Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Cel mai bun film romanesc - 2004 (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85615)

christi 23 Dec 2004 11:01

Cel mai bun film romanesc - 2004

Ca tot e final de an si ne-am apucat de topuri, bagati un vot si aici.... au fost 12 premiere romanesti... (multe foarte slabe, imho), dar tot trebuie sa fie una care sa va fi placut...

Din motive de lipsa de optiuni in poll, n-am mai introdus "Sindromul Timisoara" si "Lotus", doua filme suficient de proaste incit sa nu cred ca exista cineva aici care sa fi vrut sa le voteze.

Deci... cel mai bun film romanesc in 2004 este......

PoliFanAthic 23 Dec 2004 17:15

Fiind cum este si ce am vazut, merg pe Sindromul Timisoara. Italiencele cam tot p'acolo si Orient Expres sub nivelul marii. Evident, stacheta foarte jos.

zizi 23 Dec 2004 17:26

scurt circuit e un program format din mai multe filme, scurt-metraje. e cam aiurea sa-l votezi ca unul singur, in contextul unor lung-metraje.

cu toate astea, am bagat la el, pt ca n-aveam cu cine altcineva.

Mala Portugal 23 Dec 2004 17:51

Eu zic ca e mai simplu sa-l alegem pe cel mai prost :? Daca e totusi sa aleg ceva, merg si eu pe pachetul scurt-circuitat (mai putin stejarii)

nume 23 Dec 2004 22:01

Top inutil facut numai de dragul de a umple cinemagia cu subiecte.
Cel mai bun film romanesc al anului - nu exista asa ceva.
@Mala, subscriu.

obvious 25 Dec 2004 12:15

dupa ce am vazut "titus" , filmul lui julie taymor deja orice top din asta mi se pare oarescum trist..dar sa zicem. in primul rand, frati romani, voua nu vi se pare o tampenie de mari proportii sa incluzi scurt metrajele alaturi de lung metraje? pai atunci de ce nu mai votam la categoria de "cel mai bun film al anului" si un videoclip, trei carti, 5 banane si pe monica davidescu? asa, sa fie..scurt metrajele sunt aproape alta rasa de filme, au alt fel de deschidere la un public specializat, dornic sa vada FIX scurt-metraje (am cunoscut oameni care sa considere genul asta de filme "exercitii regizorale" pana la a ajunge sa poti face un lung metraj, iar mare parte din populatie nici nu intelege conceptul, deci in salile alea evident mergem doar noi, cei cu mare chef de vazut asa ceva, si evident ca o sa-ti placa mult mai mult "corul pompierilor" decat "occident".din varii motive)-ditamai paranteza.
e absurd sa ne adresam acestor 2 genuri ca facand parte din aceeasi categorie. orice om de film sau orice privitor cat de cat avizat realizeaza.
in rest...sarumana pentru neincluderea lotusului sindromic.alea balbaieli in exprimarea artistica...
oricum.
niki ardelean traiasca.si italiencele. milionarii inca nu ii vazui, dar pasamite, astea mai ies cat de cat la suprafata.
dupa care intorci fata spre alte zari si te deprimi din nou si te intrebi "de ce naibii ne ma straduim, cand nici prima, nici a doua, nici a 45a oara nu ne iese...?"
pam-pam.

nume 25 Dec 2004 14:39

@ obvious Touche !

Cred ca a inclus scurtele aici din lipsa de altceva, altfel topu' era plin numai de "capodopere".

keyzer soze 26 Dec 2004 11:57

Scurt-Circuit :love:
Niki et Flo nu l-am vazut - de altfel, dintre toate filmele? romanesti ale anului, acestea doua sunt singurele care nu au avut premiera in Iasi :sick:

KORBEN 26 Dec 2004 13:48

1 scurtmetrajele nu au ce cauta, mai Ales ca au LA PACHET chestii jegoase (trafic, stejarii), chestii penibilute (apartamentu) si 2 faze misto, (cartusu si visu)
2 daca era d ales, puteau fi puse separat si scurtmetrajele
3 topiku are un rost
3 lotus e, in parerea generala, peste raport, d c nu a fost pus in loc de...
4 lipsessc si asta e! si sindromu (dsp care am inteles ca e debil)si nu sunt de acord cu asemena OMISIUNI
5 AM VOTAT CU PINTILIE, PENTRU CA E DE DEPARTE SINGURU FILM
6 si dak tot se vrea "cel mai BUN" ce cauta rahat expresu???????

nume 26 Dec 2004 14:35

Originally Posted by KORBEN:

5 AM VOTAT CU PINTILIE, PENTRU CA E DE DEPARTE SINGURU FILM
6 si dak tot se vrea "cel mai BUN" ce cauta rahat expresu???????

Se pare ca are 2 votanti pana acum.
expresu' e pus pt. aia care-l considera pe domn' colonel cel mai bun regizor roman.

herbert 02 Jan 2005 21:50

cel mai bun film - asa cum cinematografia romaneasca e de mica/scurta respiratie - e "Un cartus de Kent si un pachet de cafea" de Cristi Puiu.
o mentiune palida pt "Apartamentul" - e minunat ca nu se vorbeste. daca ar fi fost si filmat altfel - mai bine - poate era bunicel.

mhflgr 05 Jan 2005 11:02

"Niki Ardelean" e de departe cel mai bun film (lungmetraj!) rom. al anului, urmat la distanta de debuturi: "Asta e" (care nici nu-i trecut aici), "Milionari" si "Italiencele".
Scurtmetrajele sunt alta mancare de peste; aici ii prefer pe Porumboiu, Puiu si Popescu - culmea, toti cu P, parca-s "craii" lui Matei :) .

nume 05 Jan 2005 17:41

Italiencele ? :shock: Glumesti ...

Nae 05 Jan 2005 20:46

Originally Posted by nume:

nume, ramai singurul care are o problema ca 'Italiencele'... hehehe.
totusi, niki si flo e cel mai tare film din productia de anu trecut, desi nici ala nu e la inaltimea lu' pintilie. si apoi italiencele, pentru ca millionari de weekend e un jeg, la care am ras ore in sir, pentru ca era asa de MIZERABIL.
pentru celalalte: no comment.

Jay 05 Jan 2005 21:03

Originally Posted by Nae:

nume, ramai singurul care are o problema ca 'Italiencele'... .

Glumesti? Count me in... de fapt draga Nae iti garantez ca mai sunt multi... poate prea multi....

Nae 05 Jan 2005 21:13

Originally Posted by Jay:

nume, ramai singurul care are o problema ca 'Italiencele'... .

Glumesti? Count me in... de fapt draga Nae iti garantez ca mai sunt multi... poate prea multi....

poate prea multi? da, cei care au adorat filmul lui sergiulica, orient express si chair millionari de weekend...
totusi cred ca e o diferenta de categorie intre filmele astea... nu? sau ti-a placut si tie orient express?

mhflgr 06 Jan 2005 08:20

Debuturi

Mie Italiencele nu mi se pare chiar asa infect, desi cu siguranta nu e un film bun; prima ora e chiar acceptabila, dupa aia o ia razna de tot. Iar Milionari mi-a placut mai mult decat Italiencele, chiar l-am vazut de 2 ori si nu m-am plictisit, desi nici pe el nu as putea sa-l numesc un film bun. Mi se pare insa ca Saizescu Jr. aduce ceva nou in cinematografia noastra, ceea ce nu e putin. Si, repet, cred ca am putea fi putin mai ingaduitori cu unii debutanti (desigur, atunci cand se poate :D ). Sunt convins ca Helmis sau Saizescu Jr. ar putea scoate ceva (si mai) bun in viitor, daca ar avea conditii adecvate de lucru.
Oricum, cum am mai zis, debuturile de anul asta sunt la mare distanta de Niki Ardelean...

Nae 06 Jan 2005 11:01

Re: Debuturi

Originally Posted by mhflgr:

Iar Milionari mi-a placut mai mult decat Italiencele, chiar l-am vazut de 2 ori si nu m-am plictisit, desi nici pe el nu as putea sa-l numesc un film bun. Mi se pare insa ca Saizescu Jr. aduce ceva nou in cinematografia noastra, ceea ce nu e putin. Si, repet, cred ca am putea fi putin mai ingaduitori cu unii debutanti (desigur, atunci cand se poate :D )

tie chiar ti-a pacut filmul ala???? eu m-am plictisit ingrozitor, am stat si nu stiam cum sa nu adorm, si cand s-a terminat, nu stiam cum sa plec mai repede din locul ala :sick: .... a fost un film lipsit de sens, care s-a vrut intr-un fel "modern", si a dat-o rau de tot in bara. mai bine ramanea "traditional".

in rest iti dau dreptate... debutantiilor le mai trebuie un film ca sa arate ce pot. apoi avem dreptul sa-i judecam.

mhflgr 06 Jan 2005 11:17

Re: Debuturi

tie chiar ti-a pacut filmul ala????

Culmea, chiar mi-a placut :) . Cu unele rezerve, desigur.

Jay 06 Jan 2005 21:26

sau ti-a placut si tie orient express?

cum iti place tie sa o sugi in fiecare seara ...asa-mi place si mie Orientul ala...

All times are GMT +2. The time now is 13:43.