![]() |
Ce este filmul?
Ce este filmul pentru un regizor, actor, scenarist?
Un joc? Un spectacol? Un mod de a epata? Un mod de a satisface orgolii? O implinire? O obligatie? Un refugiu? O rubrica bifata intr-un CV? |
Din ce in ce mai des, un mod de a'si lua banii...
Din ce in ce mai rar, un mod de a'si arata talentul artistic...avand in vedere ca cinamu e cea de'a saptea arta... |
Re: Ce este filmul?
Originally Posted by keepwalking:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...t=5003&start=0 |
....
Mi-ar placea sa aflu de un scenarist/regizor care sa fie atat de pasionat de munca sa incat sa-si petreaca fiecare minut liber citind, creand, lucrand la filmele sale...iar, la sfarsit, cand va veni acel sfarsit, sa spuna: "Macar am incercat!".
|
Re: ....
|
carmine
mai adaug la cartile mentionate de tine in acel link
"Aurul filmului", ambele volume, de Florian Potra si "Fellini despre Fellini", o carte-interviu. tin minte ca in "Aurul filmului" erau redate pasaje din scenariile unor filme celebre, precum "Profesiune, reporter" sau "Umberto D." si dintr-un film de Werner Fassbinder, imi scapa numele... |
Draga keepwalking hai sa ne imaginam altceva: sa spunem ca - dintr-o data- toata industria asta in care intra deopotriva, scenaristi, regizori, actori, producatori, distribuitori, critici, ar ramane fara tina lor ultimã, care e spectatorul. Cati dintre marii regizori, scenaristi, actori, pentru care filmul e "viaþa lor" , "pasiunea lor ludicã", "ritmul în care pot respira" ... ar mai face film? Probabil cã... numai Pitbull, pentru care dragostea ( de film) e ...vesnic neinvinsa_:) |
As fi foarte recunoscätor dacä numele meu n-ar mai fi transformat în umpluturi pentru textulete care vorbesc ca sä se afle-n treabä si sunä a gol. Miersî.
|
In afara de toate cele mentionate de tine este si incercarea de a veni cu ceva nou, ceva ce nu a mai vazut nimeni pana acum (aici pica majoritatea) si cred ca si dorinta de a ramane cumva in istorie 8) |
Originally Posted by aayana:
Cred ca la inceput exista doar dorinta de a-ti vedea numele pe un generic si a vorbi lumea despre tine. Dupa aceea intervine o anumita maturizare care te face mai responsabil cu actul creatiei. Spun platitudini, dar asta e... :) |
(v. Alfred Kinsey, e chiar si filmul Kinsey, destul de convingator) |
Originally Posted by aayana:
Da, dar tare ma indoiesc ca sentimentul sacrificiului il ai la o varsta relativ tanara. La inceput, totul e o imensa confuzie. Viata sedimenteaza totul si aseaza lucrurile in locuri la care nu te asteptai. Cum spunea cineva aici, daca n-ar exista ecoul gloriei, ma indoiesc ca cineva s-ar mai apuca de facut filme. Cred ca suntem in cautarea unor profunzimi inexistente. Foarte putini oameni de film sunt stapaniti de spirite marete. |
Probabil ca sunt doar usor loviti de ele (asta intr-o nota umoristico-ironica) :P Pana la a fi stapanit de ceva e cale lunga, in orice domeniu ;) De asta incercam tot timpul (oare?) |
mediocritatea
De ce toti autorii fug de eticheta mediocritatii?
Am impresia ca oricine ar prefera sa fie considerat ori prost, ori bun, dar in nici un caz mediocru. De ce nu multumeste pe nimeni mediocritatea? :) |
Re: mediocritatea
|
filmul e o modalitate de exprimare; gandesc in cuvinte sau gandesc in imagini sau gandesc in personaje; imi imaginez mult, ma exced imaginile; e un preaplin al creatorului.
|
Re: mediocritatea
Originally Posted by Gloria:
De fapt asta incercam toti, fiecare alege insa modalitatea care-i place si i se potriveste. La fel cum cei care canta hip-hop sustin cu tarie ca ei vorbesc despre viata asa cum e ea. Si exemplele ar putea continua ! |
gloria, aayana
Sa nu existe chiar nici un strop de vanitate pe nicaieri? Doar dorinta de a-ti revarsa prea plinul din tine?
|
se observa dupa calitatea filmului dak este facut din placere sau din dorinta de bani
|
NU CONTEAZA REZULTATUL CAT IDEEA IN SINE
|
All times are GMT +2. The time now is 04:29. |