Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Romania are cele mai putine cinematografe din Europa (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=90677)

Proletar 18 Apr 2007 17:59

Romania are cele mai putine cinematografe din Europa

Macar prin astfel de pozitii extreme sa iesim in evidenta.

Liou 18 Apr 2007 22:54

hai nu fii asa de pesimist, iesim in evidenta si prin altceva. prin regizorii "noului val" ;) cinematografele vin si ele, filme bune sa se faca!

Proletar 18 Apr 2007 22:58

...

citisem pe undeva ca in judetul Salaj nu mai exista nici un cinematograf.
asta ar fi subiect de un bun documentar.

Pitbull 18 Apr 2007 23:02

Din câte-am auzit, la faza asta a concurat si Cornelia Palos, una dintre eroinele coruptiei din C.N.C. si Artis.

Airlight 18 Apr 2007 23:29

Re: ...

Originally Posted by keepwalking:

citisem pe undeva ca in judetul Salaj nu mai exista nici un cinematograf.
asta ar fi subiect de un bun documentar.

inca doi-trei ani si il faci degeaba: n-o sa mai ai unde sa-l arati :)

marx 18 Apr 2007 23:30

Originally Posted by Pitbull:

Din câte-am auzit, la faza asta a concurat si Cornelia Palos, una dintre eroinele coruptiei din C.N.C. si Artis.

acum madam Palos e la ministerul culturii si va organiza un festival. ;)

Pitbull 19 Apr 2007 00:09

Da' nici nu mä mir! De ce oareee...? :P

Liou 19 Apr 2007 17:23

Re: ...

Quote:

asta ar fi subiect de un bun documentar

ar merge si un film (de fictiune)despre frustarile miilor de cinefili saraci din salaj care au fost nevoiti sa-si faca credite sa-si cumpere computere sa-si vad filmele pe ele., cu tot rasu-plansu s.a.m.d.

poate vor turcii sa faca mall cu multiplex si acolo, dar n-ar avea vanzari ca orasul e mic...asa ca..nasol! si trist.

@marx
ce functie zici ca are madama asta la minister? stiu pe cineva si poate aranjam de niste sparturi de cauciucuri :w00t:

Pitbull 12 Mar 2008 05:21

Deci, ce ziceam...? ;)

sergiu puiu 15 Mar 2008 00:23

zau

Chiar asa sa fie? este reala grija regizorilor pentru cinematografe?
Mungiu a demonstrat (caravana lui) ca poti aduce oameni in sala daca ai ce sa arati.
Si cum multi oameni in sala inseamna puncte grase in evaluarea unui regizor ... brusc ne creste interesul.

Erau mai multe cinematografe acum 1 an, acum 2 ani sau in urma cu 3 ani?
:)
Dar citi dintre regizori aveau bani de bagat in cinematografe acum 4, 3, 2 ani?

S-au facut bani buni din vindut cola si floricele in holul cinematografelor. Producatorul I. Ionescu(cinema Cotroceni) va poate confirma.
Dar da bine la prostime sa te vaiti.
Regizorii se vaita ca le-a fost greu sa faca un lung metraj cu cei 300 000 euroi de la CNC dar ii vezi inghesuindu-se in usa CNCului la fiecare sesiune de concurs.
Cam asa si cu cinematografele astea "falimentare".
:)

redmen 15 Mar 2008 00:28

Lipsa de interes din partea autoritatilor si existenta raului suprem .. internetul (dcc etc) .. astea sunt cauzele disparitiei cinematografelor.Stiu asta ca din vro 3 4 cinema`uri cate aveam la mine in oras nu mai exista nici unu` acuma.Bine ca vin alegerile anu` asta si s`a apucat nenea primaru` sa renoveze unul.

savoria 15 Mar 2008 19:11

stiu ca orasul Vaslui e un oras mic.
stie oare careva ca acolo nu e nici un cinematograf?

foarte trist :hmm:

Neuptolem 18 Mar 2008 11:48

In judetul Dolj mai sunt doar 2 cinematografe, ambele in Craiova, dintre care unul, nu-i mai dai mari sperante, am fost la "Legiunea Straina" sapt trecuta, mai era unu', nu ne-a lasat sa intram, n-au dat drumu' la film ca suntem prea putini. Whatever, o fi filmul tembel, dar am fost la Necunoscuta de Tornatore intr-o zi de reducere (e drept, ultima ora, 20, si era frig rau), am fost singurul, m-am intors. Ce m-a deranjat e ca doamnele credeau ca am intrat acolo sa ma incalzesc, a fost pe gerurile alea, pretext, scartz, cum draku' am ajuns eu din tot orasul la film?!? pesemne ca nu eram (si inca!) pe treaba mea!

hellsteed 18 Mar 2008 15:54

nici in zalau nu mai exista de vreo 2 ani asa....cred ca de vina e internetu

Proletar 27 Mar 2008 21:00

o statistica interesanta:

http://www.cncinema.abt.ro/Files/Documents/fls-701.pdf

BlackPoison 06 Apr 2008 21:50

Da..am vazut..interesant intr-adevar

Suspect de bizar 23 Apr 2008 21:17

pai daca te gadesti ca la mn in mures la un film inr-o sala de vreo 300 de locuri de nu mai mult eram numa io cu u amic

velocity766 25 Apr 2008 19:43

pai este normal ca in romania sa fie cele mai putine cinematografe.
credeti ca multi au bani sa se duca in Mall in Bucuresti la un film care costa 15 Roni?
eu imi amintesc cand eram mic toata familia mergea.
asta inseamna pentru o familie cu 4 persoane costa minim 60 ron la care se adauga floricelele , coca-cola si alte acareturi.
in total nu scapi fara 100 ron .
Plus ca la scaderea drastica a cinematografelor a dus si extrem de marea piraterie.
Cati dintre voi nu ati vazut majoritatea filmelor luate de pe ODC sau torrent.
Eu cred ca statistic la 20 de filme vazute de pe ODC platesc pentru 1 la cinema:)
asa ca.......

mafalda 15 Aug 2008 11:51

Faptul ca cinematografele din Romania sunt pe cale de disparitie, Centrala Romaniafilm e in pragul falimentului! Cine e vinovat de asta?

ricutza 15 Aug 2008 13:17

normal ca nu mai sunt cinematografe in romania daca toata lumea ia filme de pe net...
si nornmal ca se inchid cinematografele daca de ani de zile nu mai au nici un profit.
numai mallurile mai atrag cat de cat doritori si asta pentru ca mai sunt cat de cat oameni care sa isi doreasca sa vada un film in conditii cat se poate de bune si nu in fata unui monitor de 17" ascultand sunetul de film la cele doua boxe minuscule sau eventual la casti...

All times are GMT +2. The time now is 23:09.