Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Sergiu Nicolaescu - o curva politica? (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85921)

Nostalg|A 26 Feb 2005 00:58

Sergiu Nicolaescu - o curva politica?

de la "pistruiatule, esti un adevarat capitalist... in orice caz singurul capitalist simpatic pe care il cunosc" si "pirvule, inainte de a te cunoaste eram un apolitic... [..] ce doresc comunistii tarii asteia doresc si eu" pina la filmul "oglinda" din 1993 este un drum extrem de lung. Asta pentru ca, recent , intr-un interviu, Sergiu sa declare ca TOATE filmele sale au fost "impotriva regimului" sau chiar manifeste anticomuniste. Lasind la oparte faptul ca megaproductiile lui sint copii ieftine ale "filmelor cu gangsteri" sau ale unor filme americane celebre acest om nu realizeaza sodoma josnica a vietii lui iar in spatele sensibilitatii si a batranetii inofensive pe care tot incearca sa o arate in stinga si-n dreapta nu se ascunde altceva decit un om fara caracter, o "curva politica" (nostalgica, ce-i drept), un comunist veritabil. Iar acum, senin ca intotdeauna, da tot soiul de declaratii si interviuri despre tumultul vietii sale fara pic de modestie sau bun simt si uitind complet ca la 74 de ani inca traieste in "epoca de aur" avind tupeul sa afirme ca un film ca "orient express" este un act de curaj si, mai mult, sa si priveasca de sus publicul scirbit de aceasta noua "megaproductie". Si eu am crescut cu filmele lui Nenea Sergiu.... si mi-au placut... insa, iesind din lumea creata de" diapozitivele cu voce deasupra"... nu gasesc nimic... uitindu-ne la filmele lui ne gindim cu totii uneori ca am fi putut realiza anumite scene mult mai artistic decit dinsul, un simplu inginer...

nume 26 Feb 2005 02:02

Da.

Citeste pe aici si pe la "voi despre actori regizori". Am obosit injurandu-l. :) Deja subiectul plictiseste.

klein 28 Feb 2005 14:53

Pt. Nostalg|A

Da-mi si mie niste trimiteri la discursurile astea ale lui Nicolaescu: reviste, articole, orice. ma intereseaza mai ales acelea in care spune ca filmele lui ar fi fost anticomuniste.
Merci

klein 28 Feb 2005 15:26

te rog

nume 28 Feb 2005 15:38

Micutzule, a spus-o in mai toate interviurile din presa si televiziune. De la revolutie incoace altceva nu mai spune.

klein 28 Feb 2005 17:31

da stiu ca a spus-o, dar cautam niste referinte precise. Am nevoie de niste citate exacte

Blue 27 Mar 2005 11:35

Hai o dati ...

O dati in politichie dacuma fratilor?!? Vrei sa iesi in presa sa il dai in gat pe nea Serjiu??

klein 29 Mar 2005 16:56

parca mai poate sa il dea cineva in gat. Dupa tot trecutul lui si dupa unele filme rusionoase (nu zic toate ca mai are cateva momente reusite), dupa toate declaratiile debile pe care le-a facut, ce poti sa ii mai faci?? Avea sanse mari sa se dea in gat singur, dar vad ca nici lumea nu se prinde.

radu83 30 Mar 2005 09:12

nicolaescu, o curva politica? :w00t:

cea mai succinta si poate cea mai potrivita caracterizare pt el

nume 30 Mar 2005 10:27

Emanuele, inchide topicul asta. Mai sunt vreo 5 cu subiectul Sergiu. :x

Plutonierul 10 Apr 2005 04:06

pai sa fie casa si trebui ca sergiu nicolaescu va bate pe toti ratai dreacu de prosti

Nae 10 Apr 2005 19:55

Originally Posted by Plutonierul:

pai sa fie casa si trebui ca sergiu nicolaescu va bate pe toti ratai dreacu de prosti

hahahaha... esti tare. vezi, iti zic eu o informatie de insider. maine sergiulica face o premiera de nu-stiu-ce premii in capsa... daca stai la panda, poate reusesti sa-l atingi, si sa-l saruti pantofii. deh, si daca tot faci asta, atunci poti sa-i urezi si la multi ani, pentru ca miercuri implineste si el, 75 de ani... daca vrei, iti spun si unde este petrecerea, si poti sa il mai intalnesti o data.

salutare, si bafta.

KORBEN 10 Apr 2005 23:00

mai exista vrun dubiu?

Blue 09 Jun 2005 20:27

Nu cred...

Nu cred ca este o curva politica!!

Pitbull 09 Jun 2005 20:33

Originally Posted by nume:

Emanuele, inchide topicul asta. Mai sunt vreo 5 cu subiectul Sergiu. :x

Gata s-a rezolvat!
Oricum, concluzia este: nu e NUMAI o curvä politicä, e o curvä esentialä. Vezi perioada anilor '50, Generalul Cambrea (si... pseudonimul de "Florin Cambrea" al tânärului Sergiu Florin Nicolaescu), si anii '60, Madame Maurer.
Si cu asta, i-am pus lacätul! Discutia poate continua în topicul "Sergiu Nicolaescu", rämas deschis.

All times are GMT +2. The time now is 18:56.