Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Sergiu Nicolaescu (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=81598)

ioana 15 Aug 2001 11:56

Revad cu placere la televizor filmele lui.Pe cind un nou film semnat de Sergiu Nicolaescu?

bean 18 Sep 2001 08:11

Din cate am auzit pregateste acum nu unul, ci doua filme.Poate ne ofera cinemagia amanunte.

Amyd 18 Sep 2001 15:36

Unii oameni ar trebui sa invete cand sa se opreasca...

:grin:

Andrei

Blizz 08 Oct 2001 22:53

Acum ca-l avem pe Adrian Paunescu pe ProTV (prietenii stiu de ce :smile:

horatiu 09 Oct 2001 17:24

Rau am ajuns sa asteptam cu nerabdare un nou film al lui Sergiulica (sau Andrei, daca vreti, pentru ca am observat ca in 80 la suta din filme el are numele Andrei!)
De ce nu asteptam noul film al lui Pintilie, Daneliuc, Caranfil sau vreun genial regizor necunoscut?

Uziel Gal 15 Oct 2001 23:50

da...regizori tineri...cunosc un regizor care a castigat un buget de $50.000 de la nu stiu ce minister pentru un documentar. 80% din bani s-au pierdut pe drum si prin buzunarele tovarasilor. asa ca normal, tot tovarasul nicolaescu produce urmatoare ineptie. sau urmatoarele doua.

Blizz 12 Mar 2002 21:22

Citesc in Dilema (nr. 469)

"* Într-un interviu din publicatia PRO TV Magazin, senatorul-regizor de film Sergiu Nicolaescu crede cã la Hollywood - unde a avut usile deschise - ar fi fost "un fel de Spielberg". Bine cã Buftea, vigilentã, nu i-a deschis usile lui Spielberg: ce ne-am fi fãcut cu "un fel" de Nicolaescu în locul celui adevãrat? (M. B.)" :lol:

_________________
"Film lovers are sick people."
Francois Truffaut

<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Blizz pe 2002-03-12 22:23 ]</font>

printesa 09 Apr 2002 02:34

Ioana,

In sfirsit, cineva care il apreciaza pe Sergiu Nicolaescu! In lumea snobismului de origine franceza care domina asa-zisii "cinefili" romani, nimeni nu apreciaza filmul comercial de frica ostracizarii de catre "confratii in arta adevarata." Sergiu Nicolaescu a fost preferat in epoca decedatului (si speram de nerepetat) comunism tocmai pentru ca aducea sali pline, facea bani si nu era prea controversial in subiecte. Si ce daca se infratea cu comunistul Amza Pellea in "Duelul" sau ca a pus ca un caracter destul de obscur pe secretarul de partid in "Zile fierbinti"? Si ce daca e patriotic in "Noi, cei din linia intii" sau in "Columna"? Sa vedeti filmele americane ce pline de patriotism sunt si atunci sa mai vorbim.

Ioana, multumiri inca odata pentru sinceritate. Si eu astept cu nerabdare filmele lui Sergiu Nicolaescu! Mai incet cu Dan Pita ca ne creeaza dureri de cap si sali goale.

Floydman 09 Apr 2002 07:54

Nicolaescu are fara doar si poate filme reusite, dincolo de distinctia arta vs comercial.

Columna, Capcana Mercenarilor (mai ales) Mihai Viteazul,Mihail caine de circ (rideti daca vreti) sunt filme la care m-am uitat cu interes.

horatiu 09 Apr 2002 09:36

printzesa: In lumea snobismului de origine franceza care domina asa-zisii "cinefili" romani, nimeni nu apreciaza filmul comercial de frica ostracizarii de catre "confratii in arta adevarata."

R: Problema de stil: ori "asa-zisii", ori ghilimele la cinefili. Altfel e cam pleonastica exprimarea.
La obiect: ma recunosc cu voluptate intre snobi, desi de origine maghiara (sint pe sfert ungur, dar nu vreau Ardealul, pentru ca il am). Asa este, tinjesc, precum Pristanda ("Altele anm eu in suflet!"), sa pot spune si eu adevarul: il iubesc pe Sergiu Nicolaescu! Dar mi-e frica ca de dracu de ostracizare. Ma resemnez: voi trai mereu cu aceasta neputinta de a nu putea ce cred.

Sergiu Nicolaescu a fost preferat in epoca decedatului (si speram de nerepetat) comunism tocmai pentru ca aducea sali pline, facea bani si nu era prea controversial in subiecte.

R: Sa traduc: era preferat in comunism pentru ca era un bun capitalist. Curat perversiune. (Stil: "controversial" nu exista in limba romana.)Nota bene: La filmul Mihai, Sergiu Nicolaescu a avut buget NELIMITAT

Si ce daca se infratea cu comunistul Amza Pellea in "Duelul" sau ca a pus ca un caracter destul de obscur pe secretarul de partid in "Zile fierbinti"? Si ce daca e patriotic in "Noi, cei din linia intii" sau in "Columna"?

R: Nu e patriotism, e national-comunism.

Sa vedeti filmele americane ce pline de patriotism sunt si atunci sa mai vorbim.

R: De ce crezi ca imi plac filmele patriotice americane?

Cu amicitie, Horatiu


Floydman 09 Apr 2002 10:07

Daca ala a fost national comunism, atunci inseamna ca am fost national comunist. Arata-mi te rog cu ce se diferentiaza patriotismul cinematografic de national comunismul lui Sergiu. Pe de alta parte ce e rau daca in cinema regasim patriotism , e un sentimet la fel de uman ca dragostea, ura, invidia, prietenia, pasiunea, etc, deci de ce nua r avea loc pe pinza? Doar asa pt ca noi suntem traumatizati de fantoma comunismului?

horatiu 09 Apr 2002 11:20

Nu ti se pare suspect ca exista "patriotism" in Columna? Ce patrie era aia? Dacia? O sa-mi spui ca dacii erau "ai nostri" iar romanii erau strainii care vroiau sa ne ocupe biata tarisoara?

Poison 09 Apr 2002 12:55

De ce e suspect, Muldere? Ce conspiratie banuiesti la mijloc? Si, mai explica-mi o data, ca n-am inteles din mesajele de pina acum, de ce e sentimentul patriotic ceva rusinos? :roll:

Floydman 09 Apr 2002 13:33

nu e vorba de "ai nostri" si de dusmanii lor. cunoasterea trecutului (bun sau rau) al poporului din care faci parte, sau expresia acestei cunoasteri (filmul) sunt patriotice in sine!

<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Floydman pe 2002-04-09 14:35 ]</font>

printesa 09 Apr 2002 22:07

Ce bine ca putem fi sinceri din cind in cind si admitem ca patriotism, ca si concept, nu e un lucru de dat la gunoi si ca in era "Europei Unite" gasim patriotism ca de pilda la nemti sau la frantuji.

E un linie foarte fina si subiectiva intre national comunism si patriotism, sunt carti gramada scrise pe tema asta. In privinta corecturilor tale editoriale si stilistice, iti multumesc pentru efort. A fost amuzant, ma gindeam ca aici conteaza esenta, stilul e vioara a doua.
Inca doua chestiuni: penetrarea pe piata internationala. Indraznim sa ne gindim la asa ceva? In al doilea rind, TV e un mediu inca neexplorat pentru subiectele romanesti si infestat pina la putrefactie de serialele mexicane. Ne putem indrepta atentia si acolo.

pusha 29 Apr 2002 16:19

Ultima "creatie" a d-lui Nicolaescu este legea care obliga operatorii de cablu sa plateasca un procent din incasari pentru cinematografia romana...
oare tot din patriotism o face?

centralscrutinizer 02 May 2002 20:00

Doamnelor si domnilor,
Ca peste tot in lume se fac filme proaste nu e o noutate. Ca ele au o piata buna de desfacere nimeni nu se indoieste. La urma urmelor e dreptul fiecaruia sa urmareasca ce vrea. Mofturile "cinefililor" nu au ce cauta aici. Ce ne-am face daca toti a-m fi cinefili...
Problema este cand un actor-regizor isi ia in serios rolul in asa masura incat se crede Averescu-Antonescu-Mircea &c. S-a mai intamplat. Laurence Olivier dupa Hamlet a trebuit sa se caute putin pe la doctor sa-si revina si sa nu mai ceara tuturor sa-l numeasca cu Sir...
Da' Nicolaescu Sergiu in loc sa mearga frumusel la doctor a ajuns in senat... Face politica! E mare "leader". De ce nu führer? Vrea sa dea foc cartilor in piata publica. Se pricepe la apararea nationala... vai de capul nostru, bine ca nu vrea nimeni sa ne atace. Are si vaste cunostinte de istorie. Deh, doar el a facut-o. Tine conferinte academice pe teme istorice... Si toate astea fara ca nimeni sa-l trimita acasa.
Doamnelor si domnilor,
filmele americane sunt si ele patriotice dar nimanui nu i-a trecut prin cap ca ele sunt altceva decat fiction! Nimeni lui chama pe Oliver Stone sa conferentieze pe tema Afganistanului sau pe Spielberg despre disparitia dinozaurilor...! Or, CC al PCR nu avea nevoie de fictiune, sau, mai precis, nu avea nevoie de fictiuni care sa fie considerate ca atare. Comanda era directa si venea de la Ceausescu. Dobitocul avea in spatele lui un tablou cu Mihai Viteazul si se cam credea urmasul lui. (Titus Popovici era membru in CC dealfel.)
Ca avea public... eu am fost dus cu scoala la Dacii... Apoi fata de ce alte filme erau pe atunci... filmele lui nu erau rau facute. Decat toate gargarele alea cu tineri comunisti cu priviri interiorizate... avand monopolul productiei Nicolaescu nu avea probleme. Cine mai era? Eugen Barbu si cu Cocea ce-i mai faceau concurenta. Da', Eugen Barbu, cu toate bubele lui in cap, nu a avut niciodata pretentia ca filmele lui cu haiduci si domnite sunt stiinta istorica adevarata, nu-i asa?
Cineva trebuia sa faca Cinepopeea? Aha... ati uitat de Cinepopeea nationala!!? Mai cititi Flacara sau Cinema din acei ani de pilda ca sa va amintiti... Da, da! Cand bietii copii imbecilizati de porcul cu antena faceau semnul libertatii in loc de cel burghez al victoriei... ati uitat, nu?, patriotilor. Sau erati cenaclisti inraiti...?
Si apropo de patriotism..., mai mare dragu' sa fii patriot cand ai un venit urias fata de ceilalti sarantoci si te plimbi toata ziua pe "afara". Cui nu i-ar fi placut asa comunism. Erau toti disidenti... ca se uita partidul la cat duc, si atunci cand sareau coarda... dizgratiati... brusc erau disidenti - in vile de ne uitam si azi la ele cu gura cascata. Da, asta se chema national comunism! si alimenta gogomania ca trebuie sa fim flamanzi da' mandri! "Sa ne aparam saracia, si nevoile..." (ce vers imbecil) ca for sa vina agenturili sa ne ia nevoili! Pavel Corut curat.
Ce e spectaculos e ca apare treptat o generatie de oameni tineri care nu prea mai tin minte cum era pe atunci. Acesta generatie, confruntata cu acest boom al manelelor, se reintoarce mental la anii '70 daca nu chiar '80, cand nu era atata mizerie in ziare, iar la televizor... 2 ore. Da' pen'ca nu mai isi aduc aminte... au scos toate mumiile astea comuniste sa le asigure confortul psihologic al patriotismului.
Patriotic ar fi sa scapam de aceste personaje care oricum sunt ramolite. Politicos nu altfel: mai stati domilor acasa si spuneti la nepoti cu era cand erati tanar si spielberg.
s'auzim numai de bine
sau mai bine
sa nu mai aizim de unii

horatiu 07 May 2002 12:05

Rezon!
Patriotism inseamna sa faci un film atit de bun incit sa ia Palme d'Or si sa fie nominalizat pentru cel mai bun film strain la Oscar. Cu alte cuvinte, sa faci ceva pentru tara ta, nu sa spui ca faci ceva pentru tara ta. Din acest punct de vedere Cristi Puiu e mai patriot decit Vadim, Funar si Sergiu la un loc. De asemenea, patriotism inseamna sa dai la televizor Marfa si banii, Ajutoare umanitare (scurt metrajul lui Hano Hofer, premiat la - atentie! - Clermont Ferrand!!!) si nu kilometri de pelicula fara sens, rodul colaborarii ca intr-o familie a lui Eugen Barbu si a Margai Barbu.

Poison 07 May 2002 15:41

1. Credeam ca vorbim despre film si nu despre politica.
2. Oliver Stone a tinut si prelegeri despre Vietnam, ca a fost acolo si stia despre ce vorbeste.
3. Nu cred ca-ti face bine sa te infurii in halul asta... :smile:

horatiu 23 May 2002 11:52

Saptamina trecuta am vazut Revansa, iar saptamina asta 20 de minute din Cu miinile curate (pentru ca nu am rezistat sa vad mai mult). Concluzie: niste mizerii, trecind peste faptul ca amindoua sint impregnate de ideologia comunista. Rar am vazut niste filme mai prost jucate (cu exceptia - inutila - a citorva actori), mai neverosimile si mai lipsite de orice valoare cinematografica. Aceste pelicule sint de-a dreptul rusinoase pentru filmul romanesc.


All times are GMT +2. The time now is 16:45.

Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.