![]() |
Mie mi-a placut mult "Adela" facut de Mircea veroiu dupa romanul lui Garabet Ibraileanu
Cele mai bune filme din cinematografia romana au fost ecranizarile dupa opere celebre! |
Originally Posted by Olive:
|
Sä luäm doar câteva, în ordine aleatorie:
Cele mai bune filme: "Pädurea spânzuratilor" - Rebreanu (operä celebrä) "Moara cu noroc" - Slavici (operä celebrä) "O noapte furtunoasä" - Caragiale (operä celebrä) "Morometii" - Marin Preda (operä celebrä) "Tänase Scatiul" - Duiliu Zamfirescu (operä celebrä) "Inainte de täcere" - Caragiale "Inghititorul de säbii" - Sahia "Vânätoarea de vulpi" - Dinu Säraru "Glissando" - Cezar Petrescu "Reconstituirea" - Horia Pätrascu "Nunta de piaträ" - Agârbiceanu "Duhul aurului" - Agârbiceanu "Proba de microfon" - scenariu original "Actorul si sälbaticii" - scenariu original "Duminicä la ora 6" - scenariu original "Stefan Luchian" - scenariu original "Secvente" - scenariu original "A fost sau n-a fost" - scenariu original Filmele românesti ale lui Nae Caranfil (4) - scenarii originale Filmele lui Radu Muntean (3) - scenarii originale Filmele lui Cristian Mungiu (2) - scenarii originale Filmele lui Cristi Puiu (2) - scenarii originale Ecranizäri dupä mari opere literare: Rebreanu - mediocritäti (exceptie: "Pädurea...") Slavici - mediocritäti (exceptie: "Moara cu noroc") Preda - rateuri (exceptie: "Morometii") Cälinescu - mediocritäti (semi-exceptie: "Felix si Otilia") Camil Petrescu - rateuri si mediocritäti (cel mai bun: "Intre oglinzi paralele") Cezar Petrescu - rateuri si mediocritäti (exceptie: "Glissando") Victor Ion Popa - "Osânda" Caragiale - rateuri si mediocritäti (exceptie: "O noapte furtunoasä", "In vreme de räzboi") Dinu Säraru - rateuri (exceptie: "Vânätoarea de vulpi") Ion Creangä - rateuri si mediocritäti (ce mai bun: "De-as fi... Harap Alb") Ibräileanu - mediocritate Mateiu I. Caragiale - mediocritate Sadoveanu - numai rateuri lamentabile Alecsandri - rateuri Barbu - rateuri Creangä - rateuri si mediocritäti Radu Tudoran - rateuri si mediocritäti Augustin Buzura - rateuri Laurentiu Fulga - neecranizat Urmuz - neecranizat Marin Sorescu - neecranizat Delavrancea - ...? Vlahutä - ...? Eminescu - ...? Hogas - ...? Russo - ...? Filimon - ...? Altii - ...? E cam clar, da...? ;) Apropo, am splitat asta de la "Regisori români", pentru cä excelenta idee a lui Olive de a aduce vorba despre categoria ecranizärilor, apropo de "Adela", precum si efortul meu de a-mi aminti cât ai multe exemple, au relevat necesitatea unui asemenea topic. Hai, mai contribuiti! Ideea e sä vedem care e ponderea ecranizärilor printre filmele românesti de valoare. |
Bah, unde plm e topicul ala ??????
|
Originally Posted by nume:
L-au sters .Dar,daca Stefan salveaza baza de date se poate gasi,daca nu,nasol.Aviz hackuielii. Lilo and Cigar... http://www.youtube.com/watch?v=tGoj0...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=z1Isj51Px6o |
Se pare cä topicul äla, pe care eu nici n-am apucat sä-l väd, s-a pierdut dintr-o eroare (cum au pätit si niste topicuri de la "Regizori adolescenti", spre crizarea lui Films4all). L-am fäcut din nou, aläturi.
|
Cica Nume a scris mult pe el,asta e ideea.
|
Ce sä zic...? Un ghinion regretabil.
Dar cum Nume nu-i senil, sper sä poatä relua esenta mesajelor. |
Yup.
|
Olive, acum cä ai revenit, hai sä contiuäm dezbaterea pe tema ecranizärilor. Dezvoltä ideea, te rog.
|
George Calinescu
Duiliu Zamfirescu si or mai fi... |
Ecranizarile dupa ion Creanga:
Amintiri din copilarie de Elisabeta Bostan Tusea si junghiul a lui Daneliuc |
Ai dreptate, le uitasem. Si nu numai ele. O sä le includ imediat sus, în listä (si pe ale lui Lez-ze-pencil). Deocamdatä, cu Creangä stäm cam asa:
"De-as fi... Harap Alb" = bun (cel mai bun Gopo cu actori); dar, ca valoare absolutä, nici pe departe printre primele 20-30 de filme românesti... (de-asta l-am si uitat) "Povestea dragostei" = mediocru "Ma-ma" = mediocru (reusit ca musical, dar... gratuit, superficial) "Rämäsagul" = submediocru "Amintiri din copilärie" = slab (didatic, superficial, fals; färä inefabil) "Tusea si junghiul" = monstruos, aberant; profanare a lui Creangä frizând legea penalä. |
Probabil ca Povestea Povestilor ar avea succes. Cu Daniela Nane, evident.
O sti ea sa faca "Ho, ho, haram nesatios!" :shock: :) Regizor? |
Muresan...? :?
|
Originally Posted by Pitbull:
Pai sa vedem :) (doar asa, de distractie) - a facut filme cu tarani? Facut. - a facut filme cu dudui nesatule? Facut. - experienta cu "toate panzele sus!" aplicata pe textila feminina reprezinta un avantaj. - Miss Litoral, A doua cadere a Constantinopolului, Sexy Harem Ada-Kaleh, Azucena, Povestea Pulei pare o evolutie filmografica fireasca. - e destul de batran si de pervers pentru asta? E. Da, e bun! :) (Doamne, cum a ajuns omul asta de la Rascoala cu premiu de opera prima la Cannes - si nominalizare pt Marele Premiu!!! - la Azucena et Co?) |
Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
Cum ati reactiona daca ati afla intr-o zi ca filmul "Povestea povestilor" e regizat de... Lucian Pintilie? :D :shock: :(( |
Cu resemnare. :(( :sick: :sleep:
|
Dupa ce am vazut faza aia tare din "Niki Ardelean..." nu m-ar mira!
Nu ca as fi pudibonda. Nu sunt! Eu accept orice pe ecran cu conditia sa aiba o motivatie estetica, nu doar de dragul de a soca. Cred ca in arta vulgara e doar lipsa de motivatie estetica! Si asta mi-am confirmat-o inca o data cand am vazut "Irina Palm" unde totul era prezentat cu atat eleganta ca nu e nimic vulgar. |
nu-mi aduc aminte decat de o "faza" din Niki Ardelean, cea cu Dorina Chiriac si Serban Pavlu in pat, scarpinandu-se la... subsuoara. La ea te referi?
|
All times are GMT +2. The time now is 02:19. |