Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   "The Boy In the Striped Pyjamas" (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96394)

marius_em 01 Dec 2009 14:51

"The Boy In the Striped Pyjamas"

Un film extroardinar, cumva uitat sa fie distribuit si in Romania. Stiu ca a fost la IIFF in octombrie, dar nu tin minte sa-l fi vazut in programele cinematografice din acest an.
Asadar, puneti mana pe el de unde puteti, pentru ca merita.
Subiectul acum. In primul rand e despre holocaust. Stiu ca multi vor stramba din nas, si eu fac la fel cand aud de astfel de filme in ultimul timp, mai ales dupa ce am vazut Defiance (doamne, ce film plictisitor). Adica am vazut cu totii Lista lui Shindler, nu? Am vazut La vita e bella. Am vazut Trenul vietii. Si intr-adevar sunt niste capodopere, insa parca prea se ingramadesc, parca prea avem inflatie de astfel de filme. O conspiratie mondiala evreiasca care vrea sa bla bla bla, nu?
Nu chiar. "Baiatul in pijamale vargate" mi-a schimbat parerea. Inca se mai pot face filme foarte bune despre Holocaust, filme care sa spuna generatiilor actuale si viitoare ca a fost o pagina in istoria omului pe care acesta trebuie sa o regrete si sa nu o mai repete. Si acest lucru ne este amintit cu ajutorul inocentei unui baiat de 8 ani, un baiat ce nu intelege de ce la "ferma", toti oamenii poata pijamale, de ce nu se poate juca cu copii de la "ferma", de ce un doctor renunta la cariera sa pentru a curata cartofi si alte asemenea lucruri ciudate ce trebuie neaparat explorate de un mic aventurier cum e el.
Vreau sa spun ca nu tin minte sa fi plans vreodata la un film. Nu tin minte s-o fi facut la Lista lui Schindler (mie acea scena a despartirii mi s-a parut exagerata), cu siguranta n-am facut-o la Titanic, sau alte filme de genul la care varsatul unei lacrimi ar fi acceptat de societate din partea unui barbat. Insa la acest film, recunosc.... mi-a intrat ceva in ochi.

Gospin 01 Dec 2009 16:22

Filmul intradevar a fost bun, l-am vazut acum cateva luni.
Inocenta acelui copil da un pic de licoare filmului si cine nu varsa o lacrima chiar nu e om!
Filmul este montat bine si curge usor, dar sigur spre acel final care cel putin pe mine m-a socat.

StefanDo 01 Dec 2009 16:26

nu l-am vazut, dar pot sa va zic ca trebuia sa vina la un moment dat la noi. Dupa o vizionare interna distribuitorul a decis, citez, ca "asta nu e film pentru Romania"

Judex 01 Dec 2009 16:46

Cum adica 'nu e film pentru Romania'??? :-O
Distribuitorul ala suna a Dulea. B-)

Rapture 01 Dec 2009 16:48

Sa-nteleg ca filmele ideale pentru Romania sunt New Moon, 2012 - this kind of crap. :|

marius_em 01 Dec 2009 18:07

Ati mutat voi post-ul sau am inceput sa am probleme de memorie?

johnny89 01 Dec 2009 20:18

Super filmul, cine nu l-a vazut sa nu-l rateze...una din cele mai mari atrocitati ale lumii vazute prin ochii inocentei

Pitbull 01 Dec 2009 21:06

@Marius: Da, l-am mutat eu - fiindcä, din päcate, nu e "Acum pe ecrane", dupä ce respectivul täntäläu a trântit-o: "nu e pentru România".
M-ati fäcut curios, si mi l-am si luat de pe torrente (are sute de seederi, în câteva minute a si venit!). Cât sunt eu de revizionist, abia astept sä-l väd!

corinka 01 Dec 2009 22:51

Chiar azi de dimineata l-am vazut, desi il aveam pe un stick de cateva luni. Nu m-a dat pe spate (in sensul ca nu mi s-a parut nu stiu ce capodopera), dar este un film intr-adevar emotionant si frumos realizat.
Finalul mi s-a parut cam fortat si mi-a amintit oarecum de un film vazut de mult, Dl. Klein (1976) cu Alain Delon.

Dominic 02 Dec 2009 00:55

Super, mi`a facut placere sa il vad.
Imi aduce aminte de La Vita e Bella. Ma refer la inocenta puerila, la cum se percep lucrurile, sau mai bine zis, la cum nu se percep lucrurile.

buticut 02 Dec 2009 01:13

Originally Posted by Rapture:

Sa-nteleg ca filmele ideale pentru Romania sunt New Moon, 2012 - this kind of crap. :|

Atata timp cat atrag spectatori in sali,ma tem ca da :(.

Gospin 02 Dec 2009 10:08

Originally Posted by corinka:

Chiar azi de dimineata l-am vazut, desi il aveam pe un stick de cateva luni. Nu m-a dat pe spate (in sensul ca nu mi s-a parut nu stiu ce capodopera), dar este un film intr-adevar emotionant si frumos realizat.
Finalul mi s-a parut cam fortat si mi-a amintit oarecum de un film vazut de mult, Dl. Klein (1976) cu Alain Delon.

Good vision, nici mie nu mi s-a parut o capodopera, dar totusi un film mai bine facut decat altele... ! Cat despre Dl Klein si eu am vazut acest film ... sa sti ca am putea face o paralela :D.

StefanDo 02 Dec 2009 10:14

99% din mergatorii la mall din Romania ar taia acest film de pe lista de la prima citire a sinopsisului, asa ca decizia distribuitorului e mai degraba resemnat-realista.

Gospin 02 Dec 2009 10:20

Originally Posted by StefanDo:

99% din mergatorii la mall din Romania ar taia acest film de pe lista de la prima citire a sinopsisului, asa ca decizia distribuitorului e mai degraba resemnat-realista.

why ? /:)

Judex 02 Dec 2009 10:29

Originally Posted by StefanDo:

Schimbi sinopsisul, il faci mai incitant, on-target. ;)

StefanDo 02 Dec 2009 10:41

da, on-target pe 100 de oameni
asa scoti DVD, ceea ce cred ca s-a si intamplat ;)

Judex 02 Dec 2009 10:54

Nu, on-target pe aia multi. ;)

Rapture 02 Dec 2009 10:55

Trist. In momentu' de fata mi-e rusine de asa de depasitul subiect- romanii. Sunt singura care simte astfel?

Gospin 02 Dec 2009 19:41

Originally Posted by Rapture:

Trist. In momentu' de fata mi-e rusine de asa de depasitul subiect- romanii. Sunt singura care simte astfel?

Nu, ba chiar deloc, pe zi ce trece ma conformez tot mai mult!

All times are GMT +2. The time now is 07:37.