![]() |
Tribut Alfred Hitchcock
Ca sa folosesc o formula rasuflata, as spune ca, astazi, 13 august, Alfred Hitchock ar fi implinit 110 ani :D
Va invit sa ii adresati cateva cuvinte, maxim doua randuri, care sa fie elocvente pentru intreaga sa cariera. |
Maestre, aseara, dupa ce m-am plictisit de privit pasarile de la fereastra mea din spate, am coborat pe funie, desi ma lua cu ameteala. De ce am facut asta? Pentru a prinde un hot ce fugea la nord prin nord-vest, dupa ce o pradase pe Marnie, vecina mea de care ma despart doar 39 de trepte.
|
Originally Posted by bremen1980:
Sau poate obsesiile sale criminale :-? |
Mizantrop, diabolic, dornic sa sperie oamenii, oricum o fi fost, rezultatele muncii sale - mai mult sau mai putin bineintentionata - au fost minunate!
|
Cel mai datator de fiori film din punctul meu de vedere a fost "Vertigo". De la cap si pana la coada m-am simtit de parca eram intr-un cosmar foarte dur si ma zbateam sa ies. Nu ma sperii la nici un film horror, si totusi am acelasi sentiment de incarcerare intr-un vis tenebros de cate ori vad filmul. Numai un maestru poate face asta, fara tone de mate si sange cum e la moda astazi.
|
Interesanta povestea criminalului in serie Ed Gein, care se pare ca a stat la baza romanului adaptat de Hitchcock pentru "Psycho".
http://209.85.135.132/search?q=cache...&ct=clnk&gl=ro |
Regizorul meu preferat.
|
All times are GMT +2. The time now is 14:34. |