Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   De ce mergem la film(e)? (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85487)

emanuel 29 Nov 2004 14:32

De ce mergem la film(e)?

Pentru ca mai multi prieteni mi-au spus ca ar fi interesant un astfel de subiect, iata ca l-am facut.
Parerea mea ati citit-o intr-un editorial din revista.
As vrea sa aflu mai multe despre "mersul la film" si din partea voastra...
Ce va scoate din casa pe ploaie, pe vant, pe zapada sau pe soare si va face sa va instalati comod in fotoliul de la cinema?

keyzer soze 29 Nov 2004 14:40

ce te face sa crezi ca ne asezam comod in fotoliul de cinema? :shock:
conditiile la cinematografele din iasi sunt direct proportionale cu calitatea artistica a filmelor prezentate (prin asta intelegand ca am fost de 5 ori la cinema anul asta)

pusy cat 29 Nov 2004 14:53

“Hai sa vedem de ce anume suntem determinati in selectarea unui film: sunt atat factorii externi (de exemplu, eu am ales filmu’ “Taking Lives” din cauza posterului), cat si factorii interni, partea intrinseca – (mi-am dat seama prin mesajul plastic, cel iconic si lingvistic al posterului, ca subiectul va fi inedit, captivant si imprevizibil – asa a si fost … conform expectatiilor mele …).

Eu cred ca dependenta de film se formeaza si creste atunci cand avem parte de placerea mult asteptata… survenita la finalul filmului (pt ca ni se confirma faptul ca am reusit sa decodificam imaginile, ca am reusit sa intuim gandurile personajelor (aici ale agentului FBI si ale criminalului) implicit actiunile, chiar daca totul e invaluit in mister… sau chiar daca regizorul nu vrea sa :D dea nici un semn/indiciu privind cursul actiunii).

Cu cat avem parte de placere at the end of movies, cu atat devenim/”ne transformam in movie hunters” pt ca ajungem sa consideram filmul o sursa inepuizata de placere, relaxare si distractie.”

nume 29 Nov 2004 15:03

De 5 ori ? Da ai fost nu gluma.
Eu n-am mai fost de anul trecut cand am vazut Anger management , BLEAHH.
Prefer "fotoliul comod" de acasa. Chiar daca sunt si cinematografe modernizate si aduse la niste standarde , nu suport "fauna" care le populeaza.

keyzer soze 29 Nov 2004 15:03

Originally Posted by pusy cat:

conform expectatiilor mele …

sa-ti recomand un expectorant, pisicuto?

pusy cat 29 Nov 2004 15:15

Originally Posted by keyzer soze:

Originally Posted by pusy cat:

conform expectatiilor mele …

sa-ti recomand un expectorant, pisicuto?

nu sufar cu nimic, doar am nevoie de cineva care sa ma dea gata cu argumete... solide... ca sa stiu ca nu pierd vremea...

keyzer soze 29 Nov 2004 15:30

Vrei un argument mai solid decat al meu? 8)
In alta ordine de idei, bine ai venit pe forum...

emanuel 29 Nov 2004 15:35

Intersanta privire a subiectului pusy cat.
Trebuie sa recunosc ca nu m-am gandit sa analizez mersul la cinema si din punct de vedere psihologic.
Interesant ce ai scris. Si bun venit si din partea mea pe forum!
Sunt curios ce alte idei mai au si altii, inceputul vad ca e bun, si in plus ne-a adus si un nou membru pe forum... care are ceva de spus!

nume 29 Nov 2004 15:35

"Eu cred ca dependenta de film se formeaza si creste atunci cand avem parte de placerea mult asteptata… survenita la finalul filmului (pt ca ni se confirma faptul ca am reusit sa decodificam imaginile, ca am reusit sa intuim gandurile personajelor (aici ale agentului FBI si ale criminalului) "

Huhaaaa, "aceste cuvinte ne doare", credeam ca placerea aia o avem in alte situatii, mai ales finalitate.
Descrii vizionarea unui film ca pe o experienta erotica...cred ca exagerezi.
Da , bine ai venit !

keyzer soze 29 Nov 2004 15:39

aceste cuvinte ne-o mangaie...

Nae 29 Nov 2004 15:42

da... welcome!

ii dau dreptate lu' nume... dece mergem la film? poate ca este legat si de psihologia fiecaruia... unii merg la film ca sa se distreze, adica sa vada ceva nou. altii se duc la filme ca sa analizeze, si apoi altii se duc simplu' din dorinta de a vedea ceva nou, sau mai bine, ceva care sa le satisfaca dorinta de voyeurism.
fiecar vede un film altfel, si asa cred ca nu putem incerca sa gasim un raspuns 'correct'. fiecar isi zice opinia personala, dar o discutie constructiva nu are cum sa iasa din tema asta... sau asa cred eu.

eu deci ma duc la filme ca sa imi gasesc situatia mea personala in personajele fictive de pe ecran. mai mult nu. si cred ca la cei mai mult, asta-i cazul. ca mai si analizez ceea ce vad, asta-i alta intrebare.

Jay 29 Nov 2004 15:43

Originally Posted by emanuel:

pussy cat.

sa nu-i gresim numele.... nu? :)
pusy not pussy as pusi for pusssy

Mala Portugal 29 Nov 2004 16:11

Ma duc la film fiindca asa , mare si in toata splendoarea lui, nu vine el la mine.

emanuel 29 Nov 2004 16:13

Sorry, sorry... din graba.
Am corectat.

Lady_Skar 29 Nov 2004 16:19

nu stiu altii cum sunt... dar cand ma duc la cinema si-mi dau toti banii pe bilet tind sa uit pentru doua ore ca sunt prea grasa, ca nu am prieten, ca nu o sa trec examenele din sesiunea de iarna, ca nu am mp3 player desi il vreau foarte, foarte, foarte mult... and the list goes on.
:)
Si sa nu uitam ca barbatii sunt mult mai handsome si mai mareti ca-n viata de zi cu zi. :D

europe_east 29 Nov 2004 16:25

Lady, you're so sweet&funny cu ce ai scris... Daca as fi barbat ti-as cere un date pe mp... ;) Altminteri, sunt de acord cu motivul dat de tine.

Mala Portugal 29 Nov 2004 16:27

Originally Posted by Lady_Skar:

Si sa nu uitam ca barbatii sunt mult mai handsome si mai mareti ca-n viata de zi cu zi. :D

Da, da...asa ziceam si eu - mare si in toata splendoarea lui :oops:

pusy cat 29 Nov 2004 16:34

aveti dreptate, fiecare e motivat, vede si simte diferit un film - nu neg asta. multumesc pt reply-urile voastre. da' vroiam sa ma contrariati cu argumente tot psihologice, pt ca trebuie sa ajungem dincolo de ce e la suprafata. si cu ocazia asta, reusim sa ne dam seama in ce fel percepem un film, ce efect are asupra noastra, cum reusim sa decodificam un film. va propun sa fim constienti de felul in care comunica un regizor. de tehnicile pe foloseste in transmiterea mesajului...

Jay 29 Nov 2004 16:48

Originally Posted by Mala Portugal:

Ma duc la film fiindca asa , mare si in toata splendoarea lui, nu vine el la mine.

funny as hell
:D :) :w00t:

nume 29 Nov 2004 16:50

nu stiu altii cum sunt... dar cand ma duc la cinema si-mi dau toti banii pe bilet tind sa uit pentru doua ore ca sunt prea grasa, ca nu am prieten, ca nu o sa trec examenele din sesiunea de iarna, ca nu am mp3 player desi il vreau foarte, foarte, foarte mult... and the list goes on.

Nasol moment...

All times are GMT +2. The time now is 01:04.