![]() |
Arta razboiului - virtute, necesitate sau teribilism?
Originally Posted by redmen:
Mai multe altercatii de pe acest forum si cartea achizitionata la sfatul lui redmen m-au determinat sa deschid acest thread. De asemenea, propaganda inepuizabila a capitalismului (mediul de afaceri, lumea filmului, evolutia in cariera, etc.) considerand agresivitatea o virtute necesara, aproape cruciala, m-au obligat sa-mi pun o multime de intrebari. Ce este Razboiul? ma refer la cel din zilele noastre, la asa-zisa Arta a Razboiului? Este ea utila, necesara, ne ajuta cu ceva sau e doar o fita din pur teribilism? De ce simtim nevoia sa ne dam in cap unii altora pe Internet? Ce este Rzboiul Virtual? Exista el cu adevarat? Are repercusiuni? Ne conduce spre ceva bun, folositor, constructiv? Ne face mai tari? Daca refuzam sa-l purtam suntem mai slabi ori perdanti din start? ---- Scrisa de un autor care a indraznit sa adauge la "Multumiri!": "De fapt, adresez multumiri tuturor dobitocilor, a caror prostie, lacomie si aroganta i-a facut in van sa creada ca au de castigat ceva daca mi se opun in vreun fel. Vine si vremea lor." cartea cuprinde si citate de genul: "Orice lucru care nu e construit pe echilibru se va prabusi in cele din urma." Sun Tzu "Cea mai importanta calitate pe care o poate avea un soldat este increderea in sine, ferma, totala, ingamfata." / "Razboaiele se poarta cu arme, dar sunt castigate de barbati." - George S. Patton. "In lupta, tot ceea ce iti trebuie e putin sange fierbinte si sa fii constient de faptul ca e mai periculos sa pierzi decat sa castigi." - George Bernard Shaw. ---- Aici putem conversa civilizat si inteligent despre Arta razboiului, cea din zilele noastre, cea intangibila (pe internet, din ziare, samd.). |
Originally Posted by Neuptolem:
care de cele mai multe ori sunt o vanatoare de cai verzi pe pereti...cu intentie sau fara intentie
"razboiul virtual" e un fel de paintball, atata timp cat nu reprezinta o confruntare civilizata de idei e mai usor de purtat pt ca se folosesc gloante oarbe ma intreb care ar fi varianta Hiroshimei intr-un "razboi" virtual :D |
Originally Posted by Cinemania:
|
Originally Posted by Judex:
Buna asta da. |
Cinemania, ai dreptate. Nu inteleg deloc gluma cu Cinematograf, n-are sens.
Okay! Vad ca nu s-au ingramadit pe-aici, in schimb adoram sa ne batem pe net si oriunde si sa ne lovim din replici cum prindem o ocazie. E agresivitatea necesara? In urma cu decenii si secole existau razboaie reale, spiritul de lupta al omului se descatusa, astazi se pare ca nu ne simtim in largul nostru fara un razboi rece, astfel ca am inventat capitalismul cu jungla sa dintre cerere si oferta. |
Neuptolem, agresivitatea e necesara in capitalism, fara ea nu poti progresa, agresivitatea e una din bazele capitalismului. Nu stiu daca putem echivala capitalismul cu un razboi real.
|
ce faci, iti raspunzi singur? :) |
Da. Cum te-ai prins? :))
|
Userita Illotempore2002 va avea o problema cu iesitul din tara. Adica are deja.
|
Sper sa ramana acolo! Glumesc! Mi-e mila de ea dar si-a facut-o cu mana ei. Asta e. Se intampla si la case mai mari.
|
Problema e ca s-ar putea sa intervuina pt ai ei. No way!
|
Originally Posted by Judex:
No(r)way! :) |
Se descurca. Nu era o tipa agresiva? Parca asa-mi amintesc...
|
Nu e agresiva, e doar rea.
|
![]() So?:-/ |
Parc-ati fi babele de pe banca din fata blocului.
|
Ce-mi pasa mie de userita illotempore2002 ori de Judex? >:) :))
|
Originally Posted by keepwalking:
Când e sä plece în Norway? Räspunsul, orisicum îl iei, Nu poate fi decât: No way! |
Originally Posted by Mistah J:
Chiar sa stii ca asta e un semn de batranete. Si eu am constatat ca imi inchei convorbirile telefonice cu diversi prieteni urandu-le "Sanatate!" :) |
Keepy, vezi ca ti-am dat accept pe mess.
|
All times are GMT +2. The time now is 02:31. |