Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Acum pe ecrane (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=228)
-   -   O logodna foarte lunga - super film (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85925)

cipiamon 27 Feb 2005 16:57

O logodna foarte lunga - super film

Am ramas speechless dupa ce am vazut acest film, scenariul excelent, dar ce m-a frapat nu a fost scenariul ci regia, e pur si simplu geniala, se face foarte clar diferenta chiar si pentru chiori intre discrepanta dintre scoala americana de regie si scoala franceza in acest caz, in sfarsit un film regizat bine. Iar scenele de razboi sunt de departe cele mai bune pe dintre filmele pe care le-am vazut pana acum.

Iar actorii la randul lor - foarte foarte buni.... ah ce bine a intrat filmul asta dupa Aviatorul crap...

notorious 03 Mar 2005 20:56

miroase a amelie, pt ca jeunet recurge la niste artificii asemanatoare: de exemplu, vocea auctoriala, naratorul omniprezent / omniscient, caracterizarea directa a personajelor, actorii comuni celor doua filme, DAR mi se pare un rol relativ deosebit pt Tautou.

mie 'le long dimanche de fiancails' mi s-a parut cel mai romantic & sentimental film de la 'the eternal sunshine of the spotless mind' incoace (de fapt, excluzandu-l pe gondry, as putea zice ca este chiar 'cel mai' din ultimii 5-10 ani). culorile corsicii sunt un rasfat pt orice ochi cinefil, iar aparitia episodica a lui jodie foster (cu un accent francez imaculat !) e de savurat pana la saturare !

il recomand calduros sentimentalilor de orice varsta.
ere financiar au fost scumpe. filmul a avut un buget umflat bine.

Mala Portugal 16 Mar 2005 14:36

Cred ca miss Tautou poate mai mult decat un rol de tarancuta fixista desprinsa dintr-un cadru idilc (cam de prost gust) ce'mi aminteste de reclamele la Stella Artois. Iar imaginea aia ingalbenita care vrea sa redea patina de fotografie veche, mi se pare fortata.

notorious 16 Mar 2005 17:17

Originally Posted by Mala Portugal:

Cred ca miss Tautou poate mai mult decat un rol de tarancuta fixista desprinsa dintr-un cadru idilc (cam de prost gust) ce'mi aminteste de reclamele la Stella Artois. Iar imaginea aia ingalbenita care vrea sa redea patina de fotografie veche, mi se pare fortata.

dar in schimb bine ca tragem la 'reconstruction' si 'closer', filme de dragoste pline de 'emfaza'... of !...

Mala Portugal 17 Mar 2005 11:06

Originally Posted by notorious:

dar in schimb bine ca tragem la 'reconstruction' si 'closer', filme de dragoste pline de 'emfaza'... of !...

Stii draga, nu tragem impreuna la acelasi car alegoric iar eu nu simt catusi de putin dorinta de a-mi explica gusturile in fata ta.

notorious 17 Mar 2005 11:10

gusturile n-ar trebui niciodata explicate de insusi 'propitarul', dar se pot discuta.

herbert 17 Mar 2005 13:10

am sesizat mai sus "curiozitati" si "irascibilitati" de primavara...
da, e un anotimp greu, dar sper totusi sa nu va certati.

notorious 19 Mar 2005 21:24

oricum, topicul asta e o dezamagire de zile mari. 'un long dimanche de fiancailles' este unul din filmele anului si nimeni nu se sinchiseste sa vorbeasca despre el. trist. :hmm:

Longshot 19 Mar 2005 21:51

gusturile nu se discuta indeed dar te-ai gandit ca poate nu se prea vb despre filmul asta, pt ca unora li s-a parut, hm ... subtzire?

notorious 20 Mar 2005 20:25

eu am zis ca gusturile SE discuta, iar daca filmul e subtire, sa fie atacat ! pe 'terminalul', nu tocmai unul dintre cele mai bune filme ale anului trecut, s-a discutat intr-una.

Longshot 20 Mar 2005 20:53

da, stiu ce ai zis tu. eu ziceam ca mala.
in leg cu filmul, m-am mai pronuntat pe vreo 2-3 topicuri (unu p la premii, unu p la ultimul film)
dar daq vrei uite : film "frumos" (cum sunt multe in ultima vreme), pt sentimentali, cum ai zis si tu, dar jeunet mi s-a parut ca aplica retzeta care a spart gura targului (nu si a mea), din amelie. acelasi gen de naratiune, acelasi stil a lui tautou, aceeasi cinematografie. asa ca pur si simplu, nu a fost nimic ce nu a mai vazut paris-ul.
mi-a placut insa, stai linistit. nu am regretat nici timpul, nici banii. insa nu l-am perceput ca un eveniment al anului trecut (asta).
cat despre faptul ca altii nu zic nimic, comparat cu terminalul ... hey, jeunet nu atrage lumea ca spielberg

apartamentu104 20 Mar 2005 20:57

stiti cumva care e titlul filmului (netradus vreau sa zic)?????????

Longshot 20 Mar 2005 21:00

ia de aici :
un long dimanche de fiancailles

apartamentu104 20 Mar 2005 21:01

multam!

manelesux 25 Mar 2005 13:44

Re: O logodna foarte lunga - super film

Originally Posted by cipiamon:

Am ramas speechless dupa ce am vazut acest film, scenariul excelent, dar ce m-a frapat nu a fost scenariul ci regia, e pur si simplu geniala, se face foarte clar diferenta chiar si pentru chiori intre discrepanta dintre scoala americana de regie si scoala franceza in acest caz, in sfarsit un film regizat bine. Iar scenele de razboi sunt de departe cele mai bune pe dintre filmele pe care le-am vazut pana acum.

Iar actorii la randul lor - foarte foarte buni.... ah ce bine a intrat filmul asta dupa Aviatorul crap...

1.nu exista o scoala americana de regie.
2.scenariul acestui film a avut scapari si ieftineli de poveste politzista, motiv pentru care a ramas la nivelul de succes de casa, nefiind prea agreat printre critici.
3.scenele de razboi sunt mult mai ieftine decat cele din filmele americane care au stabilit standardele in domeniu (din fericire nu e asta coloana vertebrala a filmului).
4.in cazu in care exista o "scoala franceza" de film (dificil de delimitat, totusi), Jeunet nu face parte din ea. e un regizor de inspiratzie si stil hollywoodian, imprumuta ceva din tim burton, strict tehnic, mai putin stilistic.
5.nu sunt chior.

Mala Portugal 25 Mar 2005 17:38

Originally Posted by manelesux:

Asa sa fie? Uite, eu zic ca exista atat faptic , cat si la nivel ideatic.

notorious 26 Mar 2005 10:41

eu cred ca acest domn neimpacat cu manelele doreste pur si simplu sa ne socheze.

manelesux 29 Mar 2005 11:22

Originally Posted by manelesux:

Asa sa fie? Uite, eu zic ca exista atat faptic , cat si la nivel ideatic.

that's poetry baby.
eu prefer sa o consider mitologie.

exista doar o scoala americana de marketing. care poate sa se intersecteze sau nu cu industria de film americana, fara vreo corelatzie masurabila. deci nu exista nici faptic, nici ideatic. probabil exista mai multe shcoli americane de regie. dar SCOALA AMERICANA DE REGIE...tztz...

Mala Portugal 29 Mar 2005 12:24

4once ajung si eu la vorba lu' notorious (aia de doua mesaje mai sus)

manelesux 29 Mar 2005 15:46

4once ajung si eu la vorba lu' notorious (aia de doua mesaje mai sus)

im always right.

All times are GMT +2. The time now is 18:00.