![]() |
Scenarii si filme neterminate dinainte de 1989
Am deschis acest subiect , considerand ca ar fi util sa aflam ce filme se aflau in proiect , respinse din diverse motive de cenzura sau dupa filmarea catorva metri de pelicula scoase din productie . De exemplu , din revista cinema , anii 82 - 83 , aflam ca Sergiu Nicolaescu se afla in pregatire cu o continuare la filmul „ Nea Marin Miliardar ” - Scenariu de lucru : Nea Marin si fantomele (la Casa de Filme Cinci) . De ce nu l-a mai finalizat ? Probabil din cauza decesului lui Amza . Tot la Casa de Filme Cinci , in 82 - 83 , Ion Popescu Gopo , intentiona sa realizeze o continuare a filmului S-a furat o bomba , de data aceasta scenariul se numea „ S-a gasit o bomba ” , declarat din start ca un film antirazboinic . La Casa de Filme Patru , in 1986 , Adrian Petringenaru lucra la filmul de actualitate „ Desprinderea de tarm ” , dupa un scenariu de Irimia Gotu si Adrian Petringenaru , avandu-l ca director de imagine pe Adrian Dragusin . Cenzurat sau nu , filmul nu a mai iesit pe ecrane . Tot in 1986 , in CPC Bucuresti se afla in proiect de coproductie cu Studiourile din Grecia , filmul „ Hoinarul ” , adaptare dupa Chira Chiralina de Panait Istrati , un scenariu de Ioan Grigorescu si o regie dubla semnata Dan Marcoci (din partea romana) si Tonia Marketari (din partea Greciei) . Din recentul concurs CNC de finantare , rezulta ca Dan Pita , are in plan realizarea unei ecranizari a acestui roman . Deasemenea in 1989 la Brasov , regizorul Tudor Marascu , se afla pe ultima suta de metri cu filmarile la „ Misiune de sacrificiu ” (Casa de filme Patru) , filmari continuate pina in toamna anului 1990 si intrerupte din lipsa de fonduri (filmul a fost scos din productie) .
Dan Pita , se afla in productie , in 1989 cu filmul „ Autor anonim , model necunoscut ” (titlu de lucru) . Se pare ca s-a finalizat , dar nu s-a difuzat niciodata pe ecrane . Tot in 1989 , la Casa de filme Unu , regizorul Ovidiu Draganescu , lucra la filmul „ Aurul alb ” (film de actualitate , ceva cu ingineri din sistemul energetic , planuri de productie si idile romantice , binecunoscuta schema de lucru a filmelor de actualitate din anii 80 . In 1990 , filmul este scos din productie) Deasemenea , tot in 1989 , Adrian Petringenaru , se afla in lucru , la filmul „ Vara tarzie ” . Decesul neasteptat al regizorului , a impiedicat finalizarea filmarilor . |
Originally Posted by Stalker2009:
Era un haos total. O echipä de productie oricum ineptä si buimacä (director: Vasile Neagoe), incapabilä sä organizeze nici cele mai banale filmäri - necum lupte din Al Doilea Räzboi Mondial, în Muntii Tatra, cu avioane de vânätoare! Culmea, sef de productie era Geo Limbäsanu, brasovean de bastinä care se descurca de minune, cä-i cunostea pe toti (dimineata la prima orä - cä pe urmä lua la bord si nu mai cunostea pe nimeni...) Cuvântul de ordine era "mâine nu se filmeazä" sau "azi avem liber, s-a suspendat"... Stäteam în hotel, pe-un ger de cräpau pietrele, si-mi scriam nuvelele la masinä (romantic, cei drept!), alternativ cu plimbäri prin Brasovul nins... Colac peste pupäzä, a venit Congresul al XIV-lea, si ne-au trimis acasä pentru o lunä (NICE VORBA sä dea voie la aparate de filmat si arme în judetul Brasov, în säptämâna congresului, plus aia de dinainte, plus aia de dupä!). In decembrie, ne-am întors si am reluat acelasi bâlci - pânä când... (va urma - vedeti voi de ce! ;) ) |
Originally Posted by Pitbull:
La filmul cel bun şi mare Sub colina tâmpă, într-un nou hotel Unde la culcare se bea antigel, Plânge şi suspină, de-i saltă cosiţa Tunsă băieţeşte... Cine? Garofiţa! Fiindcă-n zori de ziuă au plecat în pripă, Iar ea tre' să ducă hrana la echipă. Iar domnul director stă de-a dreapta ei, Rostind dulci cuvinte despre dumnezei. Orologiu-n stradă-i ziua jumătate. Telefonul sună pe neaşteptate. "Ce faci, Garofiţo? Te-aşteptăm de-un an!" "Cine-i?" "Nu-mi ştii glasul, dulce limbăşan? Soarta noastră fuse crudă şi-astă dată, Am tras o secvenţă, şi nici aia toată! Vântul suflă rece, ceţuri ne-nconjor! Vino cu mâncarea, că ni-i tare dor!" Garofiţa tace, cu sau fără voe. Ia problema-n mână domnul Neagoe: "Ce spui tu, măi Geo? Am ajuns departe! Filmul «Misiunea...» merge ca la carte! Eu îi sunt director, este filmul meu. Dac-aveţi probleme, nu-s director eu! Însă dacă gerul, vrând să-ngreuneze Sângele în vene, să-l anchilozeze, Glasul tău cel nobil astfel l-a schimbat, De eşti şef-producţie, cu adevărat, Apăi tu mâncarea, fără de maşină, Poţi să-mi spui şi mie cum te-aştepţi să vină? Fă-te A.R.O., Dacie, microbuz - ce-oi şti, Şi-ntr-un ceas, aicea, ne-ntârziat să fii!" Nu sfârşeşte vorba, şi-un claxon răsună. De prin văi echipa, jalnic, se adună. Şi până pe seară li se-anunţă-n scris Că-n judeţ filmarea iar s-a interzis! Dimitrie Bolintineanu Mihnea Columbeanu 15 decembrie, 1989 |
...filmarea s-a interzis peste trei zile, luni, 18 decembrie.
Incepuse la Timisoara! |
Pot s-o folosesc? |
Be my guest!
E bun de patrimoniu national. P.S. Abia acum am väzut cä...
Originally Posted by Stalker2009:
(Nu "Stefan", frate-säu, regisor de televiziune, un mârlan.) |
Am corectat . Scuze . intotdeauna incurc pe Tudor cu Stefan Marascu . |
All times are GMT +2. The time now is 18:13. |