Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   TOP 5-ul scolii veche (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85091)

Vladica 21 Aug 2004 02:20

TOP 5-ul scolii veche

Filmele romanesti din era comunista ; imbibate de propaganda, buget redus (cu cateva exceptii), flirtand adeseori cu kitsch-ul si chiar cu grotescul ; si totusi exista un "nu stiu cum" care razbate in cateva din ele in ciuda numeroaselor neajunsuri ; fie ca e vorba de un talent extraordinar, de o coloana sonora de exceptie sau de o sclipire de geniu din partea regizorului, exista filme din "epoca de aur" care merita vazute...

1.Mihai Viteazul
2.Pintea
3.Nemuritorii
4.Intoarcerea lui Voda Lapusneanu
5.Morometii

KORBEN 21 Aug 2004 20:49

desi lista postat de vladica mi-a produs un spasm stomacal de repulsie&voma
1 pita-concurs(genial)
2 felix&otilia (strict din considerente estetice)
3 tanase scatiul(digerabil)
4 figurantii(singuru film in care se arata ce au facut mu isTII de comunisti oamenilor)
5 ;liceenii (e deja camp, da e apreciabil pt cat de bine ne(-am) trait tineretea post revolutionara

herbert 22 Aug 2004 00:42

mai intai ca nu exista o scoala - veche sau noua - de film romanesc. exista filme in limba romana… multe proaste si mediocre, marcate si de jegul comunist… un top 5, la rigoare, ar arata astfel:

1 padurea spinzuratilor
2. reconstituirea
3. iacob
4. nunta de piatra
5 balanta

P.S. sunt surprins neplacut de topurile lui vladica si korben. nu-mi provoaca greata, doar asa o neliniste si o parere de rau. poate ca n-au vazut inca filmele mai bune/pasabile...

Mala Portugal 22 Aug 2004 11:23

Originally Posted by Vladica:

Filmele romanesti din era comunista ....filme din "epoca de aur" care merita vazute...

Originally Posted by herbert:

5 balanta

Oare?

Vladica 22 Aug 2004 19:17

dom'le, n-am zis ca filmele comuniste trebuie tratate prin prisma epocii de azi; nu poti spune azi cu convngere ca vreunul din filmele ceausiste are vreo valoare, dar trebuie sa intelegem ca filmele ca si oamenii sunt produsul epocii ; trebuie sa le iei asa cum sunt, si daca nu poti sa faci asta, lasa-le de'o parte si zi ca nu-ti plac...
Arta exista pretutindeni, chiar si'ntr-o balega uscata ; trebuie doar sa stii sa privesti si sa nu cazi prada eventualelor "ofense" aduse ratiunii ;
La fel cum americanii considera "The Wild One" un film legendar si o capodopera (desi e plin pana la refuz de clisee de tot felul), la fel putem alege si noi niste filme romanesti din aceeasi categorie, fara sa se simta cineva ofensat ;
Domnul cu durerile de burta, mai bine luati un Scobutil acuma pana nu dati in complicatii

Vladica 22 Aug 2004 19:38

Si inca ceva, lista mea nu e foarte elaborata ; am ales primele filme de care mi-am adus aminte ; stiu ca au ramas multe (mai bune) pe dinafara, dar nu vad de ce e asa mare scofala ; la urma urmei, tocmai de asta si exista acest thread, ca sa nu ramanem doar cu aceleasi optiuni...

p.s. : oricum ar fi, de "Morometii" nu ma dezic...

Blanche 23 Aug 2004 11:24

1 padurea spinzuratilor
2. reconstituirea
3. iacob
4. nunta de piatra
5. Adela

Alex Leo Serban 24 Aug 2004 09:12

de acord cu blanche & cu herbert.
as mai propune un 'top 5' al celor mai overrated (= exagerat de supracotate) filme romanesti:

1. glissando
2. concurs
3. o vara de neuitat (mai ales de straini)
4. secvente
5. visul lui liviu

PS observati pls k nu am inclus desheurile!... ;)

Blanche 24 Aug 2004 09:28

Originally Posted by Alex Leo Serban:

as mai propune un 'top 5' al celor mai overrated (= exagerat de supracotate) filme romanesti:

1. glissando
2. concurs
3. o vara de neuitat (mai ales de straini)
4. secvente
5. visul lui liviu

PS observati pls k nu am inclus desheurile!... ;)

Cu primele 2 perfect de acord, desi eu as inversa ordinea :)

Despre "O vara de neuitat", nu prea pot sa-mi dau cu parerea ... stiu doar reactiile din Franta.

"Secvente" ... eu nu l-am vazut, nici nu stiam de el; poate ca e asa cum spui tu, si nu mai tin eu minte.

La "Visul lui Liviu" ... te suspectez de fapt de ceva parti pris-uri :). Hai sa fim seriosi, o fi overrated, da' grupul care stie ce e cu filmul asta/ l-a vazut, cred ca e asa de mic, incat nu are rost sa-l pui in lista de mai sus.

daniel 24 Aug 2004 10:00

Nominalizare pentru "Operatiunea Monstrul", myalltimefavourite.

Alex Leo Serban 24 Aug 2004 10:44

n-am nici un 'parti pris' in leg. cu 'visul...', il consider doar mult sub 'calatorie la oras' (care mi-a placut f. mult) si, de fapt, un film (scurt) tipic pt ceea ce numesc 'film pt grup tinta' (tinerii proletari de pina in 30 de ani). ceea ce nu e neaparat rau, doar k nu e nici de foarte bine: cum ar fi sa se faca filme strict pt strungari de peste 50 de ani, pt remaieze ciorapi (categorie deja disparuta... :( ) la pensie, etc etc?...

herbert 24 Aug 2004 18:44

mai adaug la lista mea si...
proba de microfon

Oco 31 Aug 2004 06:55

ar merge si Dreptate in lanturi

nume 21 Oct 2004 23:29

lista mea e mai mare , consider ca s-au facut niste nedreptati(ordinea nu e stricta): moara cu noroc; padurea spanzuratilor; duminica la ora 6; reconstituirea;adela ;nunta de piatra ; secvente****; croaziera; tanase scatiu ; morometii; faleze de nisip.Si ar mai fi a second best list dar nu va mai obosesc.......

keyzer soze 24 Oct 2004 13:26

1. reconstituirea
2. dreptate in lanturi
3. concurs
4. de ce trag clopotele, mitica?
5. glissando

All times are GMT +2. The time now is 10:13.