![]() |
Critic de Film - Hobby sau Job?
Multi tineri, si nu numai, se intreaba ce anume este un critic de film... Este un hobby practicat de cei pasionati de filme si cu mult timp liber sau e o meserie propriu-zisa?
Daca este o meserie, de ce studii ai nevoie? De ATF sau Jurnalism, de exemplu? In Romania se poate trai doar din asta? Sunt f interesata de subiectul asta, asa ca astept cu nerabdare multe pareri! :D |
Re: Critic de Film - Hobby sau Job?
Originally Posted by Pinky:
|
Critic de film dimineata si ... barman noaptea.... :D
|
Am gasit o carte, intr-un catalog al unei edituri straine, numita "The Art of Watching Films" si care este, conform descrierii editurii, destinata studentilor "to develop critical skills in the analysis and evaluation of film". Asadar de invatat se invata. Bineinteles insa, la noi nu se poate trai din asta asa ca merge mai mult ca un hobby. Asteapta sa vezi ce zice ALS, ca el se ocupa cu chestia asta.
|
Hmm... thank you :) ... ma gandeam ca e ceva de genul asta... o sa astept sa vad ce spune si el
|
in one hand - be movie critic for fun (hobby), and in the other hand - it's your joc .... hmmm! which shall i choose ? Put your hands together baby! Slujba ideala. shi o dam in zicala lui Einstein ...
|
"The critic is he who can translate into another manner or a new material his impression of beautiful things.
The highest as the lowest form of criticism is a mode of autobiography. Those who find ugly meanings in beautiful things are corrupt without being charming. This is a fault. Those who find beautiful meanings in beautiful things are the cultivated. For these there is hope. They are the elect to whom beautiful things mean only beauty. " |
bogie, grozav citatul! Thank you! De unde este? Poate ne dai si o definitie mai practica, mai down to earth :)
|
Mie criticii mi se par cei mai inutili oameni. Pur si simplu ei isi spun parerea LOR. Pe cand filmele nu-s facute pentru ei, ci pentru noi. Ca pun pariu ca au fost filme despre care "criticii" spuneau ca e prost si care v-au placut, si viceversa!
|
Daca vreti sa stiti care a fost parerea primului critic din lume asupra primei opere artistice facuta de om uitati-va la "History of the World: Part One" de Mel Brooks. Eu unul am cazut pe jos de ras.
|
Citatul era din Oscar Wilde, "The picture of Dorian Gray".
|
Originally Posted by iepurilah:
Sunt de acord cu tine ca parerea celor care urmaresc filme si cea a criticilor nu e intotdeauna aceeasi, dar de aici e drum lung pana la a spune ca sunt cei mai inutili oameni.... totusi, mai sunt destui inaintea lor in "top" :) |
Originally Posted by bogie:
|
Uhmm... da'... criticii sunt chiar importanti... Ma rog, asta nu la noi in tara. Ca daca zice unu mai popular si tare si sus pus prin America ceva d genu "nu-mi place filmu' ala", incasarile or sa fie ratate rau d tot... Cred ca toti vor sa se puna bine pe acolo cu criticii :hmm: Ce urat!
|
[quote="seether"]Ca daca zice unu mai popular si tare si sus pus prin America ceva d genu "nu-mi place filmu' ala", incasarile or sa fie ratate rau d tot...
Seether ce crezi frate ca la ei e ca la noi ?? |
Originally Posted by seether:
Nu-i adevarat. The Usual Suspects a luat o stea si jumatate (din 4 stele) de la poate cel mai cunoscut critic - Ebert. Insa a avut succes la box office. |
Chestia asta cu stelele este RELATIVA! Ca sa vezi daca unui critic i-a placut sau NU un film, citeste cronica. ASA iti dai seama, nu dupa numarul de stele.
|
"Seether ce crezi frate ca la ei e ca la noi ??"
1. Am zis ca asta nu e la noi 2. Eh, oricum ce am spus eu acolo e din auzite. Don't shoot! :w00t: 3. Nu 'frate'... 'sora' should do actually :) |
Originally Posted by seether:
Sunt frate ;) |
Exsquueze me. Nici eu :huh:
|
All times are GMT +2. The time now is 02:10. |