Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Filme la TV (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=269)
-   -   Prison Break (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=97299)

danonino 23 Jul 2010 13:59

Prison Break

123

Windom 23 Jul 2010 14:15

Daca vreti prison life, uitati-va la Oz. Prison Break e laba trista, n-am rezistat mai mult de 3 episoade.

alextreme93 23 Jul 2010 14:34

Primul sezon din PB e genial,dar dupa aia o da cu mucii-n fasole(de la finalul sez.2).

SMC 23 Jul 2010 14:42

Da ce v-o fi apucat acum cu P.B -ul?
S-a dus dracu'!
Pe cine mai intereseaza serialul asta?
E adevarat ca "se trage"intr-o oarecare masura din OZ,dar din pt.de vedere al desfasurarii rapide a actiunii (fie ca vbm.de ore,zile sau luni),filmul isi are inspiratia in revelatorul "24".Idem si pt."Lost",al carui sablon desfasurator a fost "24"

A nu se intelege ca fac o pledoarie pt. "24" !

"My darling...i am not a drunker,i am a druk"
Ray Milland - The Lost Weekend,de Billy Wilder

alextreme93 23 Jul 2010 14:50

Originally Posted by SMC:

Da ce v-o fi apucat acum cu P.B -ul?
S-a dus dracu'!
Pe cine mai intereseaza serialul asta?
E adevarat ca "se trage"intr-o oarecare masura din OZ,dar din pt.de vedere al desfasurarii rapide a actiunii (fie ca vbm.de ore,zile sau luni),filmul isi are inspiratia in revelatorul "24".Idem si pt."Lost",al carui sablon desfasurator a fost "24"

A nu se intelege ca fac o pledoarie pt. "24" !

"My darling...i am not a drunker,i am a druk"

Un PB Hater !
Dar n-are nimica daca danonino acu vizioneaza PB-ul acuma,ca doar nu-i obligatoriu sa vada serialu cand e "on air".

SMC 23 Jul 2010 15:04

Dar nu sunt un "P.B.hater"!
Dimpotriva.
Doar ca m-am mirat de aducerea in discutie a unui serial...
UITAT?

"My darling... i am not a drunker,i am a drunk"

Windom 23 Jul 2010 15:16

Originally Posted by SMC:

filmul isi are inspiratia in revelatorul "24".Idem si pt."Lost",al carui sablon desfasurator a fost "24"

...iar 24 isi are inspiratia in Trial & Retribution, la nivel structural (diferitele planuri ale actiunii prezentate in acelasi timp). Problema cu 24 e ca, dupa sezonul 3, devine pure right wing propaganda. Primele 2 sezoane sint senzationale, intr-adevar.

alextreme93 23 Jul 2010 15:46

Originally Posted by Windom:

Daca vreti prison life, uitati-va la Oz. Prison Break e laba trista, n-am rezistat mai mult de 3 episoade.

La recomandarea ta,ma apucai "sa fac rost " de primul sezon din Oz.

Windom 23 Jul 2010 16:08

N-are rost sa... "faci rost". Il poti vedea aici:
http://www.vplay.ro/serials/browse.do?sid=102

SMC 23 Jul 2010 16:09

"24" e singurul serial a carei actiune se desfasoara in timp real.
"24" a fost si este singurul serial de 24 de episoade (din ce stiu eu,pana in prezent)care
insumeaza un sezon - majoritatea avand 22-23 de episoade pe sezon.Ideea de 24 de episoade i-a revenit creatorului Joel Surnow (stand in cada si gandindu-se de ce un episod n-ar decurge in timp real 1h/1 episod),negandindu-se despre ce va vrea sa fie acel serial,vrand doar sa iasa in evidenta cu un sezon care sa aibe 24 de episoade in 24 de ore ,continutul fiindu-i inspirat de scenaristi.Atat - cu toate ca pe generic apare "created by J.Surnow".
Despre serialul din care tu zici ca se trage,nu stiu,asa ca ..pas!
Pt.mine serialul asta nu a reprezentat doar un pt.de interes,sau o insarcinare,ci o adevarata munca documentaristica (mai bine scriam dracu ' o carte,ca mi-a mancat vreun an).O obsesie,daca vrei...! El se poate inspira din multe,dar a fost un serial- "King-Kong",cum l-a numit Ben Stiller,intr-o maniera glumet-caracteristica.

SMC 23 Jul 2010 16:35

Iar...
"(...) diferitele planuri ale actiunii prezentate in acelesi timp",cum spui tu,,Widow,e o tehnica... preistorica (vezi filmele lui D.W.Griffith).

Windom 23 Jul 2010 16:55

semece, poate sa provina tehnica aia si de la fratii Lumiere, dar 24 tot de la Trial & Retribution a "imprumutat-o". Mai documenteaza-te, eventual, pe tema asta...

SMC 23 Jul 2010 17:01

Auzi,danonino,ma adresam lui Windom,asa ca i-ati doctoru' pseudonimo-detergent,si lasa-ne.
Asta in caz ca Windom mai e pe faza,si mai vrea sa discutam.
Altfel... danonino,esti invitatul meu,atata timp cat ai ceva neintepator si concludent de zis.

SMC 23 Jul 2010 17:06

Windom @

Esti sigur - ai citit /ai aflat / presupui ?!

"My darling... ia am not a drunker,i am a drunk"

Windom 23 Jul 2010 17:18

Sint sigur, deoarece creatoarea show-ului, Lynda La Plante, a declarat acest lucru intr-un making of. Desigur, s-ar putea sa aiba un ego egal cu al lui Nicolaescu si sa serveasca gogosi, dar ma indoiesc. Asemanarea e izbitoare. Uite o secventa, chiar daca nu e atit de concludenta:
http://www.youtube.com/watch?v=r58zf...eature=related

SMC 23 Jul 2010 17:47

Simultaneitatea actiunilor - ce rezida in impartirea imaginilor unor anumite actiuni,in acelasi timp (vizual vorbind),nu e un lucru nou - iarasi se cere o "evadare in timp",caruia nu-i mai gasesc rostu'.
Adica... s-a mai facut!
Nu in asta consta originalitatea lui "24"
Si ce a declarat creatoarea show-ului Lynda le Plante?
Nu te supara ca insist!

Windom 23 Jul 2010 17:56

Nu mai tin minte exact declaratia ei, era ceva de genul - "24 a facut spit screen-ul celebru dar la noi l-ati vazut prima data". S-ar putea sa se fi referit strict la domeniul televiziunii, nu la cinema in general. Stiu ca nu in asta consta originalitatea serialului....

SMC 23 Jul 2010 18:13

Chiar si daca s-ar fi referit strict la domeniul serialelor tv,tot s-ar fi inselat.
Vezi anumite episoade din "Charly's Angels";"The A-Team";McGyver" ;)

alextreme93 10 Aug 2010 12:38

cate episoade mai ai din el?

Rapture 10 Aug 2010 14:10

E film, daca-mi amintesc bine.

All times are GMT +2. The time now is 12:15.