![]() |
Comediile romanesti
Voluntare si involuntare, de acum si de oricand.
Si de fapt nu neaparat comedii cat filme cu umor. Pot intra aici la o adica si Secvente si Morometii si Actorul si salbaticii, pentru partile amuzante. Iar filme gen Dincolo de America, Azucena, Margo etc, pentru ca poti rade de ele. Printre favoritele mele: Operatiunea Monstrul, E pericoloso sporgersi, AFSNF. Si mai sunt. |
Fain topic, Hale. E de discutat. In tara asta trista plina de umor e destul de straniu faptul ca nu prea reusesc sau nu rezista in timp comediile. Potential cu siguranta exista si a existat mereu. Imi amintesc cu incantare maxima filme studentesti ca Mana lui Paulista (Cristi Mungiu) sau Grigore si Marieta (Cata Cocris - RIP). Si cate altele... Erau proiectate in urma cu 10-15 ani la festivalurile de gen si se tavalea lumea de ras prin sala, sub privirile superioare ale profilor prezenti. Chiar, poate reusim sa "furam" oarece, sa punem linkuri pe-aici.
|
fără vreo clasificare anume (ce-mi vine în minte):
- Cele după operele lui Caragiale (bine astea erau oricum comedii) - Toamna bobocilor - Iarna bobocilor - Titanic vals - Seria BD - Astă-seară dansăm în familie - Bădăranii - Seria Ardelenilor - Tache - Celebrul 702 - Cuibul de viespi - Filantropica - Premiera - Cele două Chiriţe - Păcală - Un surâs în plină vară - Dragoste la zero grade - Buletin de Bucureşti Comedii lamentabile: - al doilea film din bilogia "Secretelor..." - Păcală se întoarce |
Iatä si o clasificare (nu numai a comediilor, ci a tuturor serialelor - de la dipticuri la hexalogii):
http://www.cinemagia.ro/forum/showth...12#post1461412 Bune si la obiect comentarii, Bre. M-ai surprins (pozitiv), cu expectativa de thriller pe care ti-au imprimat-o primele secvente. Nu mä gândisem la asa ceva - dar acum îmi dau sema cä, într-adevär, e posibil si un asemenea efect. Apoi, e justä observatia ta cu privire la Ioana Flora - da, ai remarcat în detaliu si nuante coordonatele a ceea ce înseamnä capacitatea ei de compozitie; una dintre conditiile sine qua non ale talentului dramatic. |
K.O o comedie de Muresan... o comedie car eintradevar te lasa K.O. fie la cat razi, fie , pt. cei mai pretentiosi, cel putin modul cum operatorul se joaca cu camera, montajul si in general conceptia avangardista a filmului. eu unul am ramas pur si simplu socat..in bine. cred ca asta e unul dt. cele mai originale si inovative filme romanesti...parerea mea...hk...bre
:D |
Da' ce-are cu topicu'..?
|
Eu as vrea sa amintesc aici, la genul de filme specificat in primul mesaj, de "Bariera", cu O. Cotescu, un film excelent si cu umor foarte fin, totodata.
|
All times are GMT +2. The time now is 18:55. |