![]() |
"Two Lovers"
probabil cel mai perfect şi mai universal film (şi poveste) de dragoste din istorie (doar la 2046 am mai avut senzaţia asta). e unul din filmele pentru care simţi că cinematografia nu s-a inventat în van. m-am regăsit aproape permanent în situaţiile personajelor sau mai bine zis în fiecare moment al filmului am găsit o proiecţie în ceva trăit de mine sau de apropiaţi din viaţa reală. asta numesc eu realism într-un film (nu filme gen Gomorra sau 432), pentru că atinge un strat mult mai profund de "real".
wong kar wai ar putea fi invidios. 9/10 (nota maximă la prima vizionare la mine). n-am mai dat de peste 3 ani nota asta unui film. ce altceva să mai comentez cînd nu-i pot găsi vreun cusur? aproape că-l înţeleg că Joaquin că s-a retras după acest film. cînd atingi maximul, de ce să mai cobori de acolo? |
Din päcate, n-am reusit sä ajung la vizionare, desi mä interesa...
M-ai incitat sä-l väd. Din cele citite, mä asteptam într-adevär la ceva bun. |
|
Wtf, faci un film romance si n-are final dorit de public - greseala.
Nu este deloc o "capodopera"cu se spune mai sus, roluri necomplexe chiar banale cu evolutie 100% liniara. Spre comparatie ultimate acting este Benicio Del Toro in "Traffic". Ura |
cineva a vazut alt film
|
Il am pe lista. E musai de vazut, mai ales ca s-ar putea sa fie ultimul film al lui Joaquin Phoenix.Pacat:(
|
Originally Posted by Avalhon:
şi pe-a mea, cu toate că nu sunt fan Joaquin Phoenix, de altfel am şi descărcat filmul, însă nu am timp să-l văd prea curând. :D |
L-ai gasit deja pe torrente? :-O Wow, trebuie sa-l caut si eu. Eu chiar sunt fan Joaquin Phoenix. Joaca exceptional, ce altceva mai e de spus?:)
|
Nu ştiu să folosesc Torrente, deci sunt încă StrongDC, încă mă satisfac 15 minute download pentru un film. [cel mai tare mă enervează Romtelecom-ul, cel pentru care m-a pus dracu să prelungesc abonamentul cu încă 29 de luni, am cerut un IP static acum vreo 4 zile, chestie care-ar fi trebuit să dureze maxim 24 de ore, şi după care m-aş fi putut face "activă" şi aş fi putut avea acces la o serie de filme vechi pe care mi le doresc de foarte mult timp, nu că n-aş fi încercat să le cumpăr din ţară etc.]
deci am filmul, însă nu am timp să-l văd pentru că plec în concediu. :"> |
Eu sunt silita sa folosesc torrente. N-am incotro, de vreme ce nu mai exista nici un cinematograf in tot judetul asta tampit, daramite in oras (au fos 3, dar toate s-au inchis). Oricum, am gasit filmul si il descarc cat ai clipi. Ard de nerabdare sa-l vad.
|
absolut plictisitor e puţin spus, începând de la scenariu şi terminând cu realizarea.:(( :((
poate oi fi eu subiectivă, unde Gwyneth Paltrow mi se pare urâtă cu draci, iar ca actriţă nu-mi spune chiar nimic! sau poate că sunt insensibilă, însă povestea e chiar de 2 lei! singura concluzie utilă, dacă pot spune aşa, la care am ajuns după vizionarea acestui film aşa e faptul că într-adevăr sunt mai mulţi bolnavi psihic în libertate decât instituţionalizaţi, că posibilitatea ca unul dintre ei să-ţi fie vecin şi să se îndrăgostească de tine e destul de mare, dar dacă nu eşti în stare să-l ajuţi, nu te folosi de el, şi fă bine şi ocoleşte-l. etc. noroc cu mama Rossellini şi cu Sandra (Vinessa Shaw) care m-au iluzionat un pic că nu mi-a pierdut chiar tot timpul. aaa... şi pe viitor nu-mi mai recomandaţi filme cu tembeli ipocriţi, vă rog. :P |
Eu tot ma uit. Pentru Joaquin.
|
Originally Posted by catalinpetrescu:
Greseala?? Atunci unde ar mai exista creativitatea si diversitatea in arta cinematografica? Cum ar fi ca toate filmele romantice sa aiba acelasi happy end... ? flattening Joaquin are un rol complex (in spectrul emotiilor) iar interpretarea sa este una meritorie. |
Regula e simplä:
Orice film, în primele maximum 25 de minute, contine o promisiune pentru spectator. Dupä care, e obligat sä sä-si onoreze promisiunea, dar nu în felul la care se astepta spectatorul! (Adicä, nici sä nu dezamägeascä, dar nici sä nu fie previzibil.) |
Originally Posted by Pitbull:
two lovers a dezamagit? sau a fost previzibil? |
Nu stiu, nu l-am väzut.
N-am fäcut decât sä enunt regula (fiindcä räspunde la chestiunile abordate în mesajele anterioare). In continuare, cineva în cunostintä de cauzä poate aräta în ce fel "Two Lovers" a respectat-o, sau nu. |
Two Lovers te transforma intr-un martor tacut al derularii povestii incapabil sa-ti doresti un final ci doar sa traiesti emotia in care te pierzi, facandu-te sa uiti ca esti de partea cealalta a ecranului.
|
Am vazut filmul acum ceva saptamani, cand abia aparuse pe torrente. Nu aveam chef de o drama, dar Joaquin Phoenix e unul din preferatii mei si am fost curioasa sa-i vad prestatia. Nu sunt critic de film si imi stiu limitarile - nu as reusi sa-i fac o descriere asa cum merita, asa ca nu o fac. Dar filmul e superb, chiar e - tragic, delicat (nu stiu de ce, l-am vazut pe Joaquin ca fiind foarte firav aici), te face sa te recunosti, pe rand, asa cum s-a mai spus, in toate personajele, si finalul... Ei, orice varianta ar fi fost aleasa pentru final, tot ar fi fost cineva dezamagit si nemultumit! Cum a spus si Ilila, povestea in sine, emotiile fac filmul... oricare ar fi fost finalul prezentat!
Cu un Joaquin adorabil, filmul are two thumbs up din partea mea! |
Originally Posted by Ilila:
previzibil |
offf.., l-am revăzut, şi-am şi comentat preţ de 10 minute după care am primit minunatul mesaj: Invalid Thread specified. If you followed a valid link, please notify the administrator! >:)
foarte pe scurt, l-am găsit la fel de prost, singurii cu care m-aş fi putut identifica sunt părinţii lui Leonard şi ai Sandrei. mi-a plăcut finalul pentru că a fost... onest. oricum, aş fi preferat ca Leonard să încerce din nou să se sinucidă, cel puţin aşa l-aş fi iubit puţin. faptul că el a ales să dea Sandrei inelul de logodnă pe care-l cumpărare Michellei, şi unde mama lui ştia că el urma să plece cu Michelle, că e foarte fericit fiind îndrăgostit de ea, gestul ăsta mi s-a părut de un penibil extrem, şi de-o ipocrizie crasă. no, dar trebuie să ne bucurăm, în final a triumfat raţiunea... existenţei. |
All times are GMT +2. The time now is 06:06. |