![]() |
Filme psihologice
Inafara de, Mullholland Drive,Lost Highway,Shutter Island,Inception,The Prestige,The Life od David Gale,K-Pax,The Usual Suspect,The Sixth Sense,Donnie Darko,Magnolia,Exam,Requiem for a Dream,Peaceful Warriror,The Illusionist,ce alte filme psihologice bune mai cunoasteti?
|
Ti-as recomanda ceva de Hitchcock, nu sunt tocmai filme psihologice, dar au un final imprevizibil.
Psycho (1960), Vertigo (1958) si Spellbound (1945). Si ar mai fi: The Machinist (2004) si Orphan (2009). |
Poţi încerca: Abre los Ojos (Amenabar, 1997), Dogville şi Breaking the Waves (Lars von Trier), Trauma (cu Colin Firth) şi Persona (Ingmar Bergman) - ultimul, evident, e mai vechi, dar e f. bun :)
|
Identity, Memento, Fight Club, Se7en, The Others, Dream House, The Awakening.
Nu sunt toate psiho, dar sunt cu twist-enduri. |
The Lady from Shanghai (1947 - cu Rita Hayworth , Orson Welles) , Mar Adentro ( 2004 de Alejandro Amenábar; cu Javier Bardem ,Belén Rueda), Les innocents aux mains sales (1975 cu Romy Schneider) , Padurea spânzuratilor (1966 de Liviu Ciulei), Hævnen (2010) , Hesher (2010 cu
Joseph Gordon-Levitt Natalie Portman) , The Exorcism of Emily Rose (2005), Rear Window (1954 de Alfred Hitchcock cuJames Stewart , Grace Kelly), Rosemary's Baby (1968 de Roman Polanski cu Mia Farrow ), La Piscine (1969 cu Alain Delon , Romy Schneider) ,Niagara (1953 cu Marilyn Monroe) , Det sjunde inseglet (1957 de Ingmar Bergman cu Max von Sydow, Bibi Andersson) , À l'aventure (2008), Silence of the Lambs (1991 cu Jodie Foster , Anthony Hopkins), The Green Mile 199 cu Tom Hanks) , El Laberinto del Fauno (2006 de Guillermo del Toro; cu ,Maribel Verdú) |
Memento
Fight Club Se7en The Orphanage The Others The Uninvited Dream House (final distrus de studio) The Butterfly Effect (are vreo 3 variante de final) Eternal Sunshine Of The Spotless Mind (Kaufman) The Shining Shutter Island A ClockWork Orange 2001: A Space Odyssey American Psycho The Box Being John Malkovich (Kaufman) Adaptation (tot din mintea lui Kaufman) Twelve Monkeys The Seventh Seal Lost Highway (David Lynch) Taxi Driver American Beauty (e cam satira, dar e psihologic) 21 Grams (scenariu de Ariaga, poveste cu persoane diferite a caror poveste se intersecteaza, specialitatea casei pentru regizor) Big Fish (Unul dintre favoritele mele) One Flew Over The Cuckoo's Nest (One of my favorites) Mystic River (tot favorit) One Hour Photo Primal Fear (Norton exceptional) Snow Angels (nu prea, dar merge) Black Swan 1408 (e perfect pentru genul asta, dupa o poveste de Stephen King) The Tree Of Life (capodopera) A Beautiful Mind The Fountain The Number 23 Secret Window The Ninth Gate Unbreakable Vanilla Sky Mr. Nobody Psycho I, II (primul e capodopera de Hitchcock, al doilea e ok, merita pentru Perkins si Tilly) The Devil’s Advocate The Mist Hide and Seek |
flacaule... inainte de toate, nu ar fi oare indicat sa ne zici ce intelegi tu dintr-un film "psihologic"? ce vrei sa vezi? sau cum iti doresti tu sa se termine un film?
vi de azi pe maine si zici ca forumu e al tau baietas, dar nu e , asa ca fi explicit. ca asa fac si eu un topic : filme de razboi : inafara de x, y si z . cacat |
Originally Posted by iiii:
Ai dreptate nu e forumul lui e al tau :)), nu poate omul sa isi exprime o parare ca se impiedica de tine peste tot :)) |
|
Originally Posted by karenin08:
Si cum bine zicea cineva la un moment dat pe forum, ce film nu-i psihologic in cazul asta? |
Originally Posted by Liviu-:
|
Ok. American Pie 1, 2, 3, 4, 5, 6 etc. Sunt filme in care se poate observa psihologia adolescentului. Acum intelegi? :)
PS: Ajusteaza-ti putin limbajul ;) |
vezi cu jignirile baietasule.. ca lumea poate fi mica si al dracu de dureroasa.
eu am vb frumos, fara sa te jignesc. daca tu te-ai atacat aiurea si te agiti ca sticla de sprite e problema ta ca la 18 anisori nu sti sa te controlezi. |
|
http://www.cinemagia.ro/forum/showth...t=pshihologice
Continuati acolo cu filmele psihologice daca e nevoie. |
karenin , sa te fereasca dumnezeu, sa te prind pe la film, in cinema, sau la vre-un forum meeting.
eu nu te-am jignit, si observ ca tu nu incetezi cu injuriile la adresa mea. |
iiii si karenin08 aveti amandoi cate un avertisment; iiii, ce-i cu faza: "vi de azi pe maine si zici ca forumu e al tau baietas", apoi cu amenintari; karenin08, intr-adevar, trebuie sa/ti "ajustezi" limbaul pe forum. inchid topicul, cu sfatul de a continua la linkul indicat de Liviu.
|
All times are GMT +2. The time now is 03:31. |