Evident ca "Dancer in the Dark", fara absolut nici o discutie merita premiul pentru Best Foreign Film. Din pacate, premiul se da pentru Best Foreign *Language* Film, ceea ce eu nu am inteles niciodata, dar ma rog... oricum, dintre cele cinci nominalizari, mie mi-a placut mai mult "Amores Perros".
Iar despre problemele lui CTHD, ok, foarte simplu:
In primul rand, scenariul si in special modalitatea de rezolvare a finalului, care mie mi s-a parut fortat lacrimogena. Mi-a lasat un gust amar/dulce pe care nu mi-l amintesc deloc din alte filme sau povesti chinezesti pe care le-am vazut/citit.
In al doilea rand, coregrafia si efectele vizuale, care indiferent cat de bine au fost facute, tot nu sunt INDEAJUNS de bine facute incat sa ma faca sa uit de sforile agatate de actori. In locul lui Ang Lee as fi renuntat la zboruri si as fi incercat sa gasesc alte solutii mai "pamantesti".
In al treilea rand, imaginea (pentru care spre disperarea mea a si castigat Oscar-ul de specialitate), din cauza lipsei de racord grosolane de iluminare in nenumarate cazuri si alte greseli de acest gen.
Cam atat, pentru ca nu vreau sa crezi ca mi-a displacut complet. Nu, este un film bun. Dar, nu chiar asa de bun.
Salutari,
Andrei
|