Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Acum pe ecrane (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=228)
-   -   "Machete" (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=97399)

Lecart 04 Sep 2010 23:45

"Machete"

Da, da, da! B-)

Na, un pic dezaxat asa, inegal, din cateva puncte de vedere, dar grav, senzational! :))

La cald ii dau un 8 din 10.

sergiuseling 05 Sep 2010 00:05

Atenție: Acest mesaj conține elemente care v-ar putea strica plăcerea vizionării filmului

Eu aș zice că a fost foarte violent, umor forțat.

Și ca în multe filme de mâna a doua de acțiune tipii negativi sunt omorâți în ordinea descrescătoare a importanței lor. Și când știi deja că Seagal e ultimul care va muri (De Niro e caz special că nu e omorât de Macete) își pierde farmecul.

Lindsay Lohan n-a avut nici ea un rol serios de jucat, așa că și asta a fost o dezamăgire.

Dar filmul arată bine, are și o atmosferă captivantă așa că nu îl pot descalifica total.

Per ansamblu pot spune că a fost bunicel.

redmen 05 Sep 2010 01:01

Originally Posted by sergiuseling:

[SPOILER] [...] [/SPOiLER]

Cuvantul SPOILER iti spune ceva?

Lecart 05 Sep 2010 01:15

Sergiu,

Il judeci complet gresit. Si ma surprinde ca inca sunt spectatori (am numarat destui in sala) care rateaza cu brio atmosfera propusa de filme ca Machete sau Grindhouse. Ori iti place, ori nu. Nu-i cale de mijloc.

Rodriguez isi continua fetish-ul lui ptr. filme de categoria B, reproduceri fidele in masura in care plot-ul, sangele si pasaricile imita flickurile de actiune low budget de prin 60-70, insa cu resurse actuale. (sangele arata a sange, exploziile a explozii - desi la explozii am cateva indoieli, fie's facute intentionat prost, fie baietii de la post-productie n-au decupat cum trebuie de pe croma, sau au luat stock-uri de pe torrente, anyway).

+ replici cheezy (nu gasesc un termen potrivit ptr. traducere) replici penibile? si nu prea.
+ clisee (doar cateva aici)
+ totul tre' sa fie previzibil (desi Machete are cateva twisturi timide)
+ situatii fortate, fortate pe fata, nu ridicole ca-n Salt, spre exemplu.
+ violenta cat cuprinde (incapea mai multa in Machete)

Deci e vorba de arme, sange si pasari. (Alba e prea simpatica parca, n-a intrat bine) Masurat altfel, fimul nu capata decat o stea din 10. Sau hai 2, pentru cateva perechi de sani reusiti.

Acum, sunt cateva neajunsuri pe care i le putem reprosa, a stricat un pic reteta parca, dar despre asta mai tarziu.

Iar Seagal e omu' meciului. "You think this is enough?.."

Am plecat foarte binedispus de la filmu' asta.

Ah, si Rodriguez cu trupa lui Chingon e magic la capitolul muzica ptr. filme de gen.
Eu inca inchei zilele proaste cu asta.

Liviu- 05 Sep 2010 01:24

Originally Posted by Lecart:

+ replici cheezy (nu gasesc un termen potrivit ptr. traducere) replici penibile? si nu prea.

In mod normal s-ar traduce prin "siropos".

Lecart 05 Sep 2010 01:31

Da, in mod normal, numai ca nu-s siropoase ca-n dramele romantice, 's la modu':

Jessica (convinsa, sedusa, mijind ochii)
Sigur ca poate! Pentru ca el este... Machete! B-)

Liviu- 05 Sep 2010 02:01

Originally Posted by Lecart:

Da, in mod normal, numai ca nu-s siropoase ca-n dramele romantice, 's la modu':

Jessica (convinsa, sedusa, mijind ochii)
Sigur ca poate! Pentru ca el este... Machete! B-)

Pai siropos are si sensul de artificial... cred ca la sensul asta al cuvantului te referi...

Lecart 05 Sep 2010 02:05

Mai degraba 'artificial', intr-adevar. Totusi cred ca sensul asta e imprumutat de curand, nu? Eu mi-l amintesc pe ''siropos'' doar ca descriere ptr. dulcegarii legate de sentimente.

Ma rog, nu (mai) are importanta.

sergiuseling 05 Sep 2010 08:22

Cred că ”cheezy” sunt replicile care încearcă să pară că sunt cumva și nu sunt, de exemplu vor să pară că sunt inteligente sau romantice sau dure, dar de fapt sunt penibile.

Iar despre film mi-am spus părerea. Oarecum mi-a plăcut atmosfera, parcă e interesant doar numele Macete, îmi place cum era pronunțat și multe clișee le-am acceptat, dar câteodată era prea mult și nu mai era amuzant, era de-a dreptul penibil. Și ce să fac dacă a trebuit să închid ochii la multe faze de acțiune. Asta e, recunosc, nu-mi plac fazele de acțiune. Și dacă oricum rezultatul e întotdeauna previzibil le pot sări fără să pierd mare lucru.

Spoilerul e o chestie ce se pune pe mașini sau avioane, pentru a schimba coeficientul aerodinamic. (de obicei pentru a obține frânări mai scurte)

Windom 05 Sep 2010 08:54

Pai zici Rodriguez, zici "penibil". Dar e un penibil asumat. Omul a prins smecheria, stie ca daca se ia in serios ajunge de risul curcilor, asa ca se face de kkt "cu stil". Cred ca-i singurul regizor care n-are nimic de spus si e apreciat tocmai pentru asta.

StefanDo 05 Sep 2010 09:03

o fi machete penibil, dar michelle rodriguez e o zeita

miercuri 05 Sep 2010 11:04

Lindsay Lohan n-a avut nici ea un rol serios de jucat, așa că și asta a fost o dezamăgire.

Vorbesti de parca ar avea an acting career. :P

Windom 05 Sep 2010 11:15

One word / name: Bobby.

sergiuseling 05 Sep 2010 17:24

Păi a avut o carieră cel puțin până în urmă cu ceva ani. După părerea mea în Mean Girls a fost fantastică, în Freaky Friday și The Parent Trap a fost ok, iar în Bobby și Ultimul Show Radio a fost bună, dar acelea au fost filme cu un număr foarte mare de actori, iar rolul ei a fost mic așa că nu a fost vedeta acolo. În rest e drept că n-a strălucit deloc, ba poate dimpotrivă.

Dar sincer eu îi pot ierta orice după rolul superb din Mean Girls. Și iartă-mă dacă sper să aibă din nou un film în care să joace foarte bine.

miercuri 05 Sep 2010 17:53

Si mie mi-a placut in Mean Girls, dar nu o pot respecta pentru faptul ca si-a distrus in repetate randuri reputatia in ultimii ani, cu atitudinea ei de vedeta neinteleasa. Sper ca i-a prins bine incursiunea pe dupa gratii. Poate ii mai vine mintea la cap.
Dar la momentul asta chiar nu pot sa am pretentii de actrita de la ea.

marius_em 05 Sep 2010 18:31

Scrieti mai cum a fost, daca e cool sau nu, daca are destul sange, daca are replici a la Die Hard. Ce dreaqu' e de analizat? Parca sunteti o gasca de emo.

sergiuseling 05 Sep 2010 18:45

Păi eu m-am dus s-o văd pe Lindsay despre ce ai vrea să discut?

Restul probabil că e cool sau ce o fi, dar nimic memorabil sau care să merite povestit. Probabil e bun de privit nu de povestit despre el.

buticut 05 Sep 2010 20:51

Păi eu m-am dus s-o văd pe Lindsay despre ce ai vrea să discut?

Uhmmm...you know, poate despre celelalte 90 de minute FARA Lindsay?

copila_satanista 09 Sep 2010 14:32

Originally Posted by StefanDo:

o fi machete penibil, dar michelle rodriguez e o zeita

nu stiu daca este, dar cu siguranta are mereu o expresie persistenta cum ca se crede una, cel putin asa mi s-a parut mie de fiecare data cand am vzt-o... cu toate astea e ok tipa

StefanDo 09 Sep 2010 14:49

este, este :)

ar trebui sa-i dea astia mai multe roluril principale
si mai putine secundare in care moare :P

All times are GMT +2. The time now is 14:59.