Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Scurt metraje romanesti de exceptie (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=93603)

ducu 21 Aug 2008 15:53

Scurt metraje romanesti de exceptie

Pe filmic.ro sunt cateva scurt metraje romanesti care merita vizionate. Unul dintre scopurile site-ului este si acela de a promova lucruri de calitate facute in Romania, dar care sunt promovate ermetic.
La noi sunt regizori foarte buni de scurt metraje: Cristian Nemescu (Dumnezeu sa il ierte), Mungiu, Cristi Puiu, Radu Jude, Ion Puican, Corneliu Porumboiu, Hanno Hoffer, Dragos Iuga, Catalin Mitulescu si multi altii.

Ar trebui ca mai multa lume sa vada capodoperele romanesti si din sectorul asta...pofta vine mancand.

Airlight 22 Aug 2008 07:33

Hm.

Draga ducu, avem o problema. Daca nu ai acordul (macar verbal) al autorilor respectivelor filme, esti pasibil de niste chestii nasoale, din care se iese greu si doar cu avocati. Sfatul meu e sa vorbesti rapid cu un distribuitor, poate te ajuta sa te reglementezi cumva. Altfel ar trebui sa le scoti.

ducu 22 Aug 2008 09:48

Alright cam toate filmele sunt puse pe youtube, ceea ce inseamna ca nu ar trebui sa fie probleme. Incercarea mea e sa iau legatura cu regizorii, deocamdata am dat doar de igor cobileanski, daca ii stiti, sau sunt pe forum si ma puteti pune in legatura cu ei, v-as fi recunoascator.

Pitbull 22 Aug 2008 13:31

Din päcate, doar Cristi Nemescu, fie-i tärâna usoarä, era user la noi... In rest, stiu cä citeste regulat forumul (dar n-a postat decât de douä ori, sub un pseudonim) Nae Caranfil. Paul Negoescu are si el un pseudonim, posteazä rar. Cristi Puiu mai aruncä si el, uneori, câte o privire... Cred cä si altii, dar nu mai stiu.

redmen 23 Aug 2008 00:41

Originally Posted by Pitbull:

In rest, stiu cä citeste regulat forumul (dar n-a postat decât de douä ori, sub un pseudonim) Nae Caranfil.

Esti mare domnule Caranfil :love:

costobocus 25 Aug 2008 19:24

Originally Posted by redmen:

Originally Posted by Pitbull:

In rest, stiu cä citeste regulat forumul (dar n-a postat decât de douä ori, sub un pseudonim) Nae Caranfil.

Esti mare domnule Caranfil :love:

Subscriu!

:love: :love:

E.Floares 25 Aug 2008 20:32

E buna ideea site-ului...faza cu drepturile de autor e mai nasoala, dar daca sunt pe youtube nu prea vad unde ar fi problema. Continua sa mai pui :)

P.S.: Domnule Caranfil, daca cititi acest mesaj: Respect! :D

ducu 27 Aug 2008 11:18

zilnic postez cel putin un articol, asa ca tineti aproape :p vorba lui Tuca

mafalda 28 Aug 2008 14:10

Ieri am vazut MEGATRON-ul lui Marian Crisan care a luat Palm d'Or-ul pentru scurt metraj fictiune. Merita sa-l obtina.
Mi-a atras atentia interpreta rolului mamei copilului, actrita Gabriela Crisu, care ajucat si intr-un lungmetraj obscur "Trei pazeste". Foarte buna actrita, ar trebui distribuita mai des, in roluri in care sa-i dea posibilitatea sa-si desfasoare telentul, ca are!

Proletar 29 Aug 2008 16:39

Originally Posted by mafalda:

Ieri am vazut MEGATRON-ul lui Marian Crisan care a luat Palm d'Or-ul pentru scurt metraj fictiune. Merita sa-l obtina.
Mi-a atras atentia interpreta rolului mamei copilului, actrita Gabriela Crisu, care ajucat si intr-un lungmetraj obscur "Trei pazeste". Foarte buna actrita, ar trebui distribuita mai des, in roluri in care sa-i dea posibilitatea sa-si desfasoare telentul, ca are!

Voi veni cu niste informatii bomba in cazul Megatron.
Ca e un caz.

mafalda 01 Sep 2008 07:31

@ pentru proletar

Ne faci curiosi! :huh:

ducu 13 Sep 2008 17:21

chiar si eu sunt curios... nu am vazut scurt metrajul desi mi-ar placea mult sa am placerea asta

hellsteed 14 Sep 2008 08:39

proletare cum de nu zici nika ca ti-e postat filmul pe site-ul luy ducu ?

Proletar 14 Sep 2008 10:05

Originally Posted by hellsteed:

proletare cum de nu zici nika ca ti-e postat filmul pe site-ul luy ducu ?

nu am cum sa ma opun difuzarii filmului pe acel site.
eu cred ca un film trebuie sa fie vazut de cat mai multa lume.
mai ales ca respectivul site nu are scopuri patrimoniale, ci doar de popularizare a unor creatii cinematografice, ceea ce mi se pare un lucru pozitiv.
singura entitate care ar avea de obiectat ar fi TVR, care e producatorul filmului.
dar nu cred ca sunt probleme nici in aceasta privinta.

redmen 14 Sep 2008 12:18

Care dintre filme este al tau Proletar ?

Proletar 14 Sep 2008 12:34

Originally Posted by redmen:

Care dintre filme este al tau Proletar ?

"Amatorul".

hellsteed 14 Sep 2008 12:49

ma bucur ca impartasesti aceasta parere, de altfel aceasta ar fi fost si reactia mea. Vroiam sa ma asigur ca ai observat totusi. Oricum eu l-am vazut in premiera pe acest site.

ducu 14 Sep 2008 19:11

va multumesc voua ca sunteti deschisi la minte si puteti intelege un proiect ce vrea sa promoveaza valoarea. :D

nume 14 Sep 2008 20:20

Re: Hm.

Originally Posted by Airlight:

Draga ducu, avem o problema. Daca nu ai acordul (macar verbal) al autorilor respectivelor filme, esti pasibil de niste chestii nasoale, din care se iese greu si doar cu avocati. .

S-a ras, o sa-ti ia boii de la bicliceta, "draga Ducu".

Airlight 15 Sep 2008 22:00

atunci sa mergeti impreuna la film - tu cu bicliceta, ducu ca sa promoveaza valoarea.

All times are GMT +2. The time now is 01:39.