![]() |
Corecturi articole
Pentru a fi cotati ca un site profesionist, ar fi poate indicat sa va alegeti corespondentii si pe cei care va scriu articolele cu ceva mai multa atentie - partea de gramatica lasa de dorit, iar cei care va citesc, din pacate, ajung sa afle si prin intermediul acesta cum "suna" gramatica limbii romane.
din articolul despre filmul Babel, care "provoaca greata japonezilor", scris de Razvan Boboc, citez: "....ca filmul contine niste efecte vizuale foarte stimulante ceea ce provoaca reactii neplacute la specatorii foarte sensibili". nu cred ca e nevoie sa fac eu corectura de text. ultima fraza parca e spusa de un elev de clasa a patra care sta tare prost la capitolul lb romana/gramatica. chiar daca articolul a fost preluat dintr-o alta limba, transpunerea e facuta cu picioarele...ceva mai multa atentie domnilor! suntem suficient de "ingretosati" de greselile crainicilor de televiziune si radio! fie-va mila de limba noastra cea frumoasa! |
am modificat stirea si precizez ca exprimarea defectuoasa imi apartine mie si nu lui Razvan Boboc. Multumesc pentru semnalare :)
|
Descoperisem si eu o "capodopera" pe vremuri...
The Dark Side of the Sun, nu are cum sa fie turnat in 1997. http://www.cinemagia.ro/movie.php/Th...wnd= _default With pleasure, Pitt! ;) |
ba the dark side of the sun chiar in 1997 a fost facut
mai sapa si tu daca nu crezi :) |
Originally Posted by StefanDo:
Si era consacrat de la Thelma si Lousie (1991). Priviti cum arata in Dark Side... Inseamna ca a fost "bagat" pe "piata" in 1997. Alta varianta? |
ai dreptate, conform chestiei de mai jos:
The film was shot in pre-war Yugoslavia during the summer of 1988. As editing neared completion civil war tore apart the region and much of the footage was lost. In 1996, after a five-year search, all of the lost footage was found and returned to producer Andjelo Arandjelovic, who worked on getting a distribution deal for the film, before it ended up getting released direct-to-video. in orice caz, siteurile precizeaza in primul rand anul lansarii, si nu pe cel al realizarii unui film ;) deci data de pe cinemagia este corecta |
8) Deci nu eram crazy...razboiul ala din Iugoslavia. Banuiesc ca Brad Pitt a dat petrecere cand au fost gasite materialele in 1996. :lol:
Cu asta nu pot fi de acord. Daca va deveni o "moda" chestia asta...desi nu ar fi in interesul nimanui, de acord.
|
Originally Posted by Neuptolem:
:) Mai bine ai fi, 99% din filme se lanseaza in anul in care se realizeaza (sau eventual cel urmator), nu toti isi pierd rolele prin razboaie... :lol: |
Stirile de pe frontpage au tot avut diverse greseli factuale sau de traducere. Acum am insa the hard evidence
|
am modificat traducerea, multumim pentru observatie
daca ai putea sa ne atentionezi de fiecare data cand observi astfel de scapari ar fi super :) ar fi si mai misto daca ai face-o pe mp! :lol: |
Originally Posted by Cazeemeer:
|
|
fair enough... :)
|
Daca as fi Trump as da 1.000.000 $. :lol: Gata! :D Mesajul poate fi sters cu acordul autorului. |
|
Originally Posted by Supastar:
Era o gluma, evident. Nota*: Misterul Sor'ta il putem discuta pe privat de doresti, nu e ceea ce crezi si chiar are un sambure de adevar semimetafora asta: pt ca nu stiu daca ai o sora. |
In alta ordine de idei, ma bucur ca Supastar a crescut in ochii tai cu ocazia asta. Si el si-a exprimat de nenumarate ori admiratia fata de tine in particular. |
ar fi fost frumos ca topicul asta sa se opreasca la "fair enough". Si din punctul de vedere al greselilor si din punctul de vedere al comentariilor.
|
Mesajele pot fi sterse cu acordul autorului. |
|
All times are GMT +2. The time now is 18:47. |