![]() |
Jocul cu metaforele
Propun un joc metaforic de tip ghicitoare: ne putem folosi de absolut orice termeni, cuvinte pentru a incerca sa evocam cat mai frumos si cat mai abstract (asta ca sa ne puna mintile la treaba) pentru a evoca ceva. De exemplu, un regizor, un film, un actor. Cineva produce metafora iar noi trebuie sa ghicim despre cine este vorba. Exemplific:
Daca ar fi un obiect de mobilier ar fi un scaun foarte comod, cu spatar foarte moale si tapiterie foarte fina (in paranteza specificam ce este, regizor, actor, film etc....in acest caz este regizor). Voi tre sa ghiciti la ce regizor ma refer :) Apoi sa continuati si voi cu o astfel de ghicitoare. |
godard, ca tu nu mai ai oki si pt alti regizori. :hmm:
|
Jocul se numeste "20 de întrebäri", sau "Ce-ar fi dac-ar fi...?"
(Iar la atât de multe întrebäri, NU se spune nimic despre personaj - meserie, real sau nu, etc.; eventual, se poate face o conventie ca la "Fazan": hai sä jucäm pe scriitori, etc. - dar nu-mi place asa; singura regulä fireascä: sä fii sigur cä partenerii de joc îl cunosc. Nici cele douäzeci de întrebäri nu sunt stas; cel care trebuie sä ghiceascä si le va gândi strategic. De pildä, dacä la întrebarea "Ce-ar fi dac-ar fi armä?" i se va räspunde "Bici", probabil urmätoarea ar fi: "Ce-ar fi dac-ar fi un stat american?" :P ). Hai, sä vedem: Ce-ar fi dac-ar fi... 1. Mâncare: o oalä cu sarmale 2. Bäuturä: zaibär 3. Animal: duläu 4. Acoperämânt al capului: cusmä 5. Armä: puscä de vânätoare 6. Masinä: jeep 7. Hainä: costum alb cu cämasä neagrä si pälärie western 8. Incältäminte: bocanc 9. Melodie: cantatä 10. Mobilä: un tron pe care poate sta oricine 11. Carte: volum umoristic 12. Bagaj: servietä diplomat 13. Rudä: unchi 14. Formä de relief: o mägurä masivä în mijloul câmpiei 15. Apä: un râu molcom care când se umflä rade tot 16. Clädire: fortäreatä 17. Tablou: frescä 18. Sculpturä: monument ecvestru 19. Zi a säptämânii: duminicä 20. Podoabä de interior: panoplie Cin-sä fie, cin-sä fie? |
esti pe dinafara mah....nu-l poti considera pe Godard ca fiind confortabil, linistitor, dar e drept, il poti considera ca avand tapiterie fina.....
Ma refeream la Wes Anderson. Daca ar fi o forma de relief, ar fi un ocean plin de vartejuri periculoase ce nu se vad la suprafata. |
Originally Posted by illotempore2002:
Da' al meu? Cine-i? |
lars von trier? (la illotempore)
geo saizescu? (la pitbull) ps hahaHA, godard 'confortabil'!! :lol: tipu ala kre l-a 'ghicit' park n-ar fi vazut nimic d el (mai stii? ;) ) eu ma gindeam k putea fi si james ivory. un salon dintr-un arondisment parizian, in kre lumea nu face decit sa discute, sa discute - construind din vorbe, fara sa-si dea seama, cva k un roman... |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
Monument ecvestru...? Mägurä? Mai degrabä musuroi... Puscä de vânätoare? Mai curând umbrelä... Fortäreatä? Haida-de! Frescä? As fi zis caricaturä! |
@als
Rohmer? |
Originally Posted by illotempore2002:
|
Pitbul,
Mi se pare foarte complicat regulamentul propus de tine: sa stai sa pui 20 de intrebari? in primul rand dureaza foarte mult pana faci o astfel de ghicitoare multi-nivelara, astfel incat nu or sa scrie prea multi....mie una mi-e cam lene sa pun 20 de intrebari :D Raspunsul la ghicitoarea mea (forma de relief oceanul cu vartejuri) este Bergman. |
Scumpi, dintr-o SINGURA metaforä, sansele de a-l ghici cineva scad exponential. Oricine-ti poate gäsi zece fotolii d-alea printre regisori (eu, unul, as miza pe Visconti, numai la Anderson nu m-as duce), sau oceane cu vârtejuri (Eisenstein, Kubrick, Fellini...)
Farmecul intelectual al jocului constä tocmai în "portretul robot", în intersectia si completarea metaforelor partiale. |
Moaaaamaaaa ce grea mi se pare asta.....e regizor? E Otto e mezzo, e Fellini? Suna a avangardist....pufffff....am senzatia ca inconstient stiu despre cine e vorba.....e din avangarda, ALS? |
ps: daca nu te-ai prins la faza cu godard ca e doar o takinare, nu trebuie neaparat sa ne zornai tinikelele din capul tau. faci si asa prea mult zgomot cand scrijelesti pe aici... |
Originally Posted by Pitbull:
|
Esti pe drumu' cel bun... ;)
|
Originally Posted by marx:
Da, e Bunuel, eram sigura ca e cineva din Avangarde....hai ALS, zi odata...ie sau nu ie? |
Originally Posted by Pitbull:
unele descrieri ale tale sunt trimiteri catre filmografia X-ului; cine a vazut suficiente filme se poate prinde lesne... |
Originally Posted by thequietsurfer:
BINGO! :love: ps hai, tov marx, k nu t baga nimeni in seama, d aia t bagi singur... (si da, STIU k o sa ripostezi!... esti ashaaaa d previzibil... :hmm: ) |
:sick: :sick: :sick: ca de obicei afirmi despre mine nimicuri, neadevaruri si obsesii. si din toata lista de indicii a lui pitbull cum ai reusit sa-l confunzi pe Amza Pellea cu Geo Saizescu?! :lol: :lol: :lol: :lol: |
@leo
exact ce spuneam in condica: acum cu ce te-a provocat? :P nu-i stricati jocul lui illo ;) |
All times are GMT +2. The time now is 15:44. |