![]() |
Cele mai extraordinare personaje din filmul romanesc
Ca urmare a unui schimb de pareri dintr-un alt topic, deschid aici, pentru a nu devia aiurea respectivul topic, un altul.
Care vi se par cele mai extraordinare personaje din filmul romanesc? In primul rind din cel recent, fiindca el ne e mai proaspat in minte, dar nu neaparat. Mie personal, cel mai mult imi place personajul asistentei din MDL, interpretat genial de Luminita Gheorghiu. Nu poti sa nu fii impresionat la culme de omul asta care, asa amarit cum e el, fara putere, o femeie amarita, cu problemele ei, se da peste cap sa-l ajute pe pacient, ba se ia chair si la harta cu autoritatea, fiind pusa in posturi ridicole pentru ca e un om cu suflet. Insa nu cedeaza, orice-ar fi, pina nu-l rezolva nu pleaca acasa. Dupa el, la scurta distanta, vine personajul Doicaru, din California dreamin', interpretat de Razvan Vasilescu. Dupa mine, ei sint romania adevarata, profunda, ei sint motivul pentru care aceste filme merita respect. Pentru altii, dupa ei vine probabil si Otilia din 432, nu si pentru mine, dar inteleg si motivatia lor, aduce cu asistenta din MDL. |
Re: Cele mai extraordinare personaje din filmul romanesc
Originally Posted by rocky:
Doiaru` Gheorghe Dinica in Filantropica (Pavel Puiut). |
D'accord cu Mioara Avram, Pavel Puiut, Otilia, Doiaru...
Mai punem: - Costicä Caratase - Ipu ...si-o sä-mi mai vinä. |
Victor Rebengiuc în "Moromeþii"
Ioana Pavelescu în "Osânda" Amza Pellea în "Mihai Viteazul" Toma Caragiu ºi Marin Moraru în "Operaþiunea Monstrul" ªtefan Mihãilescu-Brãila în "Secretul lui Bacchus" |
Amza Pellea - Atunci i-am condamnat pe toti la moarte
Serban Ionescu - Ion: blestemul pamantului, blestemul iubirii Victor Rebengiuc - Morometii Gherghe Dinica - Prin cenusa imperiului Dorel visan - Iacob Draga Olteanu Matei - Patima Gabriel Oseciuc - Zidul |
Originally Posted by nibo:
Pe Ipu (Amza în "Atunci i-am condamnat..." l-am si pus. Vasilicä (Moraru), în "Actorul si sälbaticii" Legionarul isteric (Ovidiu Iuliu Moldovan), tot acolo. |
Sunt foarte multi tineri care n-au vazut (si din pacate nu mai au chef)sa vada filme foarte bune romanesti,de dinainte de '89.Asa ca impartialitatea e compromisa,nevazand filmele acelea minunate...Poate ar fi bun un poll cu actorii romani:
Actrite: Din actrite de film imi place Tora Vasilescu,Tamara Buciuceanu,(perfectiune in teatru),Maia Morgenstern,sus numitele Luminita Gheorghiu,Dorina Lazar,Florina Cercel,Olga Tudorache,Leopoldina Balanuta,frumoasa Maria Ploae,frumusetea Manuelei Harabor in "Padureanca",etc Actori: Amza Pellea,Toma Caragiu(doi zei),Florin Piersic Senior(ce fata de Hollywood avea in tinerete,un adevarat star),Razvan Vasilescu,George Constantin,Sergiu Nicolaescu(nu mai radeti,daca nu exista?),Grigore Vasiliu Birlic(Luis de Funes e nimica toata pe langa el),etc. Ma mai gandesc. |
mi-a placut foarte mult rolul pe care Dorina Chiriac la jucat in filmul 'Furia' film de Radu Muntean...pare atat de detasata de tot ce se inatampla..
|
cele mai bune personaje din filmul romanesc
Caratase interpretat de Toma Caragiu (evident ca il interpreta de fapt pe Constantin Tanase) in "Actorul si salbaticii"
Domnisoara Aurica interpretata de Marga Barbu (una dintre cele mai bune roluri ale ei in cinematografie) Stanica interpretat de Gheorghe Dinica in "Felix si Otilia" Personajul interpretat de Mircea Albulescu in "Inghititorul de sabii" Tamara Buciuceanu in Aneta Duduleanu din "Cuib de viespi" si lista ar mai putea continua... |
Stefan Iordache, in "Strainul"
Gheorghe Dinica si Gabriel Oseciuc, in "Prin cenusa imperiului" Mircea Daneliuc, in "Proba de microfon" Mircea Diaconu, in "Buletin de Bucuresti" Petrica Gheorghiu, in "De ce trag clopotele, Mitica?" Claudiu Bleont, in "Concurs" |
Va rog nu confundati actorul cu rolul, eu aici vorbeam strict de roluri.
Din pacate, au fost multe roluri foarte bune, date de gard de regizori nepriceputi, roluri care n-au ajuns la public. poate tot din cauza prostiei din regulamentul cnc, care nu atribuie o pondere uriasa in aprecierea proiectului personajelor, asa cum ar fi normal si mai ales logic. In clipa in care proiectul cistiga la cnc, trebuie sa se bata in cuie definitiv scenariul prin acordarea finantarii, personajele nu mai pot fi modificate nici macar cu un gram. Se poate modifica usor povestea, de ex scos o scena daca e totusi prea costisitoare si nu mai sint bani, dar ideea si personajele care au cistigat trebuie sa ramina asa cum au fost. Cred cu tarie ca asta e una dintre marile probleme ale sistemului de finantare romanesc si deci a filmului nostru. Zic nostru asa la oha, ca nu deloc al nostru, e, asa cum a fost mereu, doar al lor. Doar "ei" se schimba, rotitele se invirt fix la fel. |
Eminescu (Adrian Pintea) si Ion Creanga (Dorel Visan) in filmul lui Nicolae Margineanu "Un bulgare de Huma"
Ilarion Ciobanu (Gerula) in "Columna" lui Dragan Chirita Lui Draga Olteanu |
Extraordinar mi s-o parut Geo Barto in rolul lui Lica Samadaul din Moara cu noroc.
|
Iancu Jianu (Adrian Pintea)
Tanase Scatiu (Victor Rebenciug) Gogu &Co in BD (Dem Radulescu, Puiu Calinescu si Jean Constantin) N.M. Siseanu (Gh. Dinica) |
Victor Rebengiuc - Morometii
Florin Zamfirescu - Iacob Toma Caragiu - Actorul si salbaticii Gheorghe Visu - Faleze de nisip Stefan Iordache - Cel mai iubit dintre pamanteni Mircea Diaconu - Filip cel bun ====== Grigore Vasiliu Birlic - Doua lozuri Toma Caragiu - Operatiunea Monstrul Dem Radulescu, Puiu Calinescu, Jean Constantin - Seria BD Stefan Iordache - Adio draga Nela Gheorghe Dinica - Gaitele |
George Constantin in rolul procurorului din "Reconstituirea" ( ca tocmai il revazui aseara la Studio
|
daca e sa vorbim de filme recente...
Ovidiu Niculescu - Leon Marius Florea Vizante - Grig. Vizante pare un actor cu un viitor stralucit. In alta ordine de idei, ceva ma face sa il asociez cu...personajul Radar din MASH (Serialul TV, nu filmul) Din filme vechi... Bastus/Paraipan - Gh. Dinica |
Originally Posted by Pelicula:
si as mai pune Victor Rebengiuc [Apostol Bologa] |
topicul asta are in titlu un pleonasm orbili. Nu exsita "cel mai extraordinar"...exista cel mai super tare...
|
Victor Rebengiuc in Tanase Scatiu
|
All times are GMT +2. The time now is 08:02. |