – pentru cei doi actori din rolurile principale Albert Finney si Tom Courtney – “tinerii furiosi” ajunsi la maturitate – film despre lumea teatrului, despre cei mici si neinsemnati din umbra celor “mareti”
· The Shop around the Corner – am ales titlul american pentru ca traducerea “Iubitul anonim” nu-mi spune prea mult – poate nu cel mai bun film al lui Lubitsch dar filmul are o poezie, un lirism aparte cauzat probabil si de muzicalitatea numelor personajelor
· Adela – tot un film deosebit de liric despre iubire nemarturisita , renuntare, fuga din fata vietii si optiunea de a ramane un simplu spectator
· Speed – unul dintre cele mai palpitante filme de actiune, din categoria de filme cu presonaje negative foarte bine realizate
· Cum sa furi un milion – un cuplu sarmant : Audrey Hepburn si Peter O’Toole si in general un film foarte amuzant
· Padurea spanzuratilor – Ciulei, Rebengiuc – e suficient
· Goana dupa aur – pentru ca-l iubesc pe Chaplin ( de vazut “dansul painicilor”, secventa in care Charlot mananca ghetele etc)
· Rebel fara cauza – pentru James Dean care se identifica in mintea mea cu personajul
· Important este sa iubesti – iubirea ca obsesie – interesanta paralela intre punerea in scena a lui Richard al III-lea si actiunea filmului ; rol remarcabil Romy Schneider
Daca nu v-ati plictisit astept nerabdatoare comentariile voastre.
popm is offline   Reply With Quote sendpm.gif