![]() |
Asia,mon amour!
Ca o parafraza la "Hiroshima ,mon amour",
http://www.imdb.com/title/tt0052893/ al lui Renais,incercam un topic despre filme asiatice de dragoste, sau romantice. Cu rugamintea ca Leonard sa nu ma omoare in chinuri,ci repede si fara dureri: http://www.hancinema.net/korean_movi..._Seduction.php Ati vazut astfel de filme? Eu una vreau sa caut energia interioara si inefabilul sentimentelor in astfel de filme. |
Nu le-am vazut ,dar as vrea sa stiu de la voi daca "Adio concubina mea" a lui Chen Kaige
http://www.imdb.com/title/tt0106332/ cu mirobolanta,voluptoasa Gong Li e de luat in seama. Si tot cu ea: http://www.imdb.com/title/tt0093206/ |
mai bine pune mîna ºi vezi-le dacã vrei sã ºtii cum e, decît sã întrebi pe forum cum e cutare ºi cutare film.
de Zhang Yimou best of the best e Raise the Red Lantern. dar toate sunt must-see, în afarã de House of Flying Daggers care mi s-a pãrut extrem de slab. |
Problema e ca se gasesc greu filmele astea.Si e chestie de gust,desi "Lanterna rosie" e mult mai profund si complex din toate punctele de vedere,pe mine m-a incantat si "Casa sabiilor"...e doar o poveste ,si atat.sa nu mai zic ca o prefer pe Gong Li la orice varsta lui Zhyi Zhang.
Trebuie sa va dau cartile. A,si nu intreb lumea,incerc sa conversez.Sau aici e Orasul interzis? :P |
Daca e vorba de coreeni, filmele lui Jin-ho Hur au o sensibilitate si un simt estetic deosebit. Christmas in August e considerat de multi drept o capodopera, dar daca vrei filme de dragoste propriu-zise atunci incearca One Fine Spring Day sau April Snow.
My Sassy Girl e deja atat de cunoscut incat sunt sanse sa-l fi vazut deja. De Kar Wai Wong nu mai vorbesc. La categoria hidden gems as pune Git si Art Museum by the Zoo. Dintre japonezi, Shunji Iwai e regizorul meu preferat, are o creativitate extraordinara. Dintre filmele sale, Love Letter s-ar incadra cel mai bine in categoria pe care o cauti, urmat de Hana and Alice. Swallowtail e relativ greu de gasit, dar merita din plin, desi nu prea e film de dragoste. |
nu vrea filme de dragoste. a ºi scris pe un alt topic cã nu-i plac filmele asiatice "romanþioase".
sunt mult mai multe notabile la aceastã categorie. din fericire, de Iwai le-am gãsit pe toate, inclusiv mediu-metrajele de debut (pe unul chiar l-am vãzut fãrã titrare). cred cã Love letter e ºi favoritul meu, alãturi de All about lily chou-chou. |
Originally Posted by Leonard:
|
Unul dintre cei mai buni cineasti asiatici la ora actuala, Wong Kar-wai s-a impus dupã doar ºase lung metraje:
Days of Beign Wild - a obtinut mai multe premii la Hong Kong Awards, Ashes of time - cel de-al doilea film al sau a primit premiul pentru cea mai bunã imagine la Veneþia, pentru directorul de imagine Chris Doyle, Chungking Express (1994), primul sau mare succes i-a adus lui Wong Kar-wai aprecierea de "Quentin Tarantino al Chinei", de cãtre presa anglo-saxonã. Fallen Angels (1995) dupã o idee de sketch scrisã pentru Chungking Express ºi abandonatã în ultimul moment. Happy Together - film îndrãzneþ despre un cuplu de homosexuali chinezi exilaþi în Argentina în timpul retrocedãrii Hong Kong-ului. Cu acest film Wong Kar-wai câºtigã premiul pentru regie la Cannes 1997. In the Mood for Love - unul dintre cele mai bune filme de dragoste din intoria cinematografului! In prezent lucreaza la un nou film 2046, un film SF |
Originally Posted by mafalda:
1. e terminat de 5 ani 2046. lucreazã la alte proiecte acum. a mai fãcut între timp un lungmetraj ºi 2 scurtmetraje 2. nu e SF |
Pauline, te-ai exprimat foarte clar:
Originally Posted by Pauline Kael:
romanþioase sau romanþate, tot pe acolo, dar era vorba de asiatici |
Scuze! Aveam, prin hartiile mele, fisa de creatie a lui Wong Far Wai pe care am facut-o acum cativa ani. De atunci a terminat si filmul 2046! |
Mea maxima culpa. Totusi,mai departe ,cred ca am specificat ca regizorul in cauza ,Wong Kai War a "dat-o in bara" lucrand cu actori americani, insa cu actori asiatici,construiti pe calapodul sensibilitatii regizorului,si cu calitati empatice native ,filmele lui despre dragoste sunt reusite. |
All times are GMT +2. The time now is 19:10. |