![]() |
Filme care v-au "atins"...
M-am gandit mai demult la subiectul acesta si am decis sa il deschid dupa ce mi-am dat cu parerea vizavi de “Eternal sunshine of the spotless mind” pe un alt topic.
Asadar, ce filme v-au atins o coarda sensibila, v-au facut sa iesiti miscati sau chiar schimbati din sala de cinema, fara a putea explica neaparat de ce? Pentru mine, “Lost in translation” a fost un astfel de “touching movie”. Nu e singurul, si “Eternal sunshine…” a avut un efect similar si mai sunt si altele, dar “Lost in translation” este in cazul meu cel mai elocvent exemplu de acest gen. |
City Lights/Luminile oraºului de Chaplin.
|
Casanova.
|
Dead Poets Society.
|
Cam la fel si la mine, corinika.... "Eternal sunshine" e cam pe locul unu la filmele care m-au miscat cel mai mult. Nici "Lost in Translation" nu m-a lasat chiar rece (ba chiar, in mod ciudat, a doua oara cand l-am vazut m-a miscat mai tare). Si daca tot suntem la capitolul "filme siropoase da' emotionante", mai merita amintit si "Once...", care un fel de semi-musical, dar cu niste melodii foarte faine si moderne.
Apoi ar mai fi "Andrei Rubliov" si "Zerkalo", pe care le-am vazut consecutiv, si am ramas cu un nod in gat cateva zile bune dupa aceea. Si, mai nou, m-a miscat foarte tare "The Hours" al lui Stephen Daldry, pe care l-am vazut alaltaieri. |
"Stalker", "Siberiada", "City Lights", "Forrest Gump", "Man of La Mancha", "American Beauty", "Otto e mezzo", "Jesus Christ Superstar", "Piesä neterminatä pentru pianinä mecanicä", "Moscova nu crede în lacrimi",
|
One Flew Over the Cuckoo's Nest; M; A Clockwork Orange; Paths of Glory; Full Metal Jacket; It's a Wonderful Life; Vozvrashcheniye; Kukushka; Edi; Cinemania
|
stalker, solaris, la strada, la vitta e bella, american beauty, amelie, leon...si inca doua filme: unul de la festivalul filmului francez (cred ca se numea coristul) si inca unul portughez, vazut la icr, nu stiu cum se chema.
ma mai intrebam, ce anume ne atinge la filmele astea. la unele sunt imagini care ne raman intiparite in minte, la altele muzica, la altele povestea in care poate ne regasim. si mai e ceva, de exemplu la cele pe care le vedem la cinema, conteaza parca si atmosfera si starea pe care o ai. de exemplu, la american beauty era un parfum discret in sala, ceva care, combinat cu muzica si cu cateva imagini (punga dansatoare sau baia de trandafiri) m-au miscat f mult la vreamea aceea - intr-atat incat nu mai am curaj sa mai vad filmul o data, de teama sa nu ma dezamageasca. si matrix l-am vazut intr-o seara de iarna, intr-o salita mica de cinema, eram pe ultimele locuri si de undeva din spate venea o lumina verde, difuza. |
..am uitat de la La Strada...zguduitor
|
da, mai ales figura giuliettei. am mai zis pe undeva ca pe mine m-a "urmarit" zile in sir.
|
There will be blood
|
Originally Posted by Cinemania:
|
It's a wonderful life, The age of innocence, The pianist, The hours, The roman spring of Mrs Stone
|
Originally Posted by Planmaker:
La mine nu "Eternal sunshine..." e pe locul 1, mai degraba "Lost in Translation". Si nu ma gandeam la siropuri. De exemplu, am iesit cu o senzatie ciudata de la "Apocalypto". Mi se parea ciudat, pentru ca daca cineva mi-ar fi cerut sa caracterizez filmul intr-un singur cuvant, acel cuvant ar fi fost "frumos". Chiar la asta m-am gandit cand ieseam din sala. A fost prima oara cand mi-a trecut asta prin cap iesind de la un film. "Frumos". Atat. Si nu stiu cati ar descrie astfel "Apocalypto". |
As vrea sa mentionez si "Le grand bleu" al lui Besson. Inca de la inceput, de cand am vazut albastrul apei "inundand" tot ecranul, parca simteam cum ma cufund in apa. Am avut o senzatie de nedescris.
Si l-am vazut in niste conditii... pentru ca am si ajuns in ultimul moment, la invitatia unei colege. A fost ceva de genul: "Am bilete la film. Vrei sa vii? Dar imbraca-te repede ca incepe intr-un sfert de ora". "OK, sa mergem". Noroc ca locuiam aproape de sala in care rula. Stateam in ultimul rand, intr-o sala mica, plina, toate scaunele la acelasi nivel... Am sezut pe genti si ne tot intindeam gaturile ca sa vedem peste capetele celorlalti, care se inaltau la randul lor. Cred ca am crescut in inaltime un centimentru la filmul ala! :lol: |
Originally Posted by bre:
pe mine inca ma urmareste kestia asta...in plus il am mereu in minte pe Zampano si mai ales scena finala |
Patru capodopere,ºi „Naºul partea II”.
|
Multe...cateva titluri ce-mi trec acu' prin minte:
City Lights, The Seventh Seal, Alexander Nevskiy, Ivan Groznyy, White Heat, Manhattan, Le Scaphandre et le Papillon, Urga, The Cook the Thief His Wife & Her Lover, La Grande Illusion, Shadow of a doubt, Eight And a Half, Balanta, A Clocwork Orange, Stalker, Nostalghia, The Unbearable Lightness Of Being, Zabriskie Point |
E.T. THE MOST TOUCHING FILM EVER(BY NOW)...
|
Pe mine "La vita e bella" m-a entuziasmat.
|
All times are GMT +2. The time now is 04:42. |