![]() |
Cinematographers
Filmele voastre preferate ale urmatorilor regizori de imagine
Propuneri: Robby Muller - Paris, Texas (Wim Wenders) Sven Nykvist - Cries and Whispers (Ingmar Bergman) Sacha Vierny - ZOO (Peter Greenaway) Vittorio Storraro - Tango (Carlos Saura) Cristopher Doyle - Ashes of Time (Wong Kar Wai) Tilman Buttner - Russian Ark (Aleksandr Sokurov) Giuseppe Lanci - Nostalghia (Andrei Tarkovski) Tom Elling - Nocturne (Lars von Trier) Andrzej Sekula - Reservoir Dogs (Quentin Tarantino) Miroslav Ondr�*cek - Amadeus (Milos Forman) |
ma rezuma la a spune ca imaginea din amadeus nu m-a marcat in vreun fel
totusi, l-am vazut cu ceva timp in urma |
|
Interesant, lista lui Keyzer e total diferita de ce s-a scris pe link-ul dat mai sus... Mie imaginea mi-a placut in Cries and Whispers si cam tot ce a facut Nykvist. In cateva filme alb-negru imi place fotografia: Persona, Touch of Evil, Rififi parca era si el misto... Crouching Tiger parca daca imi aduc bine aminte era fain, si bineinteles, The Cook the Thief...
|
@ leonard: tu consideri ca s-a spus totul despre imagine & operatori in cele cateva posturi (haotice) de la topicul creat de tine acum mai bine de un an? Dintre cei mentionati de mine, acolo s-a vorbit doar despre Doyle si Robby Muller. Gimme a break...
In alta ordine de idei, acest topic ar trebui sa evolueze in linia celui creat de MinRep despre regizori (cu mai putin succes, desigur - als-ul s-a retras, iar userii care stiu cum 'sa manance' un film sunt din ce in ce mai putini :( ) |
Re: Cinematographers
Imi place topicul... Pacat ca numele nu sunt... sonore. imdb-ul ajuta.
Robby Muller - Breaking the Waves (?) Sven Nykvist - (pauza) Sacha Vierny - L'annee derniere a Marienbad Vittorio Storraro - Apocalypse Now Christopher Doyle - Hero Tilman Buttner - Russian Ark Giuseppe Lanci - (pauza) Tom Elling - (pauza) Andrzej Sekula - Pulp Fiction Miroslav Ond�*cek - mda... Amadeus Pentru viitor: di Palma, Conrad Hall, John Alcott ... si altii nu-mi mai vin in minte. |
Am sa pun * pentru cele care chiar m-au impresionat.
Robby Muller - Buena Vista Social Club Sven Nykvist - Persona, Cries and Whispers * Sacha Vierny - The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover * Vittorio Storraro - Ultimul Imparat (Tango mi s-a parut asa un sirop... ca imaginea a trecut neobservata!) Christopher Doyle - Ashes of Time * Andrzej Sekula - Reservoir Dogs MinRep, mi-e teama ca nu pot continua lista ta din lipsa de probe... :) Dar adaug si eu niste nume noi: Cesar Charlone: City of God * Rodrigo Prieto: Frida, Ten Tiny Love Stories * Roger Deakins: Barton Fink, The Big Lebowski, Fargo * Russell Metty: Touch of Evil * |
Pentru ca nu se inghesuie nimeni, continui cu noile propuneri:
Cesar Charlone: "Cidade de Deus" (altceva nu am vazut) Rodrigo Prieto: "25th Hour" (nu am vazut "Amores Perros") Roger Deakins: "Barton Fink" Russell Metty: "Spartacus" (desi "prietenii" stiu cum sta treaba cu imaginea la filmul asta) Si ale mele (bineinteles ca ar mai fi si altii): Carlo di Palma: "Blowup" Conrad L. Hall: "Butch Cassidy and the Sundance Kid" (sau "American Beauty", whatever...) John Alcott: "Barry Lyndon" |
vad si eu ca nu se-nghesuie nimeni, dar fie:
Cesar Charlone: sa spunem 'Cidade de Deus', daca tot e propus Rodrigo Prieto: '21 grams' al lui Innaritu, mai grainy si mai spalacit decat 'Amores Perros' Roger Deakins: '1984' de Radford Russell Metty: 'Touch of Evil' al lui Welles Carlo di Palma: 'Blowup' sau 'Il Deserto Rosso' Conrad L. Hall: 'American Beauty' sau 'Sleepy Hollow', ambele excelent filmate John Alcott: 'The Shining' Hai sa-i lasam deocamdata pe astia plus cei ante-mentionati, fara alte propuneri |
All times are GMT +2. The time now is 04:09. |