Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Cum se poate face film acum in Romania... (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95128)

halebardul 11 Mar 2009 12:53

Cum se poate face film acum in Romania...

... si cum am vrea noi sa se faca.

E un subiect propus de zapata pe topicul cu petitia cnc si mi s-a parut foarte bun. (sper ca nu te superi ca am postat eu subiectul, zapata; daca da atunci il sterg imediat si-l deschizi tu)

Deci:
- cum se poate face acum: toate variantele, de la no-budget, low-budget, independent, sponsorizat, cnc-izat, pana la co-productii sau superproductii.
- cum am vrea noi sa se poata face: ce legi sa se schimbe, ce proceduri, ce facilitati sa se ofere, etc.

sunt lucruri care s-au tot discutat pe topicuri diferite, dar daca se vor aseza mai organizat aici poate rezulta ceva.

nume 11 Mar 2009 19:16

Re: Cum se poate face film acum in Romania...

Originally Posted by halebardul:

... - cum se poate face acum: toate variantele, de la no-budget, low-budget, independent, sponsorizat, cnc-izat, pana la co-productii sau superproductii.
- cum am vrea noi sa se poata face: ce legi sa se schimbe, ce proceduri, ce facilitati sa se ofere, etc..

NU se poate face. La no-budget, low-budget a iesit aproape de fiecare data un ca cat. Se va face ca si pana acum in "varianta cu mana intinsa la stat", dar din ce in ce mai putin pentru ca nu sunt bani iar filmu' romanesc e o marfa nevandabila.

Pitbull 11 Mar 2009 19:48

... - cum se poate face acum: toate variantele, de la no-budget, low-budget, independent, sponsorizat, cnc-izat, pana la co-productii sau superproductii.
- cum am vrea noi sa se poata face: ce legi sa se schimbe, ce proceduri, ce facilitati sa se ofere, etc..

Variantele no-budget si low-budget se profileazä printre cele credibile - cu conditia unor realizatori talentati; vezi Dorobantu, Sitaru, etc.

halebardul 12 Mar 2009 10:20

Originally Posted by Pitbull:

Variantele no-budget si low-budget se profileazä printre cele credibile - cu conditia unor realizatori talentati; vezi Dorobantu, Sitaru, etc.

pai cum, Nunta muta nu e credibil daca e cu bani de la CNC? :P
proiectele no- sau low-budget sunt cu suspine si durere si durata mare. Pescuit sportiv a fost conceput in 2003 si l-am vazut abia in 2009. Cine stie cate proiecte s-au mai pierdut pe drum, date fiind durerile producerii.

cornel 12 Mar 2009 11:04

Pescuit sportiv a fost conceput in 2003 si l-am vazut abia in 2009.

Bine totusi ca l-am putut vedea. Poate fi un exemplu de urmat.

halebardul 12 Mar 2009 12:54

Clar! E una din variantele de a face film in Romania. Sau oriunde.

nume 12 Mar 2009 20:04

Cred ca in 6 ani ti se cam taie. 2003 - 2009. Ce mananci in timpul asta ? (retoric bineinteles)

Pitbull 12 Mar 2009 20:23

Onorarii pe reclame, pe cursuri, pe articole, pe traduceri, pe una, pe alta...
(Era vorba de A FACE FILM, nu de A TRAI DIN FILME.)

halebardul 12 Mar 2009 20:27

CORECT!

drept urmare fac un topic nou pe tema asta, ca e foarte importanta de fapt.
"Tehnici de supravietuire"

please enjoy! Primii 100 au postarea gratuita. :)

nume 12 Mar 2009 23:26

Mda, bani de seminte, fluturi multi.

All times are GMT +2. The time now is 13:14.