Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   S.F.ilm: dincolo de realitate (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=262)
-   -   Ecranizare seria The Culture de Iain M. Banks (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96260)

StefanDo 22 Oct 2009 14:09

Ecranizare seria The Culture de Iain M. Banks
 
se ecranizează seria The Culture a scoţianului Iain M. Bank. Eu n-am auzit până azi de ea (cică e f. lăudată), dar în 2007 a apărut în română primul volum al seriei, Consider Phlebas, tradus de Nemira cu numele Spectrul lui Phlebas.

ştiţi ceva de serie, merită?

silent_one 25 Oct 2009 15:41

Hmmm, am citit ”Consider Phlebas” si o parte din ”The Player Of Games” si ”Look To Windward”. Trebuie sa recunosc ca nu am ramas cu o impresie distinct pozitiva nici despre poveste nici despre stilul in care sunt scrise cartile. Tot set-up-ul mi s-a parut obositor de greu de urmarit si nu foarte plauzibil, stilul destul de incarcat si naratiunea exagerata ca story line si ca interactiune intre personaje. Desi totul este cat se poate de ”spacey” si uneori de ”dark” (s-au asa s-ar dori), m-a cam pufnit rasul din motive de reactii absurde p alocuri. Plus, nu prea pot sa agreez un gen de sf (sau de carte in general) al carui mesaj este relativ unidimensional, usor de reperat si care nu invita la o noua lectura ( a se citi profunzime de subiect lipsa din punctul meu de vedere).
Ca ecranizare, s-ar putea sa aiba insa un pic mai mult succes, stilul se preteaza, este dinamic (desi, revin, greu de inghitit pe alocuri), personajele sunt bine conturate, interactioneaza si patesc multe si diverse, exista un background de poveste destul de interesant, etc. Ar putea, in mainile corecte, sa iasa un blockbuster destul de reusit, dar nu imi ridic asteptarile la un nou milestone in cinematografia SF.

carmen_angelus_romila 16 Sep 2018 11:07

Nu stiiam de aceasta serie ecranizata, dar m-ati facut curios si cred c-am sa-l urmaresc...!


All times are GMT +2. The time now is 18:22.

Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.