![]() |
io, leneşul cu cartea-n mână?
oare , sa citesti o carte e un lux ?
|
huh?
|
=))
|
Nu fiti rai. Omul se refera (probabil) la pretul, uneori, exagerat al cartilor.
|
Teoretic am fi rele. ;)
Iar cărţile, pe lângă faptul că se găsesc în biblioteci, nu sunt scumpe... n-avem noi timp de ele. |
Sunt foarte scumpe cartile :-S
Am sa raman leftera:| |
Poate că mi se pare, dar eu observ o diferenţă între a citi o şi a avea o carte.
|
Dar unora le place sa aiba ceea ce citesc :">. Nu degeaba parintii mei dau din nas cand le spun ca vreau sa citesc cateva carti :)) .
|
BCU ul nu imprumuta carti. Poate ca pt unii nu este foarte comod sa citeasca o carte stand pe un scaun, alaturi de alte persoane si, eventual, zgomot. Iar pana apare o anumita carte in biblioteci, trec secole. Si din nefericire, cartile nu se pot pirata. Daca nu ar exista pirateria, ai putea sa vezi 2-3 filme, sa zicem, o data la 2 zile, cumparand DVD uri?
|
Cartile se pot pirata, doar poti descarca si citi de pe Internet, dar asta daca te tin ochii
|
Intr-adevar, cartile se pot pirata. Stiu ca la un moment dat am gasit cartea "The Gun Seller" pe un torrent, dar nu mi-a placut deloc ideea de a o citi pe monitor.
|
Poti pirata azi carti aparute ieri?
|
Se pot pirata, dar e prea obositor sa citesti o carte pe calculator.
Eu prefer sa am cartea in mana, sa0- ating paginile, si sa le miros:)) |
Cand a fost ultima oara cand v-ati luat un Sony e-Reader? :))
|
eu am vrut sa intreb , daca oamenii , populatia mai are timp sa citeasca ? eu stateam cu o carte in mana si imi era prea lene sa o citesc , atunci am oftata ehhh !!! bine un oftat de om puturos :)
|
daca vrei cu adevart sa citesti iti faci timp:)
|
Originally Posted by Rapture:
|
E pacat sa descarci carti de pe net. Cum la fel de pacat e sa descarci filme. Din acest motiv, multi dintre noi ne putem numi ... infractori. Dar ideea e alta.
Cartile sunt mai ieftine decat se vede. Poti oricand sa optezi pentru anticariat. Nu conteaza coperta. Daca totusi... esti fudul, poti sa optezi pentru coltul cu economii din librarii. Cred ca orice librarie inteligenta il are. Daca nici asta nu e oka... da bani pe carti scumpe si plange-te de asta. Nu-ti ramane altceva de facut... Par example, am o super veche versiune a favoritei mele carti si ma incanta asta mai mult decat orice carte cu infatisare noua din biblioteca.
Originally Posted by movie4:
|
Originally Posted by movie4:
|
de ce ? ce este cu Sony e-Reader
|
Este un dispozitiv in care incap peste 500.000 de carti. De cate ori vrei o carte, o comanzi de pe net, iar in scurt timp o ai in dispozitiv.
Dar nu, nici pe mine nu ma incanta sony-ul, nu mi-e frica de faptu' ca intr-o zi biblioteca mea va cadea peste mine. |
Originally Posted by ilustra.films:
Nu stiu de ce, dar pe mine ma excita ideea asta asta.>:) P. S. Nu incercati asta acasa ! |
Mie mi-e teama ca toate aceste inovatii vor cadea peste sufletul nostru. |
ma uit la cartea care am vrut sa o citesc si vad ca e cam suparata , :-S cum sta si se lafaie cu paginile necitite intre coperti
|
Originally Posted by omudindulap:
Foarte bine. Intr-un fel, ma bucura asta. Dar nu exagera :P |
Exact, auzi la ei... audiobookuri. La ce s-au gandit oare ? :| |
Ce? Iar moare cultura? Nu te teme, atunci cand radio-ul a aparut pentru prima oara in lume si oamenii credeau ca se va termina cu ziarele, n-a fost asa. Cand televizorul a aparut pentru prima oara, n-au disparut radio-urile si ziarele; cand internetul , la randul lui, si-a facut aparitia, n-au disparut nici televizoarele, radiourile sau ziarele. Nu vor cadea peste noi, carti vor fi in casele oamenilor mereu. |
Viata bate filmul ;).
le: Pot jura ca era un post deasupra, prin care mi se recomanda Fahrenheit 451 . |
Daca tii mortis sa ai o carte aparuta 'ieri', o noutate editoriala, mergi frumos in librarie sau la lansare si o cumperi chiar cu autograf, faci un sacrificiu; dar, in general, cartii nu ii este dat sa aiba acelasi impact bombastic la lansare si nu este cautata cu aceeasi fervoare ca si filmul; cartile pe care le citesc de obicei au ceva vechime :)) le pot gasi si in anticariat si pe Internet (Amazon ;)), dar acum depinde si de gusturi sau de specializari sau pur si simplu de utilitate :) |
|
greşit. audiobook-urile sunt altceva. Sony e-Reader e o carte electronică. o "invenţie" foarte bună pentru cei care vor încă să mai citească. avantaje? păi cum zice rapture, alea câteva sute de mii de cărţi pe care le poţi stoca, deci spaţiul infinit mai mic decât în cazul celor de hârtie. faptul că nu se deteriorează (adică nu aşa ca o carte). nu există riscul transmiterii de boli (ca la cărţile de la anticariat sau bibliotecă). dezavantaje? încă nu văd vreunul. dacă mă hotărăsc, anul ăsta îmi iau şi eu unul ... ![]() ăăă, acum 100 de ani se foloseau plăci fotografice pentru filme. apoi s-a trecut la peliculă, acum folosim suporturi de plastic (DVD). cărţile de ce nu ar evolua? |
Senzatia difera. E ca atunci cand ma uit la un spectacol de teatru la tv.
|
da şi nu. îţi lipseşte jocul real al actorilor, dar şi tuşitul, foşnitul, comentariile, vânturile, scârţâitul scaunelor, "mă scuzaţi, mă duc la şişu", mirosurile diverse
|
Glumesti, nu?
|
Mie imi pare destul de serios. Dar cum am zis, chiar daca ai un Sony e-reder in casa, pe langa el cu siguranta ai si cateva carti.
|
Cu atat mai rau. Dar nah, de gustibus. In ritmul asta vom ajunge sa facem dragoste prin messenger (asta mi se pare ca se obisnuieste deja). Avantajele sunt multiple: eviti discutiile banale de dupa, sforaitul partenerului, bataile in teava ale vecinilor, ''scuze ma duc la şişu''.
|
ăăă, n-am nice cărţi. nice e-reader. că mi-au rămas cărţile acasă în pod (în lădoiu de zestre;)). poate reuşesc să le car şi alea încoace, rând pe rând ...
revenind la "temă", am fost un cititor avid. de ăla care am citit noaptea la lumina lunii, cu lanterna sub pătura cazonă sau la lumina becului de veghe ("Cei goi şi cei morţi", terminat în 3 nopţi), pe sub bancă la şcoală (aproape că nu era săptămână să nu trebuiască să recupereze maică-mea cărţile confiscate de profesori). într-a opta nu mai avea ce citi din biblioteca şcolii ... dar asta a fost de ult, acum pentru mine a mai rămas doar e-reader ... |
Originally Posted by paul_aramis:
Si totusi.... un Sony e-Reader e bun la casa omului. Dezavantaje; nu cred ca tehnologia a ajuns asa de departe incat, citind de pe un Sony e-Reader, sa nu ai impresia ca ai in fata un ecran ci o foaie normala. Deci... disconfort plus faptul ca afecteaza mai repede vederea decat daca ai citi o carte (normala) pe zi. |
Din cate am inteles, are protectie pentru ochi :D . |
Prima/Primul care imi sugereaza un titlu potrivit pt acest topic are o bere...candva...undeva.
Ehh, azi n-am inspiratie. |
Tehnologizarea intelectului.:> Man, I love Heineken...:D
|
Putem sa-l numim ~ Temperatura la care hartia incepe sa arda ~ cu trimitere la Fahrenheit 451, cartea lui Ray Bradbury :D Desi poate e prea pretentios :P
|
Situatiunea cititorului
|
A citi sau a avea cărţi?
:)) |
Originally Posted by Windom:
"Heineken? Fuck that shit! Pabst Blue Ribbon! " ... Neighbor :)) |
Read or Die
To read or not to read. |
Lenea, un lux? :D
|
Originally Posted by vave: